ponad pięc lat na rynku, auto w sumie...dla nikogo. Mowie o Mito.
ponad pięc lat na rynku, auto w sumie...dla nikogo. Mowie o Mito.
Moim zdaniem Alfie brakuje strategii. Od początku nie wiadomo z kim konkuruje Giulietta czy MiTo. Klasa Forda czy BMW? Oczywiście do BMW sporo brakuje ale moim zdaniem Fiat powinien stworzyć z Alfy markę PREMIUM SPORT. Napęd na tył, wersje GTA, osobne salony FIAT/Alfa...przydał by się też powrót do sportu motorowego. Jak będzie kilka modeli samochodów usportowionych + sportowe coupe i spaider to można myśleć o podboju Azji i USA.
Czeka nas kilka premier - SUV (do czego nie jestem przekonany) i Giulia (mam nadzieję że z napędem na tył) pokażą w jaką stronę AR będzie podążać.
SUV alfie jest potrzebny do zarabiania - takie koło napędowe. Teraz praktycznie każdy producent ma w gamie po kilka samochód klasy SUV. Nawet Bentley ma wypuścić SUV-a. Cóż takie czasy.
Mito faktycznie jest już stare potrzebuje odmłodzenia wnętrza na "już". Ciekawe czy za 2 -3 lata pojawi się następca?
Raczej, moim zdaniem, Giulietta wykończyła Mito. Dobrze skonfigurowane Mito kosztuje prawie te same pieniądze, co Giulietta. To na co komu kupować Mito skoro można mieć wieksze auto.
- - - Updated - - -
Zaraz mi lepiej jak wiem, że byłem jedynym, który kupił Alfę w styczniu w moim województwie ... hihihi. I tylko jedym z pięciu szczęśliwych posiadaczy do tej pory w tym roku, jeżeli chodzi o klientów indywidualnych.
Model
I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII
Razem
Alfa Romeo 1 1 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 5 Giulietta 1 1 1 0 0 1 0 0 0 0 0 0 4 Mito 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
SUV może przynieść dobre pieniądze dlatego nie jestem przeciwnikiem. Nie zmienia faktu że cała grupa Fiata nie ma większego doświadczenia z samochodami tego segmentu (nie liczę Jeep'a).
Natomiast totalnie nie rozumiem jak można czekać z powiększeniem oferty z 2 modeli do 2015 roku...
W ogóle wydaje mi się, że cały koncern Fiata dryfuje i niedługo się rozbije:
Fiat: kiedyś najlepiej sprzedające się samochody w Polsce, a teraz... idziesz do salonu i tam albo "stylowa" 500 za 55000 albo Freemont za 120000
Lancia: wchodzisz do salonu a tam ... Chrysler 300c z zmienionym grillem i znaczkiem Lancii na masce, normalnie profanacja marki, jeszcze Dodge Ram brakuje obok
Alfa: wchodzisz do salonu a tam... pusto, w kącie stoi malutkie, skulone Mito, pani grzecznie informuje, że mają w sprzedaży jeszcze Giuliettę, ale obecnie "gdzieś pojechała".
A w tym samym czasie ludzie zapisują się w kolejkę 3 miesiące po nową Skodę Octavię kombi lub czekają 6 miesięcy na Kia Sportage.
Brawo dla Sergio!
Gdzieś wyczytałem że Fiat będzie miał tylko dwa oznaczenia samochodów - zamiast Punto czy Linea będzie Panda (dla tańszych) i 500 (dla droższych i bardziej stylowych samochodów)...
Chyba 500L rozpoczyna zmianę.
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2