W kolumnach dane techniczne są zamienione. Według gazety Giulia ma silnik 2,0 a BMW 2,2.
W kolumnach dane techniczne są zamienione. Według gazety Giulia ma silnik 2,0 a BMW 2,2.
Czyli Alfa przegrała mimo iż wygrała, a przegrała, bo dziennikarze AŚ są przyzwyczajeni, że niemieckie vs. obce oznacza zwycięstwo niemieckiego. Czyli w sumie jestem zaskoczony, gdyż myślałem że Alfa uzna wyższość BMW z uwagi na ergonomię.
A tu proszę, redaktorowi liczby się pomyliły. Pewnie doszedł do wniosku, że lepiej żeby zgadzała się liczba na koncie niż w artykule![]()
Ostatnio edytowane przez 145Q ; 02-11-2016 o 01:02
Może ja się nie znam na marketingu, ale moim zdaniem dużo za dużo jest o Giulii Q, a nie ma filmiku, na którym np. Vettel by się jarał benzyną 200 KM, że "as close to a F1 experience as you can get in a 200 HP car" albo coś takiego - w życiu nie widziałem reklamy BMW M3 albo Audi S4 - a jak to się sprzedaje, to każdy wie. Ałdi lubi jeszcze wspomnieć o Le Mans czy tam innych historiach, ale BMW do super modeli nie odwołuje się prawie wcale. Bo też mało kto je kupuje.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Dla mnie największym błędem w produkcji jest fakt, że nie ma manuala w standardowych benzyniakach. Dla mnie to policzek.
E tam, we wszystkich testach, relacjach itp. kierowcy podkreślają niesamowitą wrażliwość na kierownicę , że auto się niemal domyśla gdzie chcemy jechać po pierwszym drgnięciu ręki i się jej słucha wyjątkowo. Po co więc odrywać od niej ręce tracić choć na chwilę 50% tej przyjemności i kontroli - bo zostaje tylko połowa rąk na kierownicy ? po co tracić przyjemność "łopatkowania" ?
Choć diabli wiedzą, czy po czasie jakimś, kiedyś, też nie będzie wersji z drążkiem?
Kurcze, obejrzałem ten test :
https://www.youtube.com/watch?v=ECEgSNHV0L4
i znów mi się coś a'la Blu Vela kolorek spodobał, ale , ładnej we wszystkim ładnie.
Jest trochę ujęć podwozia, i wspominają też o tym intuicyjnym prowadzeniu, w odróżnieniu do opóźnionej reakcji na kierownicę w porównywanym Jag'u XE. No i serce redaktorów "smeruje se do Alfy" , jakże by inaczej![]()
A, no i zważyli tam Giulię 2.2 MT i taka lekka to nie jest - zamiast deklarowanych 1374 kg , waży 1502 kg(!) - 128kg nadwagi , bez kierowcy jeśli dobrze widziałem. A w dowodzie rej (nie wiem jak w tabelkach) podaje się 'z' kierowcą. Więc jeśli te 1374 deklarowane to miało być z kierowcą, to jeszcze dodatkowe 75kg nadwagi. Ale ma za to deklarowany rozkład mas przód tył prawie 50/50.
Ja to bym też chciał inny kolor wnętrza w końcu zobaczyć, a nie tylko ten czarny i czarny.
Test w Auto Świat wykonany był przecież przez Helmuta. Zgodnie z zasadą sędziowania +5% dla gospodarzy to w Niemczech nie dużo przegrać z BMW to jak wygrać.
Ostatnio edytowane przez Andrzej_Kolbudy ; 03-11-2016 o 06:10