Strona 27 z 1815 PierwszyPierwszy ... 171819202122232425262728293031323334353637771275271027 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 18142

Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

multiply
    Gość

Domyślnie

dokładnie, jeśli auto z Niemiec, i z przebiegiem w 3 lata 120000km, czyli raczej jeździło dużo po trasach, to sprzeglo dwumas nie powinno pasc przy takim przebiegu, jesli tak się stanie, to duże prawdopodobieństwo, że kręcony.. Najwcześniej jak słyszałem ludzie zmieniają ok. 150000km chyba, że auto jeżdzone głównie po mieście..

co ciekawe w superalfa dużo alf 159 w ogloszeniu w przebiegu mialo wpisane 99999km ..

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Sprawdźcie ile DPF pokazuje przebiegu i wyjdą ewentualne przekręty..

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

u mnie sprawdzali w trzech miejscach (w tym też w DPF) przebieg i wszędzie się potwierdzał wpisy serwisowe też potwierdzają więc albo ktoś się baaardzo starał albo faktycznie ma 120tyś. karmal nie chcę teraz zmieniać bo nie ma potrzeby, ale liczę się z tym, że będę musiał kiedyś zmienić bo to naturalna kolej rzeczy

co do superalfy to trzeba też wziąć pod uwagę, że to nadal komis aut używanych a nie salon, trafiają się egzemplarze lepsze i gorsze. Jak się ma szczęście to trafi się egzemplarz gdzie będą tylko do zrobienia eksploatacyjne rzeczy a trafić się może taki, że silnik padnie po kilku tyś....

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie

Dla potomnych proszę tylko nie jedzcie sprawdzać alf od Roberta do serwisu który on sam zaproponuje. Zapewne jest to ASO przy bugajskiej, pare lat temu byłem świadkiem jak sprawdzali alfe od Roberta i muszę powiedzieć iż "On tam się czuł jak u siebie"

Zbeer
    Gość

Domyślnie

Przyznam szczerze, że śledzę ten temat i podoba mi się coraz bardziej .. jak się ma szczęście i 50 tysi, no w końcu to nie salon ... to co napisał jaremi to już czysta poezja ... stwierdzenia, że przecież zawsze się coś może popsuć i widziały gały co brały to poziom najwyższy ... brakuje mi tylko stwierdzenia "wieloletni specjalista ds sprzedaży aut używanych może też być oszukany i dlatego nie może dać żadnej gwarancji" .. proszę o kontynuację ... Ci klienci są tacy wybredni i marudni, no przyjeżdża taki i jeszcze chce coś urwać, no w dupach się poprzewracało . Może mu jeszcze szampana kupić? .

quantin
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Również dołączam do chętnych na kupno ciekawej i nie zajechanej na śmierć alfy 159, mam więc pytanie, czy ktokolwiek wie coś, widział, potrafi coś powiedzieć o następujących pozycjach:
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...615191255.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C18557379.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-bez...C17911602.html

Będę wdzięczny za jakąś pomoc/sugestie :-)

Pozdrawiam.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

kolego ja bylem ogladac ta w Radomiu czyli komis Marian-Pol zaraz jak sie pojawila czyli jakos koncem lutego/poczatkiem marca.Zdecydowalbym sie chyba na nia jezeli nie to ze musialem narazie zrezygnowac z zakupu auta(mam problemy finansowe).Bylem 2 razy w tym komisie i za pierwszym razem po wizycie w ASO niby z silnikiem,zawieszeniem i reszta podzespolow wyszlo OK tylko ze lakier wyszedl bardzo na NIE tzn.powiedzieli mi ze auto bylo cale malowane-miejscami bylo 470 mikronow(chyba na dachu)-gdzies bym znalazl moze te papiery z ASO.Jezeli tam pojedziesz to zdecydowanie jedz do ASO bo z tym autem nie bylem bo juz raczej wiedzialem ze go nie kupie.Powiem Ci tak nalegaj raczej na ASO gdzies poza Radomiem(do Kielc masz jakies 70 km,do Warszawy ok.100) bo to ASO w radomiu czyli ROMAR nie zrobilo na mnie najlepszego wrazenia-nie zrobili mi zbieznosci i nie sprawdzili przebiegu bo Panowie nie umieli:-/.Pozatym takie jakies gogusie mi sie wydawali ale nie mialem wtedy innej mozliwosci.Nie chce Ci zle doradzic bo ja jestem raczej laikiem jezeli chodzi o AR ale wydawalo sie wszystko rowne.Wnetrze utrzymane jest dosc wzorowo.Brakowalo tam popielniczki,a podsufitka od strony kierowcy jest lekko przypalona.Zwroc uwage na pas bezpieczenstwa kierowcy-byl dziwnie skrecony jakby moze cos bylo przekladane.Zruszony jest tez plastik ten na slupku gdzie wychodzi pas bezpieczenstwa.Pas tez jest dosc zuzyty-moze od czestego zapinania.Zobacz jeszcze przednie lampy-jedna jest bez logo AR(chyba prawa czyli od strony pasazera ale juz nie pamietam dokladnie).Silnik pracuje dosc ladnie,sprzeglo bierze od dolu(jechalem tym autem).Wszystkie szyby sa z 2006 i z logo AR.Z tego co rozmawialem ze sprzedajacym obiecal wpisac na fakturze ze gwarantuje bezwypadkowosc i oryginalny przebieg.Wtedy auto stalo za 43 900 i tylko chcial spuscic 900 zl teraz widze ze juz stoi za 40 900 wiec nie spodziewaj sie ze urwiesz wiecej niz te 900.Tak jak pisalem kolego jak cos to KONIECZNIE JEDZ DO ASO.Zycze powodzenia.Pozdrawiam

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

zapomnialem jeszcze dodac ze jak obmierzalem auto czujnikiem tego handlarza to wychodzilo w granicach 160 mikronow.Z tego co pamietam to na masce chyba bylo najwiecej ale niby wszystko w normie tyle ze tak jak mowie to byl jego czujnik bo ja swojego nie posiadam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Łukasz.L.
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    159 JTDm 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    zapomnialem jeszcze dodac ze jak obmierzalem auto czujnikiem tego handlarza to wychodzilo w granicach 160 mikronow.Z tego co pamietam to na masce chyba bylo najwiecej ale niby wszystko w normie tyle ze tak jak mowie to byl jego czujnik bo ja swojego nie posiadam.
    Czyli w ASO po sprawdzeniu powiedzieli że lakier ma do 470 mikronów, a miernik handlarza pokazywał 160?:\
    Kolega pisze o tej brazowej?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-bez...C17911602.html
    Ostatnio edytowane przez Łukasz.L. ; 24-05-2011 o 08:00

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

NIE kolego pislalem o wczesniejszym aucie ktore ogladalem poczatkiem lutego u tego handlarza.Tamtego nie obmierzalem wczesniej czujnikiem-pojechalem do ASO i tak wyszlo jak wyszlo.U niego wtedy na jego czujniku wyszlo 200 mikronow na calym aucie a w ASO nawet do 470 miejscami ale ta brazowa to calkiem inne auto.Tamto to byl czarny sedan.Tej nie zabieralem do ASO bo wiedzialem ze juz raczej nie kupie.Pojechalem tak obczaic i jego czujnikiem lakieru wyszlo do 160 mikronow.Tak jak pisalem konieczne jest zabranie auta do ASO w celu weryfikacji wyniku.