Witam,
mam pytanie, mam nadzieję, że w dobry wątek trafiłem;
Posiadam B&M, ale w starszej wersji bez USB. Mogę to łatwo dorobić?
Np. zmieniając tylko panel audio i dokładając na kablu gniazdo USB...?
Co znaczy starszej wersji? Jaki nr ma centralka?
Jeżeli nie masz MEDIA PLAYER (a na pewno nie masz bo wtedy byłby port USB), to po co Ci dorabiać port USB? Jeśli tylko do aktualizacji softu to wystarczy wyciągnąć radio z centralką i na wiszącym na kablach sprzęcie zrobić raz update.
Chyba, ze wymienisz centralkę na taką z Media Playerem itd... wtedy to ma sens. Jeśli tak- schematy są na elearn.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że USB jest bezpośrednio połączony z radiem i nie ma to nic wspólnego z centralką B&M... W takim razie odpada ta opcja i przynajmniej muszę sobie kabel Aux dorobić, co jak czytam po forum, wiąże się z wymianą odtwarzacza na wersję z gniazdem AUX...
Ostatnio edytowane przez naprawiak ; 12-07-2016 o 21:38
Panowie ze stronki http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/ w instrukcji do aktualizacji napisane jest że plik z rozszerzeniem .zip zawierający aplikację aktualizacji (całkowity rozmiar plików do pobrania wynosi 54 Mb a jak pobieram to mam zaledwie 1,45 i nic więcej się nie da pobrać ze stronki B&M.Nie ma w tych 1,45 MB potrzebnych plików. gdzie mogę to jeszcze pobrać ,zależy mi tylko na aktualizacji ze względu na MP.
A czytałeś dokladnie co tam jest napisane?
Sformatuj pendrive na FAT32
Pierwszy plik ściągasz i masz 1.5MB... wypakowujesz go z zip'a i wrzucasz na pendrive.
Idziesz do auta, wkładasz pena w port, wlaczasz zasilanie... czekasz.
Potem z powrotem do komputera, uploadujesz pliki... i wtedy Ci sie sciaga aktualizacja.
Znow wypakowujesz pliki, wrzucasz na CZYSTEGO pendrivea (caly czas format FAT32).
Idziesz do auta, wkładasz w port, zapłon i czekasz.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
No tak zgadza się problem w tym że w tym 1,5 nie ma zadnego zipp .A reszta to jak piszesz znam na pamięć łącznie z formatką FAT32.Coś mam nie tak ale jak to możliwe ? Po prostu nie mam co wypakować ,
Jeszcze się pobawię .
Oj nie wiem, ja sprawdziłem, ściągnęło mi zip'a 1,45MB i tam są w środku coś jestinstrukcje w każdym języku, pliki konfiguracyjne itd.
No ok , najpierw wybieram 159 potem first czy second bo przy second mam potem j, polski no ale to nieważne może zostać inglisz ,
Jak rozpakuje to mam dwa po 1KB - konfiguracja i instalka , jeden wielkości 23KB a jeden aż 50KB, a według instrukci powinno być chyba 19KB nie wiem o co chodzi, może się nie znam.Mam jeszcze coś wypakować ? zgłupiałem.
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 26-08-2016 o 12:50