Nie ojciec ma warsztat, tylko ogarnia publiczny, i alfa nie jest z niemiec tylko ze świętokrszyskiego, forum to nie chuda i opalona małolata , tu się nie bajerujemy koleżko) serdecznie pozdrwaiam i proszę już tak nie narzekać uszka do góry
![]()
Nie ojciec ma warsztat, tylko ogarnia publiczny, i alfa nie jest z niemiec tylko ze świętokrszyskiego, forum to nie chuda i opalona małolata , tu się nie bajerujemy koleżko) serdecznie pozdrwaiam i proszę już tak nie narzekać uszka do góry
![]()
Co zepsułem (a właściwie co zrobiłem ...) ?
Opuściłem lewą szybę do połowy i już się nie podniosła ...
... Ale dałem sobie radę z podniesieniem, a jutro będę działał, żeby śmigało, jak powinno![]()
Heh, chciałem zmienić olej no i nie zmieniłem... Obrobiłem korek spustowy i bez kanału i nowego korka oleju nie zmienię...
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
Jeśli zepsucie to sprzedaż to własnie to zrobiłem ;(
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)
a ja zepsulem pompe wspomagania :/ 1450 pln w serwisie ja nie wiem z kad oni takie ceny biora
o co k'mon???
jak popsułeś? mechanicznie, z zewnątrz, czy zatarłeś brakiem/niewłaściwym ATFem?
a w mojej Gtv nie ja, tylko moja babciai nie dziś, a w niedzielę, rąbnęła drzwiami o barierkę na parkingu i mam obity rant drzwi oraz pęknięty lakier wzdłuż tegóż rantu w odległości koło 6mm od niego, czyli zakończenie drzwi zasprężynowało, a lakier nie wytrzymał
jedno naprawię, a drugie się spinkoli![]()
verdebiancorosso
no niestety moja wina bo strzelil waz od ukladu wspomagania wywalilo caly plyn tak ze wspomaganie nie chodzilo a ja przejechalem tak jeszcze z 4-5 km po naprawie usterki (węża) okazalo sie ze przejechalem o 4-5 km za duzo bez plynu i szlak trafil pompe teraz wspomaganie niby jest ale slabsze i pompa wyje jak bolid F1
---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:34 ----------
a zebys wiedzial ze lepiej nie ale powiem ci ze sie zdziwilem bo diagnoza ukladu wspomagania to jedyne 22pln z vat(naprawde) a mowicie ze serwis drogi
![]()
o co k'mon???
kupiłem moją Gtv bez wspomagania, rozcieknięta przekładnia i zanim ją wymieniłem, zrobiłem chyba 3000km i po zalaniu płynem wspomaganie działa, a pompa siedzi cicho, więc dziwne jest to, co piszesz, ale różnie to w życiu bywa
verdebiancorosso
więc ja również dopisze co popsułem i mam nadzieję, że ktoś mi powie jak naprawić
Otwierając drzwi popsułem klamkę, tzn urwała się z jednej strony, ale oczywiście można otworzyć drzwi, ale już mnie to trochę denerwuję i chce to naprawić i nie wiem jak... Wstawiam zdjęcie żebyście mogli zobaczyć i mi pomóc![]()
\
![]()