Już nie mogę się doczekać kiedy trafi do produkcji...![]()
Już nie mogę się doczekać kiedy trafi do produkcji...![]()
Na odbywającym się obecnie salonie samochodowym w Bolonii Alfa nie przedstawiła niestety żadnych nowości. Szkoda
Sądziłem, że może pokażą 4C lub prototyp Giuli.
Były tylko nowe silniki.
Ostatnio edytowane przez Geordie ; 04-12-2011 o 21:05
W dzisiejszym Auto Świecie jest artykuł o nowościach Alfy. Planuje się wprowadzenie na rynek Giulii (2014), SUVa na bazie Jeepa Compassa oraz jak bardzo oczekiwanej 4C. SUV do mnie nie przemawia (jeszcze pewnie w dieslu). Natomiast Giulia i 4C to wg mnie majstersztyk!
No i masz odpowiedź dlaczego w Bolonii nie było nowych modeli Alfy. Najwcześniej do produkcji pewnie wejdzie 4C, bo jest to model już prawie gotowy, ale możliwe, że i jego premiera będzie jeszcze przesuwana, nie wspominając już o Giulii czy SUVie. A tak poza tym, to raczej całkiem nowe modele zadebiutują na większych salonach: Genewa, Paryż, Frankfurt, ewentualnie może w Detroit, jakby Alfa wchodziła wreszcie do sprzedaży w Stanach.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Co do wejścia AR doUSA, to ma się to złożyć z momentem wprowadzenia nowych modeli. Więc zakładam II połowa 2013 na salonie w Detroit będziemy mieli stoisko Alfy.
No ale nowe modele może szybciej Chińczycy wprowadzą![]()
tzw powrot alfy na rynek USA odcinek 3758![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Odpowiedz na to pytanie pojawila sie wlasnie na oficjalnym (wloskim) fanpage AR na Facebooku:
W skrocie: Alfa 4C byla pokazywana na bardzo waznym rynku azjatyckim na salonie w Kantonie (
Guangzhou), m.in. w zwiazku z premiera marki w Chinach, a Chiny sa daleko i Fiat nie wyrobil sie ze sprowadzeniem prototypu do Bolonii...
To tez pokazuje priorytety tej (i wielu innych marek), wiec przed tysiac-pincet-sto-dziewincetnym odcinkiem "Alfa Romeo" w USA, bedzie pewnie pierwszy odcinek "Alfy Romeo pod Wielkim Murem"
Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...