Witam.Może oglądał ktoś tą Alfę i może coś o niej napisać?Proszę o ocenę auta.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...ID6BJNok.html?
Witam.Może oglądał ktoś tą Alfę i może coś o niej napisać?Proszę o ocenę auta.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...ID6BJNok.html?
Ja widziałemhttps://carswiss.pl/aukcje/alfa-rome...a-id-217323-2/
VIN: ZAR94000007015429
Sprawdzanie przebiegów i historii serwisowych ASO "24h/7 dni" m.in. Alfa, Fiat, Lancia
KoŁoS czyli mam rozumieć że ta Alfa się nie nadaje do jazdy i mam szukać dalej?
- - - Updated - - -
A czy te naklejki na tej Alfie nie powinny być na białym tle
- - - Updated - - -
KoŁoS a możesz sprawdzić ostatni wpis w ASO?
KoŁoS a ty byś się zdecydował czy jednak szukał dalej
Ja długo szukałem, ale w końcu znalazłem auto nawet bez powtórnie lakierowanego zderzaka, salonowe od 1 właściciela, 55tys.km serwisowane do końca, więc takie sztuki mnie osobiście nie interesują![]()
Sprawdzanie przebiegów i historii serwisowych ASO "24h/7 dni" m.in. Alfa, Fiat, Lancia
hej, ponawiam pytanie:
Powoli zaczynam sie rozgladac za jakas Gulietta i potrzebuje kilku rad.
Wybor chyba padnie na 2.0 175km, chcialbym QV, bo ma byc dynamicznie, ale zadbane sztuki bylyby tylko z manulem, poczatek produkcji w moim budzecie, spalanie tez nie zacheca, a 60-70% to trasy.
Diesela 175km dalbym na program i mysle, ze tez byloby juz dobrze.
1) Nasuwa sie pytanie jak sie kreci, mam na uwadze tylko stage 1 bez zadnych modyfikacji
2) Zalezy mi na automacie tym bardziej, ze ma dobre opinie i jest szybki. Jak z jego trwaloscia i akceptowalnym momentem obrotowym. Wiem, ze na papierze ma 350nm, a dojdzie 20-30% czy bedzie to bezpieczne
3) Jak wyciszenie po liftingu 2014. Czy je poprawiono?
4) Przeszla tez przez mysl opcja 1.4 170km. Tylko czy z racji malej pojemnosci autko nie jest glosne na autostradzie i nie generuje wysokich obrotow w porownaniu do 1.8 lub 2.0
Z gory dziekuje za dyskusje i odpowiedzi na pytania
Jednego nie rozumiem, patrzycie na QV z polskich ogłoszeń w cenach 40-45 tyś, a czy ktoś zadał sobie trud sprawdzić jak na zachodzie te auta stoją ? Bo ja z ciekawości zobaczyłem i w tej kasie to kupuje się auto z przebiegiem rzędu 130000km. To jak takie auto w Polsce może być sprzedane za takie same pieniądze ? Gdzie koszty transporty, akcyzy, marza sprzedającego ? Logiczne jest, że takie auta musza być kupione za dużo mniejszą kasę, żeby opłaciło się sprowadzić i zarobić. Możliwości są dwie, kręcony licznik lub auto powypadkowe.
Z ciekawości auta odpowiadającemu mojemu, czyli przebieg w okolicach 65tys i rok 2012
https://www.mobile.de/pl/samochod/al...0,pwn:147,vcg:
Ponad 60tyś, a gdzie koszty sprowadzenia ? Ja za swoją rok temu dałem 59900, krajowka, bezwypadkową, zakupiona z ASO, jestem 2 właścicielem, a jak wystawiłem ogłoszenie za 55tyś, to nic, pełno obserwujących, a konkretów żadnych.
Tak o to psuje się rynek...
Świnta prawda. Ludziska myślą, że tam gdzieś het, het za siedmioma górami i siedmioma rzekami żyją ludzie, bogaci, ale głupi, np. Szwajcarzy, którzy kupują u siebie auta świetnie doposażone, w czerwonych skórach ( u nas dopłata to tylko 6000 zł polskich), drogie w stosunku do cen europejskich, przejadą z 60 tys. km i im się nudzi, wobec tego sprzedają za półdarmo Polaczkowi-handlarzowi, nie bite, piękne, sprawne i och i ach i ten handlarzyk też ino ino, żeby nie stracić wiezie dla Polaczka-cwaniaczka takie autko przez pół Europy po to, żeby nabywca kupił je taniej niż słabiej wyposażone auta z polskiej dystrybucji.
Ludzie! "Narodzie chrześcijański!" - jak pisał wybitny prozaik. Kupujcie co chcecie i za ile chcecie, wasze pieniądze, ale abstrahując od wszystkich podanych tu ogłoszeń, co do których nie kwestionuję, że są szczere, prawdziwe i uczciwe, to jednak ogólna reguła jest taka, że nie da się kupić auta z zagranicy, lepiej wyposażonego niż krajowe, z małym przebiegiem, niebitego, za cenę niższą niż krajowe. Handlarz to nie jest organizacja non-profit. Wręcz przeciwnie. Niech mnie ktoś przekona, że jest inaczej. Chętnie posłucham.
Zapłaciłem ponad 44k za Giuliette QV z przebiegiem 200k Turbo było do roboty jeszcze i nie wiem czy dobrze kupiłem narazie jestem zadowolony.