pisze o samym srodku,puszke ori mam nadal w aucie,jedyny blod jaki popelnilem to taki ze nie wstawilem w pusta puszke rurki,i teraz jadac ,puszczajac gaz w tej puszcze sa zawirowania spalin i jest dzwiek jak karetka![]()
pisze o samym srodku,puszke ori mam nadal w aucie,jedyny blod jaki popelnilem to taki ze nie wstawilem w pusta puszke rurki,i teraz jadac ,puszczajac gaz w tej puszcze sa zawirowania spalin i jest dzwiek jak karetka![]()
To ciekawe bo ja też nie mam rurki i takiego dźwięku nie mam. Może ten dźwięk wynika z czegoś innego innego.
No to ładnie Kolega Marcin zapłacił 2 koła i jeszcze 3 stówki na filterku szarpnęli. Patrzyłem na ich stronę teraz jest tam o wiele taniej, ale jak przyjdzie co do czego trzeba mieć to na uwadze. Najważniejsze aby dobrze to wykonać a nie później jeździć i poprawiać w nieskończoność. Co do spawania puszki to w sumie nie ma to znaczenia i tak tego nie widać a niemiecki policjant pod samochód kładł się nie będzie tylko włoży kopyto do tłumika i wszystko będzie wiedział.
jestem pewny ze dzwiek jest z tym zwiazany ,ale moze to tylko w takim przypadku jak moj,tzn mam drugi wydech zrobiony i on niema puszki na koncu,wiec moze przez to taki efekt
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 22-01-2014 o 17:34
Jak wyrzucasz DPF to zwykle filtr jest już zużyty i wtedy często nic za niego na skupach nie płacą. Nie ma co żałować.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
300 -350 to nic?
z cyklu ciekawostki przyrodnicze z dpf ,
wyciąłem dziada , kata zostawiłem , pucha zaspawana , auto złożone z powrotem do kupy ( prosta robota) , i teraz ciekawostka , po odpaleniu i przejechaniu kilka metrów po podwórku nie ma błędu - ale podejrzewam jak przejadę po drodze kilkaset metrów z większymi obrotami to wywali błąd , ale teraz najlepsze, podłączyłem MES , a tam edc wciąż nalicza zapełnianie dpf , czyli wniosek taki że dane chyba bierze z sondy lambda , a nie z różnicy ciśnień
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Wyskoczy Ci błąd przy pierwszej próbie wypalania DPF-a
Ja kupiłem auto, które miało przewiercony DPF na wylot, wypalało filtr co 800-1000 km i nie miałem błędu. Czujnik ciśnienia pokazywał 0 i tak jeździłem dłuższy czas.