Strona 28 z 60 PierwszyPierwszy ... 181920212223242526272829303132333435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 595

Temat: Alfa 159 i montaż nawigacji zamiast radia

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto
    145Boxer,147 1,9Mjet, 159 1,9JTDM

Domyślnie

Rozumiem że polecacie ew. te dwa modele.
    A co sądzicie o takim radiu?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6047466564

Pioneer z BT, ponoć dobrze współpracuje z interfejsami. I jakby nie patrzeć dwie stowki taniej.
    A to ważne, bo żona się właśnie dowiedziała że zamiast 20K wydałem na alfe prawie 23K, więc teraz ciężko będzie mi coś uszczknąć z domowego budżetu...

Wysłane z mojego ASUS_Z008D przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał medork Zobacz post
    Pioneer z BT, ponoć dobrze współpracuje z interfejsami. I jakby nie patrzeć dwie stowki taniej.
    A to ważne, bo żona się właśnie dowiedziała że zamiast 20K wydałem na alfe prawie 23K, więc teraz ciężko będzie mi coś uszczknąć z domowego budżetu...
    Jeżeli nie potrzebujesz tych wszystkich wodotrysków jak w GMS to może być. Wizualnie z tym czerwonym podświetleniem prezentuje się całkiem, całkiem. Żony niestety tak mają, że nie rozumieją Alfistów. Uratuje Nas tylko zmowa milczenia Ale jakim cudem się dowiedziała ?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto

Domyślnie

Troche robi sie z tego OT...
    Się dowiedziała bo jej powiedziałem, nieszczęsny. Wiecie jak to jest, zakłada się budżet, potem ogłoszenia, puźniej rajd po komisach (dramat), prywatne ogłoszenia, aż na samym końcu, w Krakowie stoi 159 z jasnym wnętrzem, z ogromnym przebiegiem co prawda, ale... Urzekła mnie, chciało by się rzec. Ponadto wymarzyłem sobie ją. Miała być czarna - jest. Miałbyc sedan... Cóż, Małżonce sie nie podobał, więc jest sportwagon. Jasny środek - jest. Rocznik - jest. Sprzedawaca z Alfaholików. Znał się na rzeczy. Inni wzruszali ramionami (Panie, jo nie wim...)ten odpowiadał rzeczowo. Ale ceny nie popuścił, więc trzeba było zapłacic. Tylko bajerów trochę mi brak, dlatego o tym radiu myśle i myśle... Oby sie na tym nie skończyło...

Tapatalk - Asus a androidem. Czasem brak ągonków.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2. JTS Sportwagon

Domyślnie

No niestety kolejna ramka do GMS 6401 nadesłana z allegro nie pasuje do radia... Zakupiłem ramkę z kieszenią montażową i nawet sama kieszeń nie pasuje. Nie dochodzi do końca radia. Zatem medork jeśli zdecydujesz się na GMS to nie dokupuj ramek na allegro bo nie ma sensu. Będziesz odsyłał. Ja już uśmiechnąłem się do misiu7911.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Panowie jest tutaj na forum inny temat dotyczący wymiany fabrycznego radia z bardziej przydatnymi informacjami. Najlepiej moim zdaniem wykorzystać koszyk po fabrycznym radiu. Oczywiście uprzednio trzeba wyciąć tą poprzeczną blachę, a ramkę zakupić u Kolegi misia, która wiadomo - pasuje. Można też zainstalować radio bez dopasowującej ramki. Wykorzystać ramkę dostarczaną z radioodtwarzaczem przy zakupie. Wkleić ją w konsolę, ewentualne szpary i nierówności zaszpachlować, przeszlifować i prysnąć całą konsolę. Radioodtwarzacz tak zamontowany będzie wyglądał jak z fabryki, ale jest to raczej sposób dla tych którzy noszą się i tak z zamiarem renowacji tych elementów w aucie

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozyi
    Mieszka w
    Ruda Śl.
    Auto
    AR 159 1.8 MPI + LPG sedan

Domyślnie

Trochę z innej beczki, a mianowicie czy da się podłączyć kamerkę cofania ( na allegro pełno takich do 100plm) pod navi ori lub jakiś chiński kombajn ? Czy wymaga to jakiegoś dodatkowego oprogramowania / okablowania ?

Auto

Domyślnie

Pod chińską stację jak najbardziej, ale pod oryginalną navi to już bardziej złożony problem i raczej nie opłacalny

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto

Domyślnie

Pozwolę sobie kontynuować temat mojego Pioneera.
    Radio przyszło, interfejs również. Dziś podłączyłem wszystko na szybkości, bez montażu i tak:
    Radio działa, z telefonem sparowało się bez problemu, książkę telefoniczną sobie ściągło. Sterowanie z kierownicy działa również. Góra, dół, prawo, lewo, mute, odbieranie/zakańczanie rozmów, głośniej, ciszej.
    Ramka - trzeba będzie napisac do kolegi Misia z forum.
    Radio włącza się samo po włożeniu klucza, bez niego nie ruszy.
    To wszystko dla mnie to 95% sukcesu.
    Teraz tak: jak zrobic/co/gdzie podpiąć aby działało mi coś co ponoć nazywa się "logika zapłonu"? Tzn. radio moge wł/wył niezależnie od klucza w gnieździe. Jeśli radio było włączone podczas jazdy, wyciągnięcie klucza je wyłącza, ponowne włożenie klucza je załącza. Analogicznie - jeśli radio było wyłączone podczas jazdy to po wyjęciu klucza i ponownym włożeniu radio nie włącza się.
    Ja wiem że to pierdółka,ale...
    Co jeszcze? Nie zgadzają mi się piny w kostce w instalacji samochodu z pinami w interfejsie. Co prawda działa... Wszystko wygląda jak na zdjęciach. Pisałem do sprzedawcy, ma sprawdzać. Na razie cisza.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1459868985318.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	65.9 KB
ID:	196565

Czrnna to głośniki, biała to zasilanie i CAN
    A tak wygląda wtyczka od interfejsu
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1459869067208.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	105.9 KB
ID:	196566

Do tej trzeciej, największej sekcji mam podłączony jeden kabelek, ale po stronie samochodu nie mam takiej wtyczki wogóle.
    Będę zobowiązany za wszelkie sugestie.
    Pozdrawiam. P.

Auto

Domyślnie

To byś musiał pozamieniać wsówki aby bez kluczyka radio chodziło. Ale w sumie nie wiem w czym problem jak chcesz grać radiem cały czas to kluczyk zostawiasz w stacyjce ale przyciskiem start/stop wyłączasz całą resztę oczywiście bez naciskania nogą pedałów.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto

Domyślnie

Hym... No jest to sposób. Nie moge jeszcze ogarnąc tego kluczyka, to mój pierwszy samochod z takim rozwiązaniem, do tej pory kluczyk w stacyjce to był dla mnie włączony zapłon. Tutaj faktycznie tego nie ma. Jutro planuje montaż, jak odpale wszystko - zdam relacje.