Napisał
alfons159
Jestem nowy na forum i musialem sie zarejestrowac bo temat mnie troche smieszy.Panowie sam posiadam alfe 159 juz dwa lata,nie jestem maniakiem marki aczkolwiek ja lubie.Giulia mi sie bardzo podoba.Narzekacie ze jest podobna do innych aut,a przede wszystkim do bmw...a do kogo ma byc podobna?do daci?Alfa musiala zrobic taki krok bo jej wizerunek jest slaby wsrod znajomych alfaromeo jest ponizej opla...BMW,mercedes,jaguar,nawet niech bedzie audi(ktorej nie lubie)to marki prestizowe,alfie duzo brakuje pod tym wzgledem wobec konkurentow.Spojrzcie na modele w palecie bmw czy mercedesa...3,4,5,6-odmiana grancuope,seria 7 z v12 pod maska,niedlugo seria 8 a mercedes to juz kompletnie odjazd jezeli chodzi o prestizowe modele lacznie z S-klasa-maybachem.Giulia to konkurent trojki i c klasy segment D.Powiadacie ze trzy koncerny przestrasza sie giuli?Sama bmw ma trzy odmiany M5 560KM,competitione 575kM i M5 30jahre 600km o mercedesie nie wspomne bo jest strasznie duzo modeli o ponad 600km.Przede wszystkim cieszmy sie ze marka alfa romeo proboje walczyc z markami premium.Czy wyjdzie zobaczymy przy pierwszych testach.Jako jedyny w rodzinie mam wloskie auto pomimo ze kazdy mi mowil ze szajs i plastikowy fiacik.Zawsze bronilem belli bo ja lubie i mi sie podoba ale musimy zdac sobie sprawe ze alfa jest na dzien dzisiejszy marka z malym prestizem i bogaty klient pojdzie do salonu BMW czy mercedesa i kupi sobie auto w stylu grancoupe czy clsa za 500tys i nawet nie zastanowi sie czy wejsc do alfy romeo...taka prawda.Czytam was panowie i czasami naprawde widze zagorzalych fanatykow ktorzy maja klapki na oczach.Alfa musi zyc bo szkody tej marki jak np saaba.Giulia bedzie pewnie tansza od bmw czy mercedesa o jakies 20procent.Tak jak tak zawsze bylo.Mysle ze ceny beda na poziomie passata czy insigni.Mam nadzieje ze Alfaromeo bedzie miala kiedys duzo modeli jak np niemieckie marki premium i beda kiedys postrzegane jako prestizowe ktore sa w stanie konkurowac z trojca swieta.ale przez ludzi a nie alfaholikow.