Trasa po miescie z przyczepka (Pustą!) 24l, czy aby na pewno wszystko w porządku ? Jechał ktoś 9 z przyczepą kempingową ?
Edit: okej, juz wiem. Nie mial sie kiedy dpf wypalac tylko akurat wtedy...
Trasa po miescie z przyczepka (Pustą!) 24l, czy aby na pewno wszystko w porządku ? Jechał ktoś 9 z przyczepą kempingową ?
Edit: okej, juz wiem. Nie mial sie kiedy dpf wypalac tylko akurat wtedy...
Ostatnio edytowane przez Storczycki ; 05-07-2016 o 16:37
Zapraszam do oceny i komentowania mojego samochodu w tym wątku!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/142866-159_sw_2_4_20v_blu_oltmare_storczycki.html
A ile chcesz golfem śmigać? Przecież to się na zakrętach kołysze jak stara panna lekkich obyczajówJak potrafisz zejść 159 poniżej 5l to szacun, bo ja Brerą nie potrafię poniżej 6
A tak na poważnie - morał i myśl przewodnia moja była taka, że JTDM wcale nie są takie oszczędne jeśli mamy patrzeć przez pryzmat diesli. Albo ja mam coś skopane, albo sam już nie wiem. Moje średnie spalanie na całym baku to od 7,3l do 7,5l (80% trasy po 100km dziennie - pn-pt - 20% - miasto - weekend).
Na zakończenie dodam, że 7,5l na całym baku to wychodzi u mojego znajomego w BMW E46 Coupe. Tylko różnica jest taka, że on ma sześciocylindrowego diesla 3,0....
To że potrafię, to nie znaczy że tak jeżdżę...
Alfy nie kupuje się żeby było oszczędnie i tanio
Od tego są SDI a alfa ma dawać uśmiech... [emoji14]
Ostatnio edytowane przez alfalfa ; 07-07-2016 o 17:53
Przeglądając ten wątek można dojść do diametralnie odmiennych wniosków.
2.4 po programie 7.3-7.5 w trasie (średnia z 100km 163km/h) miasto 9. Spalanie w stosunku do seri spadlo o około litr
NIe moge w to uwierzyc. Mi w miescie pali 12, a wcale nie mam duzych korkow, jezdze tez w miare oszczednie.
ja mogę powiedzieć tylko jedno: to auto "prowokuje" do mocniejszego wciśnięcia pedału gazutym się naprawdę nie da jechać na "emeryta"
![]()