Czy będą gasły to chyba tylko kwestia tego emulatora? Ja mam taki emulator tylko kupiłem trochę tanieji jak sie go podłączy pod np. światła drogowe jako dzienne z mocą świecenia 30% to po włączeniu świateł pozycyjnych dzienne gasną całkowicie.
Ostatnio edytowane przez darojaro ; 27-02-2013 o 12:25
Jak włączam światła mijania to ringi przygasają i spełniają rolę świateł postojowych. Nie świeca tak jak halogeny. Zresztą dużo osób ma włożone zamiast halogenów dzienne.
Moduł mam tak podpięty że wystarczy że go wypnę z kostki i włożę zamiast niego przekaźnik który kupiłem razem z wiązką, wtedy działają tak jak mówicie. Na zapłonie świecą a na mijania dzienne gasną całkowicie.
No właśnie świecą jako postojowe. I przez to może się ktoś przyczepić i zacząć węszyć. Jeżeli dzienne (z homologacją) są w miejscu halogenów to nie ma tematu. Bo jeżeli ze światłami mijania coś się jeszcze świeci to "upierdliwy" policjant będzie się doktoryzował. A w sumie niewiele Ci daje to że ze światłami mijania ringi świecą na 30% (poza wyglądem).
no tak, ale klosze od halogenów nie mają homologacji i upierdliwy policjant może się doczepić.
Ale o ile sie nie myle te 30% to sobie mozna ustawic. Jak chcesz miec 0% to zmieniasz tylko ustawienia potencjometru.
jeszcze jedno do Pankusia czy te ringi świecą tak mocno jak inne ledy do jazdy w dzień? Pytam bo zdjęcia nie oddaja tego z jaka mocą świecą.
Witam, Ciekaw jestem, czy ktoras z modyfikacji miala wplyw, lub mialaby teoretycznie wplyw na spalanie ? Czytalem kiedys, ze im mniejszy pobor pradu w aucie, tym mniejsze spalanie.