to ile chcesz za tłok i tuleje
to ile chcesz za tłok i tuleje
jakby co to mam tez 6 tłokow z korbami do sprzedaniaa wał wisi na allegro od dlugiego czasu za 899.
tłok z korba 130pln, tuleje tez posiadam. Mozemy sie dogadac, bo mi to zbedne, zakupiłem nadmiar czesci,a w miedzyczasie plany uległy zmianom
Ostatnio edytowane przez kar78 ; 21-04-2014 o 23:33
a mówiliście że części nie ma![]()
Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać ;P
Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?
Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html
ma ktos może schemat takiego silnika tz rysunek techniczny co jak i gdzie![]()
hej kar78 czytam ten watek po poszukuje Spidera V6, co oczywiście nie jest łatwe
w poście napisałś że silnik 12 zaworów jest unikatowy, klasyk w porównaniu z tym z 24 z. możeż koledze niedoświadczonemu wyjaśnić ska taka różnica, nie maiłęm okazji osobiście jeżdzić tymi autkami ani słuchać tych silników na żywo
może wskażesz jeśli masz takie na jakie kraje zwracać szczegónie swoje poszukiwani czy włochym czy niemcy bo bliżej czy nie ma reguły,
z gory dzieki za odpowiedź, pozdr
co do unikatowości to w spiderze jest nieco inaczej niż myślisz, spiderów 12v wyszło łącznie ~3750 szt. a spiderów 3.0 24v ~ 1300 szt, więc bardziej unikatowym silnikiem jest tu 24 v,
jednakże patrząc na to że gtv 3.0 wychodziły wyłącznie 24 v i było ich łącznie ~6400 to ogólnie rzecz biorąc silnik 12 v jest w modelu 916 rzadszy. no i niestety przetrwało ich b. mało do dziś, jak sądzę były też delikatniejsze. Częsci jest jak na lekarstwo, więc raczej się je na zachodzie złomuje niż reanimuje.
co do różnic, oba fajnie mruczą choć 12v trochę klepie więc z daleka słychać który to, różnica mocy daje różnicę przy zbieraniu się na papierze, ale już w środku w obu jest mega
poza tym jeśli znajdziesz ogłoszenie ze spiderem 3.0 poniżej 2000 r to znaczy że jest to 12v niezależnie od tego co pisze sprzedający (a większość pisze że 24![]()
jeśli będzie to rocznik 2000 to masz 70 % że 12v, jeśli młodszy to już 100% 24 v, lub 3.2 24v
powodzenia w szukaniu i czekamy na dalsze info
dzięki za wyjaśnienie, a co z silniami 3.2 24v rozumiem że to są silniki najnowsze, czy były montowane do spiderów tych "klasycznych" czyli do 2002 roku, potem zauważyłem że włosi zrobili straszny lift na przodzie, w mojej ocenie żenada i zepsuli idealne autko
3.2 24v zakładam że będzie najbardziej naprawialny bo najczęsciej spotykany we włoskim koncernie, pytanie czy obejmie również ta najlepsze modele z lat 1997-2002
Ją mam 3.0 12v i nie klepie,fajny silnik,bie ma co się zastanawiać.remontować i sie cieszyć
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Rowerski w 3.2 wyszło tylko 550 spiderów i 510 gtv a 98 % ich dopiero od roku 2003 więc szansa na spotkanie jest bardzo marna....
darek na prawdę nie słychać zaworów u Ciebie? ja nie widziałem spidera, w którym ich nie słychać, ale przyznam że widziałem tylko 3 egzemplarze z tym moto, a nie sądze że w 164 byłoby cos inaczej
każda 12stka klepie/cyka/grzechocze taki urok i specyfika motoru, Dla mnie ten silnik to taki jeden z ostatnich symboli prawdziwej motoryzacji bez udziwnien typu 1.2 tce, tsi i inne multi systemno i ten wygląd, mogłbym go postawic w pokoju jako ozdobe