Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Statystyki sprzedaży Alfy Romeo w Polsce I.2007 - VIII.2013

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ponad pięc lat na rynku, auto w sumie...dla nikogo. Mowie o Mito.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tylko Czytam
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    JEST...Alfa Romeo 159SW, 1.9 JTDm, BYŁA...Alfa Romeo 147 JTD

Domyślnie

Moim zdaniem Alfie brakuje strategii. Od początku nie wiadomo z kim konkuruje Giulietta czy MiTo. Klasa Forda czy BMW? Oczywiście do BMW sporo brakuje ale moim zdaniem Fiat powinien stworzyć z Alfy markę PREMIUM SPORT. Napęd na tył, wersje GTA, osobne salony FIAT/Alfa...przydał by się też powrót do sportu motorowego. Jak będzie kilka modeli samochodów usportowionych + sportowe coupe i spaider to można myśleć o podboju Azji i USA.

Czeka nas kilka premier - SUV (do czego nie jestem przekonany) i Giulia (mam nadzieję że z napędem na tył) pokażą w jaką stronę AR będzie podążać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Saab 9-3 Cabrio 2.0 Alfa Romeo Giulietta 1.4 multiair

Domyślnie

Cytat Napisał Tylko Czytam Zobacz post
    Moim zdaniem Alfie brakuje strategii. Od początku nie wiadomo z kim konkuruje Giulietta czy MiTo. Klasa Forda czy BMW? Oczywiście do BMW sporo brakuje ale moim zdaniem Fiat powinien stworzyć z Alfy markę PREMIUM SPORT. Napęd na tył, wersje GTA, osobne salony FIAT/Alfa...przydał by się też powrót do sportu motorowego. Jak będzie kilka modeli samochodów usportowionych + sportowe coupe i spaider to można myśleć o podboju Azji i USA.

Czeka nas kilka premier - SUV (do czego nie jestem przekonany) i Giulia (mam nadzieję że z napędem na tył) pokażą w jaką stronę AR będzie podążać.
    SUV alfie jest potrzebny do zarabiania - takie koło napędowe. Teraz praktycznie każdy producent ma w gamie po kilka samochód klasy SUV. Nawet Bentley ma wypuścić SUV-a. Cóż takie czasy.

Mito faktycznie jest już stare potrzebuje odmłodzenia wnętrza na "już". Ciekawe czy za 2 -3 lata pojawi się następca?

Użytkownik Ogier Avatar brill7
    Mieszka w
    Błonie
    Auto
    Alfa Romeo Centocinquantasei in colore blu vela metallizzato 1970 centimetri cubici

Domyślnie

te premiery mają być dopiero w 2015. SUV , Giulia i nowy Spyder. i co z tego skoro teraz patrząc na ofertę jest chyba uboższa niż łady? nie wiem - a nie chcę być czarnowidzem- co kombinuje fiat ale chyba wykończy markę

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał brill7 Zobacz post
    te premiery mają być dopiero w 2015. SUV , Giulia i nowy Spyder. i co z tego skoro teraz patrząc na ofertę jest chyba uboższa niż łady? nie wiem - a nie chcę być czarnowidzem- co kombinuje fiat ale chyba wykończy markę
    ) tak, tak, w 2015)) Przy Julii już sie przebąkuje, ze "late 2015, early 2016".
    Pajac w swieterku kompletnie się zagubił.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Cytat Napisał matrix_blue Zobacz post
    Sprzedaż Alfy Romeo w październiku:

Giulietta 67 sztuk
    mito 3 sztuk

Dla porównania dane z dwóch lat poprzednich:

X. 2012
    Giulietta 79 sztuk
    Mito 28 sztuk

X.2011
    Giulietta 88 sztuk
    Mito 33 sztuki

Widać że Mito już się "kończy".
    Raczej, moim zdaniem, Giulietta wykończyła Mito. Dobrze skonfigurowane Mito kosztuje prawie te same pieniądze, co Giulietta. To na co komu kupować Mito skoro można mieć wieksze auto.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał eddi87 Zobacz post
    Taka ciekawosta, ranking z możliwością wybrania roku od 07-13, wojewódzatwa, oraz rodzaju właściciela (firma/prywatna).

http://carmarket.com.pl/ranking.php
    Zaraz mi lepiej jak wiem, że byłem jedynym, który kupił Alfę w styczniu w moim województwie ... hihihi. I tylko jedym z pięciu szczęśliwych posiadaczy do tej pory w tym roku, jeżeli chodzi o klientów indywidualnych.
    Model
    I
    II
    III
    IV
    V
    VI
    VII
    VIII
    IX
    X
    XI
    XII
    Razem
    Alfa Romeo 1 1 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 5
    Giulietta 1 1 1 0 0 1 0 0 0 0 0 0 4
    Mito 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1

Mieszka w
    Kielce
    Auto

Domyślnie

SUV może przynieść dobre pieniądze dlatego nie jestem przeciwnikiem. Nie zmienia faktu że cała grupa Fiata nie ma większego doświadczenia z samochodami tego segmentu (nie liczę Jeep'a).

Natomiast totalnie nie rozumiem jak można czekać z powiększeniem oferty z 2 modeli do 2015 roku...

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

nie liczę Jeep'a
    No co Ty opowiadasz...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar delli
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    AR 159 SW 2,0 JTDm Alfa Rosso :)

Domyślnie

W ogóle wydaje mi się, że cały koncern Fiata dryfuje i niedługo się rozbije:
    Fiat: kiedyś najlepiej sprzedające się samochody w Polsce, a teraz... idziesz do salonu i tam albo "stylowa" 500 za 55000 albo Freemont za 120000
    Lancia: wchodzisz do salonu a tam ... Chrysler 300c z zmienionym grillem i znaczkiem Lancii na masce, normalnie profanacja marki, jeszcze Dodge Ram brakuje obok
    Alfa: wchodzisz do salonu a tam... pusto, w kącie stoi malutkie, skulone Mito, pani grzecznie informuje, że mają w sprzedaży jeszcze Giuliettę, ale obecnie "gdzieś pojechała".
    A w tym samym czasie ludzie zapisują się w kolejkę 3 miesiące po nową Skodę Octavię kombi lub czekają 6 miesięcy na Kia Sportage.
    Brawo dla Sergio!

Mieszka w
    Kielce
    Auto

Domyślnie

Gdzieś wyczytałem że Fiat będzie miał tylko dwa oznaczenia samochodów - zamiast Punto czy Linea będzie Panda (dla tańszych) i 500 (dla droższych i bardziej stylowych samochodów)...

Chyba 500L rozpoczyna zmianę.

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2