Jest coś takiego jak Motorola MA1 - oficjalne akcesorium Google:
https://motorolasound.com/audio-prod...droid-auto/ma1
Recenzje raczej pozytywne.
Jest coś takiego jak Motorola MA1 - oficjalne akcesorium Google:
https://motorolasound.com/audio-prod...droid-auto/ma1
Recenzje raczej pozytywne.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Widziałem to, ale problem Alfy jest taki, że jak włączysz samochód z tym podlaczonym wcześniej to inotainment natychmiast to wykryje i po 10sec wywali się z braku transmisji treści AA, komunikat w stylu "spadaj gościu to nie jest urządzenie AA". A transmisji nie będzie bo nie było hotspota jak to było wylaczone więc nie mogłeś się połączyć ze swojego fona. Nawet jak ręcznie zrobisz rekonekt usb to odnowa to samo.
To musi działać tak że otwiera hotspota po podlaczeniu usb, oraz otwiera transmisję usb (tryb MTP) dopiero jak telefon kierowcy zaloguje sie do hotspota z takiej Motoroli.
Być może tak to działa, w co wątpię, ale nigdzie nie jest to opisane. Dlatego bawię się tak jak teraz tym nad czym mam kontrolę.
Nie ma takiego problemu w samochodach gdzie jest przycisk MAP/Nawi który inicjuje połączenie transmisji treści androidAuto, jak np w Toyocie.
Edit.
Można próbować wstrzelić się z połączeniem telefonu do huba i odpaleniem AA zanim infotaimnent się wywali ale jest na to dość mało czasu, kilka, kilkanascie sekund max. Ale to zabawa i szarpanie z przelaczaniem usb aż się może uda. Zero automatyki co mi się nie podoba bo więcej zabawy niż z podłączeniem kabla do telefonu, więc wypacza ideę.
Ostatnio edytowane przez netzmark ; 23-03-2022 o 13:43
Ja mam (jak zresztą kilka osób z tego forum) AAWireless: https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/
Działa bez problemu.
Oooo, super, że napisałeś! Tej informacji mi brakowało, a nie natrafiłem na wątek o tym.
Czy możesz mi powiedzieć proszę jak się zachowuje samochód w dwóch sytuacjach:
- po włączeniu "stacyjki", jeśli NIE masz przy sobie telefonu z AA. Czy infotainment coś pisze na ekranie czy nic?
- co się dzieje jeśli masz połączenie fona z AAwireless po czym wyłączysz AA na telefonie i za chwilę włączysz go ponownie. Czy podejmuje działanie, czy też pojawiają się jakieś komunikaty o zerwaniu łączności i musisz coś robić "ręcznie" ?
Ostatnio edytowane przez netzmark ; 23-03-2022 o 17:42
AAWireless to urządzenie stworzone przez Emila, twórce AAGateway (którego nie był w stanie dopracować ze względu na różnice w konfiguracji telefonów, wersji androidów, różnych zmian wprowadzanych do systemów przez twórców telefonów itp, stąd pomysł który mu te 3 lata temu tez podpowiadałem wprowadzenia swojego stabilnego urządzenia nad którym ma pełną kontrolę). Działało bardzo sprawnie. Sprzedałem kilka tygodni temu bo przesiadłem się na iPhona, tu musiałem dokupić chińskiego iCarlinka, który o dziwo działa 100% stabilnie (poza kabelkiem USB który od pierwszego dnia sprawiał problemy, a przestał działać nawet jako kabel do ładowania po 2 dniach użytkowania...). Przy carplayu niesteyt brakuje mi jednej rzeczy z google maps - przestały działać piktogramy nawigacyjne na liczniku (które odzyskałem dla google maps jak zmieniłem radio na takie z nav wbudowaną - tu pierwszy raz zniknęły po updatcie radia z MV059 na MV080 - to radio było bez nav, i takie radia w nowszych firmwarach nie mają już tej funkcji (w przeciwieństwie do radii z nav))
No bo to niestety w większości przypadków sprowadza się jednak do roota i pogrzebania w systemie, czasem mod aplikacji... - a rzadko zwykłe plug'n'play, kwestia farta jakie urządzenie z jak zaśmieconym czy okrojonym Androidem się trafi.
U mnie już w zasadzie działa, jeszcze trochę kosmetyki i powinno być luks (LG G2).
Używam AAWireless od kiedy kupiłem Giulię czyli od września 2021rPrzyznam że urządzenie robi robotę i działa bez żadnego problemu ale ma problem z komunikacją wifi 5GHz (po jakimś czasie zrywa połączenie). Dość mocno cisnąłem support w tej sprawie i ostatecznie skończyło się na czekaniu na firmware 2.0 dla samego interfesju. Rozwiązaniem jest włączenie wifi 2.5GHz i po problemie ale przy słabszych telefonach można spodziewać się małych lagów w transmisji. Samo urządzenie miałem podłączone bezpośrednio do USB w podłokietniku które odcinało prąd do szybko więc nie miałem obaw o extra drenaż drenaż akumulatora
Obecnie mam podłączone przez rozdzielacz od ładowarki w zapalniczce (dzięki za radę [MENTION=73626]esp[/MENTION]onix) tylko po to aby wyeliminować ew. problemy z prądem w USB
Telefony testowane to Galaxy S21 Ultra, S22 Ultra, S9 Plus
Rozumiem, dziękuję Ci za te informacje.
- - - Updated - - -
Jakie ew problemy? Chcesz powiedzieć że to urządzenie szarpie tak dużo prądu że to usb nie wyrabia??
Ten interfejs 2.0 to do czego, mówisz o starterze na fona czy jakimś firmware w pudełku? Teraz problem 5GHz już
został opanowany?
Pudełko posiada ostatni firmware 1.8.0 w którym nadal występuje problem ze stabilnością połączenia 5GHz.
Pomimo że można zainstalować apkę 2.0 to nadal nie ma firmware-u 2.0 to nie wypowiem się więcej na temat stabilności działania.
Dodatkowy prąd podałem tylko dla polepszenia stabilności z 5GHz ale nic to nie dało.