Akurat był to moment kiedy skończyły się nam adaptery i szukaliśmy nowego wykonawcy.
Teraz mamy kilka kompletów adapterów i 2 lub 3 komplety zacisków czekających na malowanie itd.
Akurat był to moment kiedy skończyły się nam adaptery i szukaliśmy nowego wykonawcy.
Teraz mamy kilka kompletów adapterów i 2 lub 3 komplety zacisków czekających na malowanie itd.
A czym się różni otwór zrobiony przez tokarza od tego wywierconego w fabryce? Tarcza jest obrobiona cieplnie w całej objętości tak samo, bo niby jak inaczej mieliby to robić? Obrabiać cieplnie każdy otwór po kolei? Chciałbym zauważyć, że u GrześkaK były zrobione fasolki na rozstawie ze 166 aby podpasowały do rozstawu w 156 i co? Działało, i to doskonale. Dorabianie sobie jakichś wymyślonych teorii na własne potrzeby to kompletny bezsens i po raz kolejny wyraz ignorancji/braku wiedzy. Myślenie nie boli.
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
żadnych fasolek grzesiekK nie miał tylko otwory.
Dorabianie sobie jakichś wymyślonych teorii na własne potrzeby to kompletny bezsens i po raz kolejny wyraz ignorancji/braku wiedzy. Myślenie nie boli.
Nie dorabiam żadnych ideologii na własne potrzeby. Piszę jak to wygląda jest łatwiej, szybciej i tak jak powinno. Dorabianie fasolek/wiercenie dodatkowych otworów to zwykłe druciarstwo.
Forum zostało stożone aby wymieniać się m.in swoimi poglądami.
Wiec napisałem co o tym myślę.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
GrzesiekK mnie uprzedził...
Ja pewnie w temacie hebli staję się monotonny
Ale polecam opcję zacisków z EVO plus tarcza z GTA.
Zacisków nie trzeba przerabiać, bo fabrycznie jeżdzą z tarczą grubości 32mm.
adapter jest stosunkowo łatwy do wykonania bo wszystko się bardzo ładnie układa na piaście. Ja za swoje płaciłem 400zł. Zaciski do wyrwania za ok 500zł komplet - a reszta taka sama jak zawsze, klocki wchodzą te same co w 166.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Świetny temat, na czasie i modny ostatnio.
Po pierwsze nie kłócić się o otworki bo zrobi się bajzel, każdy robi jak uważa.
Ja również "zbroję" auto na track day w Poznaniu i napiszę jaką drogą podążam (może komuś podpasuje to będzie miał z górki)
Zaciski brembo od 166-tki na tarczy z GTV 305mm, po pierwsze nic nie trzeba kombinować z otworami i można jeździć na 16-tkach (mam telefony więc bez dystansu się nie obejdzie) jak dojdą graty to pomiary i w pewnej firmie będzie gotowy wzór do wykonania adapterów (dobre i w przyzwoitych pieniądzach- prawda Krusz? )
Na tyle znajdą się zaciski od młodszych wersji z tarczą 276mm.
Tarcze na przód już zakupione, na tył już wybrane, zaciski w "drodze", cały czas zastanawiam się nad klockami.
Malowanie, naklejeczki, montaż, płyn i jazda...... może już za miesiąc.....
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
pytanko:
czy kołnierz centrujący piasty w 159 jest taki jak w 156?