a nie do pasował by tam jakiegoś korka innego ????? np. korek z wina na kleju, czy są tam jakieś duże ciśnienia że taki korek domowej roboty może wypchnąć ????? szkoda kasy na nowy filtr przez kawałek ułamanego plastiku.
a nie do pasował by tam jakiegoś korka innego ????? np. korek z wina na kleju, czy są tam jakieś duże ciśnienia że taki korek domowej roboty może wypchnąć ????? szkoda kasy na nowy filtr przez kawałek ułamanego plastiku.
Szkoda pisać o twoich pomysłach.
Wymien filtr a czujnik sie wkreca na moment 1.5-2.5 Nm ... czyli do pierwszego oporu palcami.
Wyklepało S3 mini!
każdy pomysł jest dobry co by za oszczędzić kase a tu gadamy o 100zł wyjebanych w błoto !!!!!
korek z winna był śmiesznym przykładem jak byś nie zauważył buśki na końcu !!! ale można by było spróbować na gwintować tą obudowę i do pasować śrubę z uszczelką jeżeli tylko istnieje taka możliwość.
no chyba jednak bonzaj mam rację,linki które podałeś to filtry nie do tego silnika,który ma kolega założyciel tematu.Sam też mam ten silnik i tam wchodzi filtr paliwa PP 968/1.Tutaj masz link:
http://e-filtry.net/pl/pp-968-1-filtr-paliwa.html
i to ze strony którą sam podałeś.Biorąc pod uwagę,że to sklep internetowy to w zwykłym filtr mógł kosztować ok 100zł.To tyle jeśli chodzi o ceny.
A dla potomnych to wiedza taka.Filtron nigdy nie został wykupiony przez WIX-a,od 1997 do 2004 był spółką z WIX-em.Dopiero od 2004r należy do koncernu Affinia.W kwestii produkcji to tak na prawdę nic się nie zmieniło poza wymianą technologii.Filtry nadal powstają w zakładzie w Gostyniu.Akurat ten filtr,który kupił kolega był i jest robiony w Gostyniu tak jak 99,9% indeksów.Filtron ma jeszcze od 2005r filię na Ukrainie,ale tam produkują głównie filtry do aut typu Łada,Moskwicz oraz starszych aut zachodnich.Generalnie to Filtrona nie robi nikt poza Filtronem,za to w Filtronie robią masę filtrów na pierwszy montaż do nowych aut i to pod zacnymi markami.
Sorki,że się rozpisałem,ale od urodzenia mieszkam w Gostyniu,a od 2000r pracuję właśnie w Filtronie.
pozdrawiam
Dzięki za wszystkie posty jutro kupie nowy filtr tyle że go zaślepie od dołu tą plastikowa nakrętką i tak jak pisaliście niepowinno być problemu bez czujnika wody w filtrze.
968 ma ten sam rozmiar co 954 968/1 faktycznie inny- myślę ,ze jak by poszperał w katalogu to by znalazł tańszy
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 29-09-2013 o 15:02
Kupilem nowy filtr założyłem i zaślepiłem tą plastikową nakrętką co była dołączona do filtra i jest ok komputer niewidzi żadnego błędu![]()