Zobacz wyniki ankiety: Czy Alfa Romeo to marka premium?

Głosujących
91. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

47 51.65%
  • Nie

44 48.35%
Strona 28 z 54 PierwszyPierwszy ... 181920212223242526272829303132333435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 535

Temat: Czy Alfa Romeo to marka premium?

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Ooo... czyli jak ktoś ma Veloce, to MUSI być zadowolony? Jak nie jest, to najlepiej zamilczeć?
    Na tym forum niestety tak jest
    Cytat Napisał KGD Zobacz post
    DŹWIĘK Z GŁOŚNIKÓW (V6
    Ja już wolę emulowany dźwięk przez głośniki którego się nie wstydzą tylko mówią z mostu jak jest niż jakieś dokładane po cichu w trakcie produkcji mikrofoniki. V6 ma większy potencjał do dobrego brzmienia przy wymianie wydechu. Można poobserwować kolegów co się pocą żeby jakkolwiek ten silnik Veloce brzmiał ale max to buczenie głośniejsze lub cichsze.

Cytat Napisał KGD Zobacz post
    Wielkie logo KIA na kierownicy, kompletnie nijakiej
    Ale siedzi w bani schemat Ciężko się go pozbyć nie? Ojoj nie będę postrzegany premium. Najgorzej

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Jesteście ukierunkowani i tyle faktem jest że też wolałbym giulie
    hehe to prawda
    Ja tam nie twierdzę, że Stinger to świetne auto (nie jechałem jeszcze). Ale Veloce też idealna nie jest (jechałem i wyrobiłem sobie zdanie).
    Oczywiście. Tyle, że Stinger jest spooro tańszy a oferuje ... (uwaga tu słychać już trzask pękających d... ) ... więcej Nawet jeśli chodzi o emocje.
    Albo szuka ducha dawnych Alf w nowym modelu...
    W sedno Kto wie może w Q
    Cytat Napisał MAJSU Zobacz post
    Jako osoba która kocha Alfę Romeo ale jest związana z BMW od 12 lat stwierdzam że niestety AR do jakości premium jeszcze daaaleko Na pewno Giulia czy Stelvio to duży krok naprzód ale żeby zmazać ostatnie lata słabej jakości to jeszcze wiele przed nimi.
    W sedno
    Alfa to segment bardziej jak SAAB, samochody dla indywidualistów którzy inaczej patrzą na motoryzację.
    Najlepiej ślepo albo zamroczeni miłością do ... legendy?

7lat gwarancji nikt nie skomentował?
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Auto które nie udaje premium Tańsze (w topowej wersji) od mojej Veloce.
    https://www.youtube.com/watch?v=jbzwcu92EzI
    7 lat gwarancji
    No i bokiem można polatać
    Stinger w topowej wersji kosztuje 240 tys zl. - cena niezla to fakt natomiast jednak moim zdaniem to nie jest to, to sa jednak samochody azjatyckie.

Zreszta tez widać po Twoich wypowiedziach roznice w podejściu do samochodow, nie przeszkadzają Ci sztuczności w postaci dzwieku z glosnikow a z drugiej strony mówisz, ze samochod nic nie udaje w premium. Owszem udaje. Pewnie można nawet wgrac dźwięk V8 dla poprawienia ego lub może dźwięk silnika F1. Mi się wszak wydaje, ze to wlasnie Alfa nic nie udaje. Idziesz i widzisz co jest, tak samo jadac tym autem wiesz co jest. Taki jest samochod, tak jeździ i tyle kosztuje - bierzesz albo nie proste.

Poza tym uważam, ze Giulia ma swietne zawieszenie i układ kierowniczy nie tylko lepszy od Stingera ale również od Audi A4 i BMW 3. Może to jest kwestia tego, ze po prostu bardziej mi odpowiada ? nie wiem. BMW 3 i A4 również wszelkiej masci Passaty ujezdzam w delegacjach sluzbowych nie to, ze mam. Dlatego ostatnio jak jezdzilem Alfa Giulia to w tych aspektach byłem zachwycony samochodem. ale to już jest kwestia gustu. Niektorzy ludzie lubia "niedzielne bryczki u dziedzica (A4)" a akurat BMW3 bardzo podobnie jeździ do Giuli w mojej ocenie.

