Bez przesady, gdybym chciał cały czas uskuteczniać przyjemność z jazdy to po pierwsze musiałbym kupować nowe opony co 3 miesiące, a po drugie nie lubię jak mnie ciągle z fotela wyrzuca :-) Przyjemność z jazdy może być też gdy bardzo szybko pokonujesz długie trasy - co jest o wiele bardziej prawdopodobne SUVem niż małym, niskim, twardym sportowym samochodem :-) No i tak jak pisałem, kusi mnie również mocno 370Z i kilka innych pozycji (między innymi IS 200T) - po prostu różne samochody mają różne zalety i wady, a ja najchętniej miałbym je wszystkie u siebie w garażu :-)
Patrzę na tego (tą?) stelvio i myślę : SUV. Jak każdy inny, nierozróżnialny w papce suv'owatości niemal gdyby nie znaczki. Ostatnio obok SUV'a Jaguara parkowałem, do ostatniej chwili sądziłem że to mazda cx5 albo jakiś audik_panie_prawienówka q5 (czy jakie tam numerki mają) , mogłoby być i porsche. A to JAG . Tam dopiero puryści się wkurzają i wstydzą za markę.
Ciekawi mnie jak będzie wyglądało Stelvio bo Włosi z najgorszej kupy (w tym przypadku segmentu SUV) potrafią zrobić coś fajnego, może w ich wydaniu to pierwsze słowo nabierze choć trochę realnego wydźwięku...
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 30-10-2016 o 19:03 Powód: Off Topic
W cenniku ponad 40k droższy. Może to była wersja IKEA Family?
Stelvio Q będzie tak bardzo Sportowy, że z wrażenia Auto Świat i Anderson będą musieli macać boczki drzwi czy aby nie są za twarde, gdyż tak doskonałym samochodem Stelvio będzie. 0-100km/h w 4.0-4.1s to chyba sport, prawda?
Ostatnio edytowane przez 145Q ; 29-10-2016 o 18:21
Rzeczywiście, strona 25 wątku. Mea culpa. Ale tu nie ma uchwytów z taśmy produkcyjnej
![]()