dzieki za info, ale za dużo niewiadomych.. dziś jadę obejrzeć inną do marek bliżej i mogę ją sprawdzić w zaufanym miejscu
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ful...C31372591.html
dzieki za info, ale za dużo niewiadomych.. dziś jadę obejrzeć inną do marek bliżej i mogę ją sprawdzić w zaufanym miejscu
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ful...C31372591.html
Dokladnie. Moja z 2007 roku ma 240 tys. W Polsce od 2011 i od tamtego czasu zrobila 110 tys. Auto uzytkowane codziennie. Wiec wybacz ale wynik 147 tys to chyba o 100 tys za malo...Kto kupuje klekota w kombi aby jezdzic po bulki? Pewnie starszy Pan, rocznik 1940![]()
Nie lepiej poszukac auta drozszego ale z realnym przebiegiem z pewnego zrodla? Ok. niech ma te 240 nalatane. I co z tego? Samopoczucie bedzie gorsze? W mojej ocenie lepiej dolozyc i kupic cos z pewnego zrodla z realnym przebiegiem niz szukac okazji i pozniej pisac ze "potwierdza sie mit o awaryjnosci Alf..."
Panowie, nie uogólniajcie.
Kolega z naszego forum przywiózł za grosze z Niemiec Alfę 159 z początku produkcji, od pierwszego właściciela i z przebiegiem z jedynką z przodu (czyli średnio licząc przebieg roczny ~25kkm). Oczywiście to są rodzynki, ale ludzie również na zachodzie jeżdżą różne przebiegi roczne (faktem jest że rzeczona 159 miała uwalony kolektor ssący, wydechowy i DPF, ale to wyszło później). Osobiście nie wierzę w oryginalność przebiegu w większości aut sprowadzanych, ale sam osobiście ostatnio oglądałem przedliftową brerę 2.4 z przebiegiem <70 kkm. Przebieg niemożliwy, a jednak nie miałem podstaw do tego, żeby go podważyć. Inna sprawa, że wczytywałem się kiedyś w niemieckie rankingi bezawaryjności aut i jedną ciekawostkę zapamiętałem – 159 miały średnie roczne przebiegi dużo niższe niż konkurencyjne VW, Audi czy BMW.
BTW – czy szacowanie przebiegu według ilości zarejestrowanych przez komputer wymian oleju jest sensowne? Czy ten parametr równie łatwo zmodyfikować i korektorzy liczników również takie parametry ustawiają?
Ostatnio edytowane przez jahu ; 24-11-2013 o 13:12
159 w markach obejrzana. O dziwo fotel pasażera był bardziej przetarty od fotela kierowcy, skóra bardziej przypominała zamsz... Sprawdzę ją jeszcze z ciekawości po VIN ale wrażenia nie robi. Maska, prawy błotnik i połowa drzwi pasażera malowane, szyba przednia wymieniona -tyle wiem
wracajac do tej alfy z radomia a mianowicie do tego komisu w którym stoi to dla mnie jest od razu do odstrzalu. jestem pewien, ze przebieg krecony na 1000%. ale to zapewne nie jeden mankament. moja noga tam w zyciu nie postanie. jedni z najgorszych kretaczy z Radomia!!!szukaj za granica z domu. w polsce to nawet szkoda czasu tracic bo 99% to wypicowane szroty. Ja sprowadzilem z niemiec z malym defektem zrobilem, wyszla mi troche drozej niz moglbym kupic w PL ale chociaz wozi mi tylek bezawaryjnie
tylko zachód ewentualnie znajoma alfa z forum
pozdrawiam i zycze trafionego wyboru
![]()
Ostatnio edytowane przez ar.192 ; 25-11-2013 o 23:51
wychodzi, ze z Radomia najlepsze są chinskie zupki....
suchen in progress![]()