Np. kiedyś jechałem Peugeotem 508, o takim:

https://www.peugeot.com.mt/range/508/photos-and-videos

i nie wiem czy wiecie ale przy 150km/h przednia maska faluje jak kartka papieru, myslalem ze jest nie domknieta a tutaj się okazuje, ze wszystkie Peugeoty 508 tak maja. Z czyms takim się jeszcze nigdzie nie spotkałem.

7 letnia gwarancja to naciąganie klientów na serwisy gwarancyjne
    Ostatnio edytowane przez fan ; 12-07-2018 o 12:36

Użytkownik Świeżak Avatar MAJSU
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 1.8 TS 2004r / BMW E46 325CiA / BMW Z3

Domyślnie

Najlepiej ślepo albo zamroczeni miłością do ... legendy?
    Powiem Ci że tutaj i tak jest OGROMNA tolerancja, na forum BMW już dawno temat byłby zamknięty a zdjęcie osoby która go założyła byłaby na kartonach z mlekiem

Alfy są piękne, po prostu Kupuje się je sercem i czy dla millenialsów jest ważna ich legenda ? Nie sądzę, oni jej nawet nie znają Tak samo jak 80% użytkowników BMW serii 1 myślało że ich samochód jest FWD Nawet Clarkson powiedział że każdy prawdziwy fan motoryzacji musi mieć Alfę.. Zakochał się w 156 tak samo jak ja Gdyby nie fatalna jakość zabezpieczenia antykorozyjnego na pewno zamieniłbym moje BMW E36 na 156tke swego czasu no ale przerażało mnie to w jakim tempie te samochody się rozpadają...

Audi to dla mnie tez nie do końca premium. Po tym jak przejęli technologię z Lambo to rzeczywiście finezja techniczna ich samochodów wzrosła ale dalej podstawą jest FWD. Jest FWD jest taniość, niema premium. Mówię o podstawie bo wiadomo że można sobie zanabyć Quattro.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Alfa to segment bardziej jak SAAB, samochody dla indywidualistów którzy inaczej patrzą na motoryzację.
    Dokładnie. I tak samo za wyjątkowego uważam Saaba 9-5 (ostatni wypust miażdży system, oczywiście w kategoriach wyjątkowości/indywidualizmu), jak i niektóre modele AR. To jest dla mnie Premium - każdy może mieć inną definicję

Powiem Ci że tutaj i tak jest OGROMNA tolerancja, na forum BMW już dawno temat byłby zamknięty a zdjęcie osoby która go założyła byłaby na kartonach z mlekiem
    I to jest niesamowite - bo ja głosuję za tym, że AR jest Premium, jednocześnie uważając że Giulia ma wady, a Stinger fajnym autem jest. Natomiast wg sondy większość forumowiczów uważa, że AR to nie jest Premium! I to jest smutne...
    Ostatnio edytowane przez tomaz ; 12-07-2018 o 12:49
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    rugiej strony mówisz, ze samochod nic nie udaje w premium
    Chodziło mi że KIA nie udaje że jest premium a nie że coś udaje w premium będąc (bo nie jest).

Poza tym uważam, ze Giulia ma swietne zawieszenie i układ kierowniczy nie tylko lepszy od Stingera ale również od Audi A4 i BMW 3.
    Tu pełna zgoda. Dlatego jeszcze się nie rozstaliśmy Dodam jeszcze rewelacyjny napęd Q4.

Nawet Clarkson powiedział że każdy prawdziwy fan motoryzacji musi mieć Alfę.. Zakochał się w 156 tak samo jak ja
    To ja miałem wyłącznie Alfy jako samochody prywatne (chyba w sumie 8). Może przedawkowałem?

