Dzięki Grzesiek znacznie rozjaśniłeś mi sytuację!
Dzięki Grzesiek znacznie rozjaśniłeś mi sytuację!
Czyli na te tarcze co masz greeny chyba są najbardziej odpowiednie :wink:
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Pozwolę sobie napisać, że Grzesiek ma świętą racjeNapisał GrzesiekK.
Ja co prawda nie mam przewodów w stalowym oplocie (chociaż może kiedyś), ale Performance na Brembo i hamują bardzo ładnie. Przy okazji mogę rzucić w miarę dokładnymi cenami, bo zakupy robiłem całkiem niedawno - 10.08. Komplet tarcz nacinanych na przód - 596zł, klocki Ferodo DS Performance - 350zł, płyn Motul DOT 5.1 (1litr) - 59zł. No i naprawdę jestem zadowolony :mrgreen: Może i gdzieś można znaleźć taniej, no ale ja przy okazji skorzystałem z fachowej porady
![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
a co z tyłem?Pozwolę sobie napisać, że Grzesiek ma świętą racje Ja co prawda nie mam przewodów w stalowym oplocie (chociaż może kiedyś), ale Performance na Zimmermannach i hamują bardzo ładnie. Przy okazji mogę rzucić w miarę dokładnymi cenami, bo zakupy robiłem całkiem niedawno - 10.08. Komplet tarcz nacinanych na przód - 597zł, klocki Ferodo DS Performance - 350zł, płyn Motul DOT 5.1 (1litr) - 59zł. No i naprawdę jestem zadowolony Może i gdzieś można znaleźć taniej, no ale ja przy okazji skorzystałem z fachowej porady
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
A to zależy co Marcin166 sobie zamarzy. Może kupić pełne tarcze, ale klocki mógłby kupić zdeka mocniejsze niż te na przodzie (ale tak żeby tarcza od razu się nie powyginała).
Ja niestety tarcze mam nowe, a i klocki standardowe (wiem wiem, wbrew sztuce i logice). Taki zestaw był dla mnie osiągalny w tamtym czasie, a nie miałem go zbyt dużo na czekanie na przesyłkę/zakup internetowy, bo było to powiązane z robotą przy Belli u umówinoego mechanika.ops: W każdym razie Alfa hamuje ok, auto nie nurkuje aż tak bardzo jak się spodziewałem, ABS nie włącza sie kiedy nie potrzeba więc i ja nie narzekam.. Choć pewnie ideałem byłby zestaw Brembo nacinany na przód i tył + Ferodo DS2500 na tył a na przód DS2000..
i tak a propos.. przepraszam za wpadkę którą popełniłem... tarcze mam Brembo MAX rowkowane, a nie Zimermmannyops: nie wiem co mi się rzuciło na oczy i palce :roll:
Może źle odpowietrzyłeś po tych wymianach he he dlatego pierwsze takie dziwne hamowanieNapisał GrzesiekK.
??? Przerobiłem taki temat w dwóch samochodach Zimmerman + EBC Red Staff m.in w tym czymś: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Rover/200/26099 , głównie używała go moja żona i nigdy, ale to nigdy nie mówiła o jakimś dziwnym hamowaniu, a po rozgrzaniu żeby sie polepszały, powiem wiecej na dłuższą mete ten zestaw nie zdawał egzaminu bo sie przegrzewał, ale tylko ze wzgledu na żone nie zmieniałem go na Yellow Staff, bo właśnie te potrzebują rozgrzania. Strzała Olo.
bosniak_sg, no nie no, odpowietrzone byly OK, może poprostu tak działał układ Brembo + Red, zreszta Brembo u mnie szybko poległy, nawet sezonu w aucie upalanym w KJS nie wytrzymaly i juz sie z tych tarcz wyleczylem ;]
pzdr. Grzesiek
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Ja właśnie mam założone jakieś najtańsze syfyNapisał bosniak_sg
Tak mi na arkuszowej doradzili, że najtaniej i najdłużej zestaw wytrzyma... Trochę głupio, ale ja na ten syf nie narzekam. Może i jakoś bosko nie hamuje, ale do jazdy służy prawy pedał, a nie środkowy
A i nie jeżdżę, jak dziadek w kapeluszuDD
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
Napisał Wesolatempra
No i git kolego![]()