Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Rozporka do GT 1.9

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

waga tego elemetu nie ma różnicy, wiekszą różnice w masie robi stan paliwa w zbiorniku, lub jak sie dorze wylejesz...
    chyba nikt z nas nie pruje tapicerki w aucie, i nie odciąża pojazdu do wyczynu, wiec pisanie o masie jest tu bezpodstawne.

Będę montował druga taka sama rozpórkę ale w 147, wiec wypowiem sie wtedy, bo będę miał doświadczenie w montażu dwóch a nie jednej od tego samego dostawcy.

pzd.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

George11 zawsze lepiej założyć coś lżejszego niż cięższego jeżeli będzie tak samo dobre.

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

wiesz kg w tą czy w tą...bez przesady

pzd.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar halim
    Mieszka w
    Katowice/Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo GT Blackline III

Domyślnie

Ogólnie widziałem też tą rozpórkę od 147 i jest podobna.
    W załączeniu przesyłam zdjęcia gdzie widać dokładnie dlaczego narzekam choć kupiłem niby rozpórkę do alfy GT bo tak podawał sprzedawca. Wymiary, które podałem czyli rozstawy szpilek były dobre lecz inne rzeczy przeważyły o mojej opinii. Te rzeczy to np. za duże spawy i niedostosowane do kielichów. Dodatkowo rozpórka był za bardzo zbliżona do podszybia. Bardzo ciężko z uszczelką było założyć. Zdjęcia są wykonane w trakcie montażu. Po montażu nie miałem sił i cierpliwości do robienia zdjęć.
    A waga to chyba ze 3 kg więc lepiej wyciągnąć z bagażnika gumiaki albo wystarczy nie zakładać kurtki i będzie się to równoważyło tym bardziej, że rozpórka jest zamontowana mniej więcej w osi kół a nie jak inne rzeczy w bagażniku, które obciążają mimośrodowo tym bardziej jak będzie się przesuwało coś w bagażniku to mamy do czynienia z obciążeniem dynamicznym
    Pozdrawiam,

Ostatnio edytowane przez halim ; 26-03-2014 o 18:43

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    powered by CONMIR
    Auto
    AR GT 1 i 9

Domyślnie

eee.... bez przesady 3kg to nie 30kg

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 156 2.0 JTS, AR GT 3.2 V6, Giulia Veloce Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Camey Zobacz post
    (...) Wracając jeszcze do "życia". W przypadku gdy masz takową rozpórkę i dostaniesz strzał albo porządnie przysolisz jednym z kół np. w wysoki krawężnik to masz do roboty dwie strony. (..).
    Tu się niestety mylisz - w takim przypadku rozpórka przeniesie część naprężeń na drugi kielich i jedyne co ucierpi to wahacze, które są wymienialne w przeciwieństwie do kielichów.

Cytat Napisał halim Zobacz post
    (...) Rozpórkę kupiłem niby na wymiar u górny-sport.pl i szczerze nie polecam ponieważ nie pasowała. Za duże spawy, i trzeba było przycinać i rzeźbić. (...)
    Na taki właśnie „wymiar” była zrobiona - moja pasował bez problemu. Jedynym minusem jest pogorszony dostęp do zbiorników: płynu hamulcowego i wspomagania układu kierowniczego.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Proboszcz Zobacz post
    Tu się niestety mylisz - w takim przypadku rozpórka przeniesie część naprężeń na drugi kielich i jedyne co ucierpi to wahacze, które są wymienialne w przeciwieństwie do kielichów.

W niektórych przypadkach tak a w niektórych nie a piszę to na przypadku z życia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar halim
    Mieszka w
    Katowice/Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo GT Blackline III

Domyślnie

Na taki właśnie „wymiar” była zrobiona - moja pasował bez problemu. Jedynym minusem jest pogorszony dostęp do zbiorników: płynu hamulcowego i wspomagania układu kierowniczego.[/QUOTE]

Po kontaktach telefonicznych podałem te dane, które wymagał sprzedający i producent.
    Mniej więcej dlatego kupiłem na aukcji u producenta żebym nie musiał od początku konstruować, mierzyć i rysować w swoim zakresie całej rozpórki. W takim wypadku taniej byłoby mi zrobić samemu samemu w garażu ( i dokładniej).
    Gdy kupuje meble na wymiar to wybieram kolor, wzór i podaje wymiary, które pozwalają wykonać takie meble a nie podaje rozstawu wkrętów czy też miejsce przymocowania nóżki.