Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Temat: Drgania karoserii przy ruszaniu 1.9 jtd

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

zaczyna sie, teraz połowa userów jeżdzi na wstecznym i sprawdza czy drzy przy ruszaniu.

pzd.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał george11 Zobacz post

może zle ustawione górne ciegno, sprawdz.
    Górne cięgno? Masz na myśli tą tzw. 4 poduszke silnika (dwie tulejki połączone kawałkiem pręta)? Jej chyba nie da się zamontować niepoprawnie? Przynajmniej w 156 pasuje tylko w jednym położeniu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

zle zamontowanie jest nie mozliwe z powodu wyprosiflowania elementu, ale zle ustawic juz tak poniewaz jest oczko z regulacja.
    Czy ktos wie jak powinny byc ustawione wszystkie poduszki czy sa jakies punkty do ustawienia ??

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał mushroom Zobacz post
    zle zamontowanie jest nie mozliwe z powodu wyprosiflowania elementu, ale zle ustawic juz tak poniewaz jest oczko z regulacja.
    Może w GT jest owe "oczko" bo przy wymianie w 156 1.9jtd ma tylko otwory na śruby i tego nie da się przesunąć/regulować.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

przy mocowaniu ciegna na uchwycie na kielichu jest z 3 cm regulacji, na poduszcze od skrzyni tez otwory sa dosc duze tak ze jest z 2 cm luzu.

badboy
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Mam dokladnie tak jak autor tematu (zauwazylem to juz dawno temu), mianowicie podczas cofania na wstecznym auto rusza wrecz idealnie, latwo, lekko i przyjemnie Natomiast podczas ruszania na 1 tzn do przodu juz nie jest tak kolorowo, jazda w korkach jest conajmniej meczaca.
    Poza tym, ale to juz moze byc inna rzyczyna ( lub nie) ostatnio pojawily sie u mnie drgania na biegu jalowym, odczuwalne raczej na cieplym silniku. Najciekawsze jest to ze po WLACZENIU klimatyzacji nastepuje cisza i spokoj taka ze nie mam pewnosci czy auto jest odpalone podczas postoju
    Z niecierpliwoscia czekam na rozwoj sytuacji, dajcie znac czy u was udalo sie cos ustalic, zwlaszcza gumis69, ja do tej pory wymienilem poduchy i sprzeglo(slizgalo sie juz).
    PS: po przeczytaniu posta gumis69 bardzo mocno zaczynam sie zastanawiac nad kolem pasowym, ale niestety nie znam sie za dobrze.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia

Mieszka w
    slask
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Górne cięgno? Masz na myśli tą tzw. 4 poduszke silnika (dwie tulejki połączone kawałkiem pręta)? Jej chyba nie da się zamontować niepoprawnie? Przynajmniej w 156 pasuje tylko w jednym położeniu.
    tak, pasuje tylko w jednym polozeniu, ale mało kto po wymianie poduszki skrzyni dokonuje korekty ustawienia ciegna.

mushrom-uwierz mi że nie takie cuda sie widzi u klientów, mało co jest mnie juz zdziwic, a jednak niektórym sie udaje.

pzd.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar grzegorz041983
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    tak, pasuje tylko w jednym polozeniu, ale mało kto po wymianie poduszki skrzyni dokonuje korekty ustawienia ciegna.

mushrom-uwierz mi że nie takie cuda sie widzi u klientów, mało co jest mnie juz zdziwic, a jednak niektórym sie udaje.

pzd.
    Widzisz george11 u mnie zaczeło telepac buda( na jałowym i podczas ruszania do przodu) własnie po wymianie poduszki pod skrzynia i teraz zastanawiam sie jak ustawic te ciegno? czy chodzi o tą (kość) z lewej strony silnika pod plastikowa obudową patrzac od góry(dwie tuleje gumowe połaczone pretem) jesli tak to jak to ustawic, ogładałem i wygłada wporządku nie ma luzów itd. Prosze o pomoc z góry dzieki.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Koledzy, w mojej pierwszej AR156 miałem identyczny objaw i przyczyną okazała się dwumasa. Auto drżało przy ruszaniu jakby silniki miał z ramy wyskoczyć na wszystkich pozostałych biegach było wszystko ok. Żadnych drgań.
    Pomagało jedynie większe dodanie gazu i przypalenie sprzęgła.
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Mieszka w
    slask
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał grzegorz041983 Zobacz post
    Widzisz george11 u mnie zaczeło telepac buda( na jałowym i podczas ruszania do przodu) własnie po wymianie poduszki pod skrzynia i teraz zastanawiam sie jak ustawic te ciegno? czy chodzi o tą (kość) z lewej strony silnika pod plastikowa obudową patrzac od góry(dwie tuleje gumowe połaczone pretem) jesli tak to jak to ustawic, ogładałem i wygłada wporządku nie ma luzów itd. Prosze o pomoc z góry dzieki.
    tam sie nic nie ustawia, dokonuje sie tylko korekty polegajacej na popuszczeniu sruby, tej bliżej szyby, tam jest nakretka zamocowana ruchomo, po popuszczeniu samo sie ustawi, wysstarczy dokrecic max 50Nm.
    Ostatnio edytowane przez george11 ; 09-10-2013 o 18:12