Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: 156 FL Niemcy-Czestochowa

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

To auto jest z pazdziernika 2003, czyli nawet nie sama koncowka roku (ja mialem 145 z 12 grudnia chyba to jest klasyczna koncowka roku
    Ale czy az takie biedne, kompa ma, climatronic ma, radio ma, czujniki cofki ma... nie ma kiery skórzanej no pewnie wypasionej regulacji foteli ale czy to taki golas?
    Hm. Jaka 156 FL jest bogato wypasiona, co ona moze jeszcze miec?
    Kumpel szuka w sumie ostatnich serii profukcyjnych, czyli pewnie z konca 2005, ale w ogole takich nie widac nigdzie...
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

No nawet na autoscoucie ciężko o taką. Jak już szukasz 2005 rocznik to skóry nie ma praktycznie nigdy. Oczywiście patrzę na wersje 1.9 bo za 2.4 opłaty byłyby bardzo duże.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Romeo 159 2.4, 1,9

Domyślnie

A ciekawi mnie czy ktoś z tych " wielce zainteresowanych zakupem " w ogóle zadzwonił i podpytał co i jak ?? Czy raczej kolejne bezsensowne bicie piany w temacie zaczętym przez osobę która w ogóle nie zamierza kupić tego auta. Dla mnie żadna różnica przy tak starym aucie czy ono ma 10 czy 11 lat . Przy takich rocznikach podstawa to stan techniczny i wizualny. Połowa osób która zadaje pytania w tym dziale robi to chyba z nudów ,a nie z chęci kupna jakiegoś auta . Jak ktoś jest konkretnie zainteresowany to dzwoni do sprzedającego , jedzie do niego , weryfikuje uzyskane informacje i jak się ugada cenowo to kupuje. Proste.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

U siebie mam (a wersja chyba najbogatsza):
    - skórzane fotele + podgrzewane
    - BOSE + radio z nawigacją + zmieniarka 6CD
    - czujnik zaparowania
    - czujnik cofania
    - automatyczne wycieraczki.
    - xenon + spryskiwacze
    - drewniana kierownica + gałka zmiany biegów
    - relingi
    - szyberdach
    - pełna elektryka szyb
    - podgrzewane lusterka
    - klima 2 strefowa
    - tempomat
    - kierownica wielofunkcyjna

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Transamgta Zobacz post
    A ciekawi mnie czy ktoś z tych " wielce zainteresowanych zakupem " w ogóle zadzwonił i podpytał co i jak ?? .
    co do podpytywania co i jak u polskich handlarzy to polecam artykuł z marcowego Poradnika Auto świata, na temat komisu w Zwoleniu i próby zakupu volvo... A wszystko zaczeło się od "podpytania"))
    Cudów kolego nie ma: dobrze utrzymane auta z przyzwoitym przebiegiem i bez dzwonów są za granicą dużo droższe niż w Polsce. I jakimś cudem w Polsce takie auta mają przebiegi 130 do 190 tys, a za granicą czytamy: 230 do 290....

A jezdzic sobie mozna, po kraju, do woli, weryfikować kłamliwe brednie... Kumpel już dwa razy jechał, trzeci raz się naciągnąć nie da, dlatego między innymi warto pytać na forach, a nuż ktoś kupował o tego gościa i jakie ma wrażenia...
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

A ja uważam że szukanie 10 letniego auta w stanie "igły" to trochę strata czasu. Oczywiście nie chodzi mi o kupowanie pierwszego lepszego sklejanego z dwóch, ale wziąć coś w stanie w miarę dobrym z nastawieniem na doinwestowanie, i po prostu jeździć. Rynek aut używanych każdy z nas wie jaki jest ciężki, trzeba szukać kompromisu. Ceny na Zachodzie jakie są łatwo sprawdzić, żeby sprowadzić coś super trzeba wydać kilkadziesiąt procent więcej niż w PL.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

molten bardzo dobrze mówisz. Jeśli ktoś szuka 10 letniej igiełki za średnią polską cenę to po prostu będzie szukał całe życie. Ja mam idealną receptę na kupno samochodu w stanie igła. Jedziesz do szwajcarii wchodzisz do pierwszego lepszego komisu i kupujesz samochód. O wałkach typu kręcony przebieg czy inna szemrana przeszłość nie ma mowy. Oczywiście samochód będzie malowany bo za granicą powtórne malowanie u nikogo nie przekreśla samochodu. Do ceny zakupu dodajemy wtedy opłaty wysokości 40% wartości auta i możemy cieszyć się nienagannym samochodem. Ciekawe ilu poszukiwaczy igiełki skorzystało by z tego przepisu.
    Przy 10 letnim samochodzie tak naprawdę należy sprawdzić trzy rzeczy. Powypadkowość, popowodziowość oraz najważniejsze stan techniczny. Przebieg jest najmniej ważny bo jest tyle patentów na przekręcanie przebiegów, że to walka z wiatrakami. Jeśli auto nie ma niepokojących oznak oraz mechanicznie jest ok. Po prostu kupujemy samochód i jeździmy. W polsce ludzie strasznie wczuwają się w zakup auta, moim zdaniem z dwóch powodów. Raz, jaki jest rynek aut używanych każdy widzi, oszuści na każdym kroku, dwa bieda, ludzie ciężko pracują na to żeby kupić sobie wreszcie wymarzone auto i dlatego oczekują niemożliwego.