Strona 28 z 40 PierwszyPierwszy ... 181920212223242526272829303132333435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Wiecie może czy w Uconnect Live (z tego roku) działa Apple CarPlay?

Wcześniej pytałem również o spryskiwacze reflektorów. Potwierdziliście, że działają jak są włączone światła. Zastanawia mnie tylko czemu wysuwają się bez spryskiwania przy wyłączonych światłach. Tak ma być? Nie powinny pozostać nieruchome?

Na co koniecznie zwrócić uwagę przy odbiorze samochodu?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Mały news. Będzie dach panoramiczny myslalem chwile nad czarnymi progami ale pomysl odpadl. W przyszlosc moze kiedys zamowie ten zestaw carbonowy czyli: spoiler + lusterka + przod bo fajnie to wyglada.. Ale tp kiedys gdy mi odbije z portfelem... Lub za 3 lata po gwarancji wysle te elementy na hydrografike

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Pamiętaj, że z tymi progami będzie problem z podjechaniem pod krawężnik. A jeśli chcesz grzebać przy elementach karoserii - tam gwarancja jest chyba na 8 lat .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

O to zes mi teraz newsy sprzedal czyli albo sam spoiler i lusterka carbonowe albo obkleic je i spoiler z przodu i progi folią i miec problem z glowy? Zobaczymy jak zlecenia w sezonie jesiennym beda wygladac to moze cos wymysle.. Lub odloze to na przyszly rok razem z ceramika bo jak ją poloze to folii juz nie przykleje...

...a musze jeszcze rejestracje zrobic swoja za 1300zl bo "wlasnosc banku" mnie nie rajcuje..

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Lepiej daj na biednych te 1300 zł. Albo przynajmniej na schronisko dla zwierząt.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

A samochód i tak będzie własnością banku, niezależnie od cyferek i literek

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Tak! Będzie.. Ale nie będzie tak widoczne..

Cytat Napisał Roman35 Zobacz post
    Lepiej daj na biednych te 1300 zł. Albo przynajmniej na schronisko dla zwierząt.
    Nie wiem co Ty dajesz od siebie, ale ja działam często w akcjach pomocy więc takie teksty zachowaj dla siebie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

To ja się może dołączę do tego tematu, bo ten dedykowany to jest jakiś śmietnik z używkami... Witam po baaaardzo długiej przerwie (miałem 147 1.9jtd) później Elantrę, i teraz Mazdę 6. Giuliette chcę kupić dziewczynie i trochę obniżyć podatek w tym roku )) ale nie o tym...

Vieworld - w kwestii BOSE w Julce i BOSE w M6 nie ma jak sądzę żadnego porównania. Mazda ma co prawda 11 głośników, ale nie ma ani wzmaka, ani suba. Dźwięk jest nieco lepszy po wyciszeniu drzwi, ale i tak nie przeskoczysz tego. W Julce są woofery, wzmak i kilka głośników (nie wiem po co komu 11). Więc w BOSE akurat w AR możesz iść śmielej, niż Twoi znajomi w Mazdzie.

Na placach stoją Julki sprzed liftu, w oryginalnej cenie 101-108 tys z rabatem dla alfisti po 83-87 tys. Chciałbym więc pójść chyba w wersję starszą, 170KM. Teraz moje pytania ))

- warto brać nawigację? w mazdzie korzystam, bo akurat mam.... i odciąża mi telefon, który służy wtedy do Yanosika ale nie wiem czy nie lepiej kupić tego tomtoma co pisał View
    - duża różnica jest między 150 a 170 km? warto się upierać?
    - jakie akcesoria warto wynegocjować? (chodzi mi już o to co może dać dealer z gadżetów, nie o to, co jest wbudowane w aucie w danej wersji)
    - View, jaki leasing bierzesz? ten z "wysokim" wykupem 35%, ten ich klasyczny, czy z zewnątrz?
    - z tego co wyczytałem warto wziąć xenony z doświetlaniem (i przymusowe spryskiwacze - prawda to? upierać się?
    - jak gruby lakier mają te alfy? trzeba robić ceramikę od razu czy można raczej odpuścić? w Mazdzie mam, ale tam trzeba
    - jakie są wysokości ubezpieczenia w pakiecie dilerskim i później w kolejnych latach?

Przepraszam, że pewnie 99% moich wątków była już gdzieś poruszona, ale odnalezienie ich przy przekopaniu się przez rozsypane wątki na forum zajmie mi tydzień.... a urodziny mojej dziewczyny już niebawem ) I miło będzie do Was wrócić ))))

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Tak! Będzie.. Ale nie będzie tak widoczne..
    A to jakiś wstyd? Dzisiaj większość ludzi nie posiada nic na własność.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    - warto brać nawigację? w mazdzie korzystam, bo akurat mam.... i odciąża mi telefon, który służy wtedy do Yanosika ale nie wiem czy nie lepiej kupić tego tomtoma co pisał View
    - duża różnica jest między 150 a 170 km? warto się upierać?
    - jakie akcesoria warto wynegocjować? (chodzi mi już o to co może dać dealer z gadżetów, nie o to, co jest wbudowane w aucie w danej wersji)
    - View, jaki leasing bierzesz? ten z "wysokim" wykupem 35%, ten ich klasyczny, czy z zewnątrz?
    - z tego co wyczytałem warto wziąć xenony z doświetlaniem (i przymusowe spryskiwacze - prawda to? upierać się?
    - jak gruby lakier mają te alfy? trzeba robić ceramikę od razu czy można raczej odpuścić? w Mazdzie mam, ale tam trzeba
    - jakie są wysokości ubezpieczenia w pakiecie dilerskim i później w kolejnych latach?

Przepraszam, że pewnie 99% moich wątków była już gdzieś poruszona, ale odnalezienie ich przy przekopaniu się przez rozsypane wątki na forum zajmie mi tydzień.... a urodziny mojej dziewczyny już niebawem ) I miło będzie do Was wrócić ))))
    1. Jeśli nie Uconnect LIVE (czyli MY2016) to ZDECYDOWANIE nie warto - stare mapy i brak info o korkach
    2. Ja dużej nie widzę - miałem wcześniej 170, teraz mam 150.
    3. Dywaniki . Serio, nic więcej ciekawego nie ma, chyba że jakieś siatki w bagażnik Cię interesują.
    4. Ksenony pewnie warto, ale ja nie mam i też jest OK.
    5. Ja miałem/mam obie w czerwonym pastelu i kilku odprysków na przednim zderzaku po kamykach możesz się spodziewać i jest dość miękki, ale co do grubości to nie ma co narzekać.
    6. U mnie 2.650 zł, jeśli dobrze pamiętam, za 1. rok. To ze 2,5 raza mniej niż w PZU .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS