zaczyna sie, teraz połowa userów jeżdzi na wstecznym i sprawdza czy drzy przy ruszaniu.
pzd.
zaczyna sie, teraz połowa userów jeżdzi na wstecznym i sprawdza czy drzy przy ruszaniu.
pzd.
zle zamontowanie jest nie mozliwe z powodu wyprosiflowania elementu, ale zle ustawic juz tak poniewaz jest oczko z regulacja.
Czy ktos wie jak powinny byc ustawione wszystkie poduszki czy sa jakies punkty do ustawienia ??
przy mocowaniu ciegna na uchwycie na kielichu jest z 3 cm regulacji, na poduszcze od skrzyni tez otwory sa dosc duze tak ze jest z 2 cm luzu.
Witam wszystkich.
Mam dokladnie tak jak autor tematu (zauwazylem to juz dawno temu), mianowicie podczas cofania na wstecznym auto rusza wrecz idealnie, latwo, lekko i przyjemnieNatomiast podczas ruszania na 1 tzn do przodu
juz nie jest tak kolorowo, jazda w korkach jest conajmniej meczaca.
Poza tym, ale to juz moze byc inna rzyczyna ( lub nie) ostatnio pojawily sie u mnie drgania na biegu jalowym, odczuwalne raczej na cieplym silniku. Najciekawsze jest to ze po WLACZENIU klimatyzacji nastepuje cisza i spokoj taka ze nie mam pewnosci czy auto jest odpalone podczas postoju
Z niecierpliwoscia czekam na rozwoj sytuacji, dajcie znac czy u was udalo sie cos ustalic, zwlaszcza gumis69, ja do tej pory wymienilem poduchy i sprzeglo(slizgalo sie juz).
PS: po przeczytaniu posta gumis69 bardzo mocno zaczynam sie zastanawiac nad kolem pasowym, ale niestety nie znam sie za dobrze.
Pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia![]()
Widzisz george11 u mnie zaczeło telepac buda( na jałowym i podczas ruszania do przodu) własnie po wymianie poduszki pod skrzynia i teraz zastanawiam sie jak ustawic te ciegno? czy chodzi o tą (kość) z lewej strony silnika pod plastikowa obudową patrzac od góry(dwie tuleje gumowe połaczone pretem) jesli tak to jak to ustawic, ogładałem i wygłada wporządku nie ma luzów itd. Prosze o pomoc z góry dzieki.
Koledzy, w mojej pierwszej AR156 miałem identyczny objaw i przyczyną okazała się dwumasa. Auto drżało przy ruszaniu jakby silniki miał z ramy wyskoczyć na wszystkich pozostałych biegach było wszystko ok. Żadnych drgań.
Pomagało jedynie większe dodanie gazu i przypalenie sprzęgła.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T