Jak pisali przedmówcy wyatarczy wymienić na nowe linki i wzystko będzie o.k nie ważne jaka będzie pogoda a nie pisać żeby ręcznego nie zaciągać.
Jak pisali przedmówcy wyatarczy wymienić na nowe linki i wzystko będzie o.k nie ważne jaka będzie pogoda a nie pisać żeby ręcznego nie zaciągać.
Ostatnio edytowane przez krzystof ; 31-12-2014 o 11:52
U mnie jeśli chodzi o ręczny to niczym nie odbiega od normy, tzn. jest zamarznięty. Na szczęście nie mam zwyczaju zostawiać auta na ręcznym jak parkuję na równej nawierzchni. Za to do pasji doprowadza mnie opadająca klapa bagażnika- na mrozie teleskopy nie trzymają i kilka razy dostałem w łeb. Z odpalaniem nie mam problemu, ogrzewanie włącza się po 5-10 minutach i działa super z czego się bardzo cieszę bo w ostatnich dwóch samochodach marzłem. Najbardziej brak mi w moim egzemplarzu ogrzewania foteli. Skóra wygląda super ale jest zupełnie niefunkcjonalna. Żona obszyła karimatę materiałem- w dupkę cieplej ale wygląda tak sobie.
U mnie okazały się linki do wymiany i dzis auto juz odebrane. Za linki z wymianą + filtr powietrza + zmiana oleju i filtra + wymiana klocków tył + reparaturka prawego zacisku - zapłaciłem 340zł ( wszystkie czesci moje tylko warsztat zakupił linki ) mnie czeka tylko zakup spinek do kanapy bo trochę się rusza i czyszczenie jej po brudnych łapach. PS nie wiem czy było tak wcześniej ale raczej nie, dodatkowo naciągneli na linki jakieś spasowane gumowe węże![]()
moja Biała tez standardowo... odzwyczaiłem się bo dawno Alfa nie jeżdziłem i ch... - 5 i ręczny zamarzł alkurat jak miałem trasę spora do zrobienia, o dziwo linki nie są popękane, wyglądają OK, ewentylanie gdzies tuz pod zaciskiem się woda dostaje?, sprawdzaliście to?
Nie pociesze tu nikgo, ani sam siebie, ale miałem juz ok 15 róznych aut i tylko w 147 i 159 mi linki na zime zamarzaja, kura uwielbiam Alfy ale za te "drobiazgi" mnie wkurzaja..... a ja pedantycznie zwracam uwagę na takie szczegóły...
podobnie jak mechanizm podnoszenia szyb..,.sorry, w moim 20 letnim Civicu chodzi jak nowy, a tu w 4 letnim aucie się zepsuł ...ehhhhhhh....Makarony
Ostatnio edytowane przez tommi ; 01-01-2015 o 22:15
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Co fakt to fakt.
Ja wcześniej miałem wieśwagenarok produkcji 99' i linki od nowosci do teraz nie wymieniane i zero problemów. Ale bella to bella mimo takich małych niedociągnięć
![]()
Problem zamarzajacych linek rozwiązany - dziś jest +4to tak na dobre rozpoczecie Nowego Roku
Pzdr
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka