No i dlatego trzeba wyjac i rozebrac proste.
był już jakiś użytkownik, który zastąpił w 166 w dieslu dwumas jedomasem? co wy na to?
Nie ma dedykowanych zamiennikow, a w rzezbe bym sie nie bawil. Taniej wymienic dwumas niz silnik albo skrzynie juz nie wspominajac o tym co potrafi zrbic urwane kolo zamachowe. Orginal wytrzymal prawie 200 000 (i jeszcze by pewnie z 50 wytrzymal), wiec jesli ten drugi (tez oryginal) wytrzyma chociaz polowe tego to juz raczej nie bedzie moj problem bo predzej auto sprzedam lub zezlomuje niz bede ponownie wymienial. Jednomas nie bedzie znaczaco tanszy o ile w ogole bedzie a jest szansa, ze jazda bedzie uciazliwa i do tego ryzykowna dla panewek i skrzyni.
no a jest jakaś różnica między dwulitrowym silnikiem przed i po lifcie?
Pytasz w końcu o diesla czy benzynę? Diesel jest tylko 2.4...
Dokladnie to od pazdziernika 2000r. 150KM zamiast 155KM , 3 sondy zamiast 1. troche ogolnych poprawek i skrzynia 6 . Nowy system sterowania silnika , wczesniej M 1.5.5 a pozniej eobd 3.7.1
czyli 2.0 bez względu na rok się nie nadaje - oto mi chodziło, bo jest kilka 2.0 i gadałem z żoną, że na upartego na dojazdy do pracy wystarczyłby 2.0 nawet przed liftem; jest kilka sztuk do wyboru, ale skoro alfiści odradzają to się nie pcham
Problem polega na tym jaki jest stan auta. ja mam 2.0 TS i nie narzekam na silnik, nie znam problemu brania oleju czy uszkodzonego wariatora(tak na amen). jedyny problem jaki miałem kilka dni temu to urwana świeca(ta mała) ale spec w rozsądnych pieniądzach naprawił. od 2001r we wszystkich benzynach masz więcej sond lambda od tego nie uciekniesz, ekologia???
Ostatnio edytowane przez piotrek1110 ; 11-01-2015 o 20:49