mój jak miał poniżej 12.1 to już nie odpalał poniżej 12 to trup, na włączonym silniku bez urządzeń 14,1 po włączeniu świateł radia, nawiewów 13,8, więc nie kombinuj i kupuj akumulator ja polecam centre.
mój jak miał poniżej 12.1 to już nie odpalał poniżej 12 to trup, na włączonym silniku bez urządzeń 14,1 po włączeniu świateł radia, nawiewów 13,8, więc nie kombinuj i kupuj akumulator ja polecam centre.
Grudniowego pecha ciąg dalszy. Wczoraj straciłem bezpowrotnie oponę. I tu temat do rozważenia. Poprzedni właściciel założył (przypomnę 156 2,4 JTD Sportwagon) opony 225/45 r17, jak np. do modelu GTA. Opony posiadają ochronę krawędzi felgi, wzmocnione boki i zwężają się ku górze. Kupiłem rano używki pirelli, rozmiarówka i indeksy te same a do wahacza brakuje dosłownie 1mm i podczas jazdy, nawet po płaskim, wyraźnie ocierają się o wahacz. Zmienić np. na 215 czy 205 czy pozostać przy opcji 225. Jeśli 225, to jakie opony polecacie. Obdzwoniłem cały śląsk i nikt nie potrafi dopasować mi takiego obuwiaProducent podaje, że można zamontować 225 do alfy 156.
w karcie pojazdu mam napisane, że oryginalnie winno być 215/45/17 . Ja mam 225 i nie obciera -felgi Ti, opona Toyo T1R
Dokładnie taki kształt opony. Dzięki za model. Zamówiłem już i na ten sezon zakładam http://www.oponeo.pl/dane-opony/nank...-91-v#11355132
Potem sprzedam kumplom do upaleniaTe Toyo są dobre, pomyślę o nich na przyszły rok. Jednak większość modeli w tym rozmiarze robi problem, sprawdzałem kilka modeli wczoraj.
Dzięki wielkie.