Oj tam
Po prostu kiedys mi sie o oczy obilo 1.4l/h.... ale musze to jeszcze raz sprawdzic. Nie chodzi w sumie o ilosc paliwa... tylko ze to moze oznaczac jakies niedomaganie i wypadaloby sie tym zajac.
2.4 RULEZale jakby ciut mniej palilo w miejscie to bym sie nie obrazil hehe
![]()
Mnie 1,4 l/h to z włączoną klimą spala. 0,5 l/h przy wyłączonej klimie, radiu i wszystkim co się da. Mnie w mieście (Warszawie) pali 10,5 - 12 l/100 km. Ale wszystko zależy o tras jakie się obieram. W trasie spalanie wynosi od 4,4 (jechałem za kolegą - sam bym nie dał rady) do 8 (Warszawa Centrum - Poznań lotnisko z gazem w podłodze, 2h jazdy).
Mnie dzisiaj zatankowane 30l wystarczyło na 260km,ale trochę nie w humorze byłem![]()
U mnie jak na razie wychodzi w trybie mieszanym 9.4l/100, w mieście ok 10 :/ ok rozumiem cięższe auto, ale np moje 156SW 2.4 mjet po modzie w mieście mieściło się w zakresie 8-8.7l w zależności od dynamiki jazdy (ale bez piłowania) a w trasie tak do 180km/h było podobnie.
Natomiast jadąc w trasie tak do 140km/h to spokojnie wychodziło mi spalanie poniżej 8 co w obecnej 2.4 taki wynik jak na razie nie był mi dany do osiągnięcia.
Póki co u mnie spalanie kształtuje sie w zakresie 6,5-7,1 l/100km. Miasto/Trasa 40/60, lacie 17", bez klimy.
I to jest właśnie poważna zaleta silników 2.0 JTDm...
yogi77- 2.4 po modzie będzie spalać 1-1,5 ropy mniej... więc jeśli dużo jeździsz może warto zainwestować + kupa frajdy![]()
2.0 JTDM Kraków - Warszawa 159SW, zimówki 215/55/R17
spalanie 8.2
- - - Updated - - -
Warszawa na codzień od 2 tygodni komputer pokazuje 10,1, jazda raczej spokojna(no czasami szaleństwo)
Pozdrawiam
Sebastian