Cytat Napisał Wedżi Zobacz post
Chłopaki, ja z podobnym problemem. Wczoraj po zabawie i hamowaniu ze 170km/h do 60 coś się stało z układem hamulcowym. Dojeżdżając po tym hamowaniu jeszcze 5km do domu, czułem, że pedał stał się miękki, a siła hamowania zaledwie wyhamowywuje samochód. W poniedziałek powoli ją odstawiam na zrobienie progów przed zimą i w środę jak odbiorę, również powolutku odstawiam ją do mechanika, ale bardzo mnie ciekawi, co się mogło stać. Dzisiaj chciałem zrobić powtórkę, i wróciłem się po 200m do domu. Alfa ma tak miękki pedał, słychać jakby powietrze podczas wciskania, a samochód niemalże nie hamuje. ABS działa, bo na piasku czułem pulsowanie. Dodam, że od samego początku hamulce były słabe pomimo całego nowego zestawu, wraz z wymianą tłoczków i elementów gumowych wraz z płynem, rzecz jasna.
A nie masz bicia na kierownicy/budzie samochodu? Tylko raz takie poważniejsze hamowanie czy to była jakaś ostrzejsza jazda? Bo wstępnie wygląda na zapowietrzonym przez usmażenie układ hamulcowy... Pulsowanie na pedale może również wskazywać na krzywe tarcze hamulcowe, włączający się ABS w Gtv odznacza się dźwiękiem "chrobotana" bo nie wiem jak to inaczej nazwać