Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Pomożemy???

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

Za dzwonie, i zapytam czy około godziny 16 by nas mógł przyjąć i odebrać darowiznę tak aby Ania też mogła z nami pojechać. I byśmy zrobili zdjęcia i itp czy coś. I wsadzili na forum jako pomoc .

Dzwoniłem i jest możliwość w sobote przyjechać po godzinach. Trzeba będzie zadzwonić i szywną godzine umówić jeszcze
    Ostatnio edytowane przez e5nio ; 03-04-2014 o 13:19

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SŁOWIK
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 155 '97 r 2.0 16V, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm '08 Q-Tronic

Domyślnie

Świetnie, teraz pozostaje tylko liczyć na frekwencję.

Użytkownik Ogier Avatar Danielloo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Była Alfa romeo 156 jtd 2000 jest 156 sw 1,9 jtd 115km 02'

Domyślnie

super

Lo Ki
    Gość

Domyślnie

skoro nie którzy z nas pracują w sob. do 15:00 czy 15:30 to dajmy tym osobom czas na przebranie się, zjedzenie czegoś i spotkajmy się na podpromiu(dolny parking) np: o 16:30?? a wizyta w schronisku na 17:00. Co wy na to ??

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

W schronisku też pracują . I szczerze nie wiem na ile mogą zostać osoby które mogły by nas przyjąć. 17 godzinę w sobotę ... wydaję mi się że za późno. albo pod schroniskiem spotkanie albo coś ?.

U mnie w pracy maszyna ruszyła informacyjna o zbiórce. I będę cały czas nagłaśniał by była jak największa zbiórka .

Lo Ki
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał e5nio Zobacz post
    W schronisku też pracują . I szczerze nie wiem na ile mogą zostać osoby które mogły by nas przyjąć. 17 godzinę w sobotę
    Owszem pracują, ale to My zanosimy im tzw. darmową gotówkę w postaci pokarmu dla zwierząt prawda?? Gdyby Tobie ktoś za free dawał pieniążki to wydaje mi się że byłbyś w stanie się podporządkować na te 15min, prawda??

dziś już środa a my nadal nie mamy ustalonej godz ani miejsca spotkania.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

Piszę pod wpływem wypowiedzi Lo Ki.
    Wiem że nie byłoby tak bardzo kameralnie i na pokaz, ale jeśli to ma być dla zwierząt to chyba prościej podrzucić to osobiście w wybranych godzinach pracy schroniska, albo do jakiejś osoby która to pozbiera i zawiezie. Ale wtedy nie będzie peletonu alf, nie będzie zdjęć, filmów, uroczystych podziękowań. Bardzo mnie ruszyła wypowiedź "gdyby ktoś Tobie za free dawql pieniążki to...". Zbieracie kasę dla pracowników czy dla zwierząt? Zwierzęta zapewne się podporządkują na te 15 min.

Zdaję sobie sprawę że każdy wolałby osobiście - widzieć co komu i jak, sam też bym tak wolał, ale myślę że zwierzętom jest wszystko jedno.

Zdaję sobie też sprawę że jak ktoś nie zobaczy to nie zaadoptuje.

Ja jeszcze raz polecam adopcję takiego psiaka. W Dębicy np otrzymuje się od takiego psa 100% ulgi od podatku od psa (opłaty od psa, gminnej cxy jakkolwiek się to nazywa ), a psy przed opuszczeniem schroniska są dokładnie przebadane, zaszczepione i odrobaczone. Tyle że "marki kundel".

Jeśli mam się nie odzywać bo psuję akcję to poproszę o pw, usunę posta, nie ma problemu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Ba._Ba. Nikt nie psuję akcji, każda wypowiedź jest indywidualna. Każdy z nas ma prawo do własnego zdania jak i wypowiedzi. Tylko jest taka sprawa czy inna jednostka zaakceptuję tą wypowiedź czy ta jednostka będzie na tyle świadoma że inni też mają inne zdanie i życie które trzeba też poszanować. I postawić się w sytuacji innej osoby czy organizacji która żyje własny torem.

Lo Ki, powiem Ci tak, wiem że żyjemy w czasach w których ludzie są zamknięci w własnych interesach i jest ciężko wychylić głowę i spojrzeć na daną sytuację w innej perspektywy, wczuć się przeżyć ją.

Nie wiem do czego twoja wypowiedź ma zmierzać. Ty jesteś święcie przekonany że jak komuś coś dajesz to ten ktoś musi się podporządkować

Są dwie sfery darowizn

Dobrowolna która świadczy o tym że człowiek bez interesowanie komuś coś daje, nawet na wgląd jakichkolwiek przeszkód.

Wymuszona która świadczy że człowiek po darowuje komuś coś podświadomie, pod wypływem trzeciej osoby, albo grupy. Mianowicie jeżeli 1 człowiek głosi że coś jest nie prawdą a grupa 100 osób jest prawdą to komu się powinno wierzyć ? a może istnieje trzeci obraz sytuacji albo i więcej ?.

Jeżeli mam się dalej rozpisać to muszę zwrócić uwagę na kwestie że my nie dajemy pieniążków tylko Karmę (postać materialna) owszem która ma swoją wartość rynkową.

Ale gdzie jest wartość samej darowizny ?, dobrowolności w dawaniu zaufania, bezpieczeństwa.

Tworząc w tym momencie zbiórkę na rzecz psiaków po darowujemy im jedzenie, bezpieczeństwo w postaci że nie będą te psiaki chodzić głodne,

Czy ktoś z was lubi chodzić zmarznięty, albo głodny przemęczony ? ZAPEWNE NIE. Te psiaki nie umieją mówić, nie potrafią wyszczekać że ich coś boli, albo że je ktoś krzywdzi.

Przepraszam za szczerość i ktoś potrafi przyjść i powiedzieć że "DAJĘ TO SIĘ MUSISZ PODPORZĄDKOWAĆ"

Przepraszam jeszcze raz, jeżeli mam trwać w takiej społeczności to wolę, jeździć swoją Alfą i nie przyjeżdżać na zloty i omijać takie wypowiedzi. Nie jestem osobą konfliktową.

I tym bardziej nie będę reagował na kolejne próby zaczepek, czy dziwnych wypowiedzi.

Dodano po 13 minutes:

umówiłem sztywny termin pod schroniskiem godzina 16. Przyjmą nas
    Ostatnio edytowane przez e5nio ; 09-04-2014 o 12:41 Powód: Dodano

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Dodaje na raty, będziemy mogli wejść i zrobić fotki czy filmik. Zobaczyć schronisko przypominam sobota 12.04.2014 godzina 16 pod schroniskiem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Reggie4ever
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156 SW 1.9 JTD 16V TI

Domyślnie

Skoro termin i godzina już ustalone to do zobaczenia

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia