Co by nie pisać to dyskusję Panów Tomka, Cinka i tradeluxa powinno się wyciąć i przykleić na forum - brakowało od jakieś czasu prawdziwego i treściwego "mięcha" tu. Pouczające.
Co by nie pisać to dyskusję Panów Tomka, Cinka i tradeluxa powinno się wyciąć i przykleić na forum - brakowało od jakieś czasu prawdziwego i treściwego "mięcha" tu. Pouczające.
Bo monopol na tym forum na rację ma Jurand vel. Tomek_krk , a nawet jak nie ma to i tak napisze że ma. Stąd cała ta dyskusja.
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
I vice versa - napisałem że JEST DROŻSZE w eksploatacji niemniej jeśli ktoś świadomie wybiera nie widzę w tym żadnego problemu.
Dyskusja z mojej strony tyczyła się tematu większej usterkowości itd, który nie wiem czemu na siłę starasz się udowodnić. Temat szpilek w 2.4 jest związany tylko i wyłącznie z temperaturą oraz problematyką osprzętu (głównie eko).
Moja byla 9tka ma już sporo ponad 200k i oryginalne szpilki od nowości.
Odnoszę dziwne wrażenie, że celem dyskusji jest zniechęcenie ludzi do aut z silnikiem 5cio cylindrowym celem zwiększenia koniunktury na silniki 1.9/2.0 w szczególności kupowane w Krakowie...
Pozdrawiam
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
O ja ...![]()
Skąd masz te 1490kg, bo ja w danych mam 1565kg? Pytam poważnie.
http://www.carserwis.pl/Samochody-no...e/%28id%29/472
Rozłożona jest źle, ale bez tragedii są gorsze auta ze źle rozłożoną masą.
DT39 Masa własna pojazdu (Kg) 1565
Ostatnio edytowane przez tradelux ; 08-02-2013 o 21:39
---
Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA
Nie mam 159 2.4 na sprzedaż, a jak miałem to procentowo niewiele w porównaniu do 1.9, bo większość boi się pojemności powyżej 2.0 z powodu opłat OC/AC
Zresztą Alf też mam/miałem procentowo niewiele, a operujemy od kilku postów na procentach hehe
Chodzi raczej o dyskusję na temat wyboru diesla + odkręcenie tego co napisał Tomek, że 2.4 jest bardzo awaryjnym silnikiem, co jest nie prawdą.
---
Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA