Dobra - inaczej - bo do porozumienia dojść jakoś musimy - sprzęgła nie są zamienne w sensie sprzęgło z 2.4 wkładasz do 2.0 - są identyczne pod kątem budowy praktycznie co do joty z malutkim wyjątkiem - głębokości, na jaką tarcza wchodzi w koło zamachowe. Ciężko to obrazowo wytłumaczyć, ale jak się weźmie do ręki oba sprzęgła - od 2.4 i od 2.0 - to praktycznie nie jesteś w stanie ich odróżnić. Podobnie z kołem dwumasowym.
Oba sprzęgła robi i Luk i Sachs. Do obu wersji silnikowych. W obu przypadkach Sachs jest tańszy od Luka, w obu przypadkach różnica cenowa między tymi samymi producentami przy tych dwóch silnikach jest znikoma. Dlatego jeżeli bierzesz do porównania przy 2.0 sprzęgło Luka a przy 2.4 tańszego Sachsa - to jest to lekkie naciąganie rzeczywistości.
Nie wiem co cię ugryzło - określenie silnika 2.0 JTDm jako optymalny zakup do 159? Zachwalanie tej jednostki jest zaśmiecaniem tematu "pomoc przy zakupie 159"? Pisanie o wadach 2.0 i 2.4 w tym temacie jest trollowaniem? Koszty eksploatacji liczone jako koszty paliwa, ubezpieczenia i potencjalnych napraw (które możesz z grubsza policzyć dla obu jednostek) - to też jest trollowanie???? Ja piernicze, za chwilę podanie jakiejkolwiek informacji na temat techniczny w tym wątku będzie dla Ciebie oznaczało działalność komercyjną w celu zwabienia klienta do serwisu czy Bóg wie gdzie... boszzz...