Obstawiałbym to samo co kolega SzlendaX czyli tuleja zwrotnicy jeżeli koła się rozkraczyły. Zerknij ten temat, co prawda na przykładzie 166 ale może to jest właściwy trop:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...cy_tylnej.html
Obstawiałbym to samo co kolega SzlendaX czyli tuleja zwrotnicy jeżeli koła się rozkraczyły. Zerknij ten temat, co prawda na przykładzie 166 ale może to jest właściwy trop:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...cy_tylnej.html
No tak. Ale jak ta tuleja jest padnięta to koło podczas jazdy odchylenia do tylu i robi się rozbieżne. Chyba dobrze myślę?
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Chciałem umówić się na zbieżnośc to dziś warsztaty pozapychane;p ale zrobiłem 114 km i opony sa juz zuzyte nie ma gumy ...
U mnie z mechaniorami ciezko ;p a tez jechac gdzies dalej nie bardzo w tym stanie...
Co to sciera te opony to nie mam pojecia ale zbieznosc wydaje mi sie ze nie , poniewaz 3 k temu bylo wszystko ok ;p
wgl... teraz tylne kola sa tak pochylone ze masakra ale to juz tez pewnie robi swoje to ze guma jest wytarta od wewnatrz...
podnosilem ja za hak i wlasnie amorki skrzypią również...
Mamy tak tuleje ktora sam sprawdze , luzy sprawdzałem i jak dla mnie nie ma , no i jeszcze zostaja amorki , ale nie podoba mi sie ta rozjechana oś ....
W pon podjade do jakiegos mechaniora i zobaczymy co powie ^^
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 30-04-2014 o 21:04
Kolego sprawdź sobie jeszcze śrubę łączącą wahacze poprzeczne przez piastę. One często się wyginają i potem się dzieją kwiatki. Generalnie to powinno pokazać na sprawdzeniu geometrii - tylko w Twoich okolicach to widać sami amatorzy.
Skoro te tuleje sa przy tarczy ;p to sam tego nie zrobie ;p bo z tylu sa tloczki wkrecane a ja nie mam klucza ;/ ale zaraz lukne na te sruby ;p
------------------------------------------------------------------------------------
Nie zdołałem odkręcić tej śruby bo moja grzechotka nawalila ;/
kanał tej śruby nie idzie prosto nie wiem czy tak ma byc ^^
skrzypią to osłony amora ;p od razu zerknąłem na poduszki amortyzatora to w rewelacyjnym stanie nie są , troche pordrzerwiałe ;/
Okładziny nadkoli można gdzieś kupić ?bo mam lukę ...
wymieniłem żarówke mijania , ale jest teraz wyżej ... ale czemu?![]()
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 02-05-2014 o 10:30
Szkoda że nie zajechałeś na BP to byśmy porównali tyły naszych BelliCoś musiało Ci konkretnie pierdyknąć, skoro aż tak zdziera gumy. Koła masz strasznie rozkraczone. Gdybyś potrzebował amorków z odbojami, osłonami i poduszkami to mam takie http://olx.pl/oferta/amortyzatory-ty...5-ID5pEop.html ...bo kupiłem do swojej a się okazało że mam nivo ;/
Tak na marginesie... przypadkiem nie miałeś nivo w swojej i nie było jakiegoś kombinowania na zwykłe?
A Ty skad dokladnie jestes?Jasień?
No ja nie wiedziałem że Ty tam wbiłeś tak to bym zajechał:]
Nwm ale zaraz sie dowiem :]
Z tego co wiem to alfa byla wczesniej zglebowana ;p
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 03-05-2014 o 09:03
I co Ci wyszło? U mnie tylne lewe koło jest trochę pochylone, ale nie zdziera mi opon.