Gdyby nie fatalna jakość zabezpieczenia antykorozyjnego na pewno zamieniłbym moje BMW E36 na 156tke swego czasu no ale przerażało mnie to w jakim tempie te samochody się rozpadają...
    Jeszcze szybciej to padało tam zawieszenie. Przez 2 lata posiadania musiałem wymienić w sumie chyba wszystko albo słuchać wiecznego stukania
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C

Użytkownik Świeżak Avatar MAJSU
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 1.8 TS 2004r / BMW E46 325CiA / BMW Z3

Domyślnie

Dokładnie. I tak samo za wyjątkowego uważam Saaba 9-5 (ostatni wypust miażdży system, oczywiście w kategoriach wyjątkowości/indywidualizmu), jak i niektóre modele AR. To jest dla mnie Premium - każdy może mieć inną definicję
    SAAB ma ciekawy design ale jakość w środku to tragedia... czuć Opla.

Jeszcze szybciej to padało tam zawieszenie. Przez 2 lata posiadania musiałem wymienić w sumie chyba wszystko albo słuchać wiecznego stukania
    Ciekawy jestem jakby wsadzić do 156 wahacze Lemfordera ? Wszyscy wkładają TRW a ja w BMW zawsze stawiałem na Lema ewentualnie MEYLE HD. Spokój na dziesiątki tysięcy KM nawet na gwincie i nisko profilowej oponie.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

SAAB ma ciekawy design ale jakość w środku to tragedia... czuć Opla.
    Materiałów nie macałem, ale design jest bardzo oryginalny i pewnie to kwestia gustu, ale mi bardzo styka. Wyraźnie oddzielony kokpit od reszty wnętrza, piękne zegary i wygięcie w stronę kierowcy.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

ooo wyczuwam, ze temat się powoli klaruje

czyli nowe Alfy maja dobre zawiesze i układy kierownicze, slowem swietnie się prowadza ja do tego dodam skrzynie AT8 dla mnie rewelacja, nie wiem jak w BMW ale DSG wydaje mi się slabsza opcja. Jakbym miał zamiast TCT skrzynie AT8 to bym był najszczęśliwszym człowiekiem na swiecie a tak to jestem tylko szczęśliwy . Lopatki krytykowane często w prasie dla mnie sa wlasnie takie jakie chciałem aby zastosowali w Giuliettcie zespolone z kolumna a nie z kierownica, podobnie jak w Ferrari lepiej się takie łopatki obsluguje moim zdaniem szczególnie przy skretach. Lopatki sa również bardzo wysokiej jakości jak porównacie do samochodow innych marek na pewno pod względem jakości będą się plasować gdzies w czolowce. W Giuliettcie plastikowe lopatki nie robia dobrego efektu i jest za maly skok.

To już jest calkiem niezły material jak na premium

A co uważacie na temat pozycji za kierownica nowych Alf ?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

A co uważacie na temat pozycji za kierownica nowych Alf ?
    Super - porażka
    Veloce - ok ujdzie
    BRAKUJE KOŁYSKI. Tylko w wersji lux (gdzie chyba nie ma foteli Veloce ale pewien nie jestem). W "premium" to powinno być standard. Dobrze że szyb na korbę nie ma

To już jest calkiem niezły material jak na premium
    Dla mnie powyższe zalety to dobry "sport"a nie "premium"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Super - porażka
    Veloce - ok ujdzie
    BRAKUJE KOŁYSKI. Tylko w wersji lux (gdzie chyba nie ma foteli Veloce ale pewien nie jestem). W "premium" to powinno być standard. Dobrze że szyb na korbę nie ma

Dla mnie powyższe zalety to dobry "sport"a nie "premium"
    wlasnie widzisz zakladajac, ze Alfa Giulia nie jest premium musiałbym ja zestawiać z VW Passatem, Peugeotem 508 lub Renault Talismanem a w związku z tym, ze mi się to nie zgadza to Passata i reszte musiałbym odpowiednio nizej lokować/klasyfikować a nie mam już takiej możliwości gdzie mialbym tego typu auta pozycjonowac ?

Czyli tego typu auta musielibysmy klasyfikować jako motoryzacyjne pieklo
    Ostatnio edytowane przez fan ; 12-07-2018 o 14:11