ja po założeniu pro-kita czyli 30-40mm w dół regulowałem naciag sprężyny na korektorze.
ja po założeniu pro-kita czyli 30-40mm w dół regulowałem naciag sprężyny na korektorze.
Ciekawa teoria.Tyle że nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.Napisał gwilinski;1266207
[COLOR="silver"
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Panowie ja mam na myśli korektor hamowania pod autem w tylnej części koło zbiornika paliwa. A o jakim wy piszecie to ja nie wiem piszemy o problemie z hamulcami { pogubiłem się}
Witam
Nie wiem czy mam rację, ale może zapowietrzony wysprzęglik... z tego co wiem to jest on zasilany płynem hamulcowym. Może w przewodzie do wysprzęglika jest powietrze i wraca ono do układu hamulcowego i daje efekt zapowietrzonych hamulców...? Nic innego mi nie przychodzi do głowy....
Nowicjusz a żeś teraz zasadził z tym wysprzęglikiem
tam nie ma cudów, albo układ zapowietrzony albo pompa hamulcowa nie sprawna. Koniec kropka.
Co do korektora to fakt jeżeli sprężyna na nim jest luźna pedał wchodzi głębiej ale przód hamuje jak hamował.
Jak dla mnie to abs do wywalenia, gumki na pompie do wymiany (może nie starczyć bo na pewno są już wżery w korpusie wtedy nowa pompa a jak nie ma absu to ta z tłokiem 22,22mm) i sprawne zaciski, korektor jak się wysuwa po naciśnięciu pedału to sprawny.
No cóż mi się wydaje, że lepszy pomysł przesadzony niż żaden...Pozdrowionka
Rafał, a da radę pompę z ABSem wcisnąć do auta bez ABSu?? Mam serwo od wersji z ABS ale to dużo roboty, a wpadłem na pomysł że skoro większe hamulce będą to mogę i pompę profilaktycznie wymienić na nową i większą tylko zastanawia mnie czy ona wlezie w ten otwór na serwie bez ABS...
Kasztan , ? jaka większa pompa ? co ty pierdzielisz?
Ja z 257 pełnych przelazłem na 284 wentyle i pompy nie ruszałem
Pytam z ciekawości, jak się da to wrzucę bo pewnie i tak przy okazji spuszczania płynu wymienię ją profilaktycznie.