Ja już nie wiem co tam zrobić żeby było dobrze ;p ostatnio już myślałem że jest wszystko ok a tu parę dni desczy i sucho było 2-3 słoneczne i co niespodzianka woda znowu zawitała pod dywaniki;/
Ja już nie wiem co tam zrobić żeby było dobrze ;p ostatnio już myślałem że jest wszystko ok a tu parę dni desczy i sucho było 2-3 słoneczne i co niespodzianka woda znowu zawitała pod dywaniki;/
Żaden z mechaników nie chce się za to wziąść a problem nadal jest , parują mi szyby jak jedziemy w 5 tył cały plus z przodu od lusterka paruje na pół szyby i wchodzi w pole widocznosci kierowcy , nie pomaga cieple powietrze na full...
Ta ściana działowa od silnika widzę że jest troche poszarpana w pewnym miejscu tam szukac problemu?
A masz gumowe zaślepki pod plastikowymi nadkolami z przodu przy progach?
Oraz sprawdzić gumowy korek który jest w podszybiu na ścianie grodziowej od strony kierowcy.
Teraz przeglądając cały temat powiedz mi czy masz ten daszek nad kratką wentylatora, oraz czy usunąłeś tą rdzę? bo może powstała mała dziura i gdzieś tam woda się sączy.
Ostatnio edytowane przez gennosuke ; 29-01-2015 o 14:54
Trzeba podszybie demontowac ? sprawdze w weekend to napisze , na moje oko woda dostaje sie poprzez srodek auta,
tam gdzie ida rurki od cieplego powietrza pod dywanikiem jest taki material i zawsze gdy go dotkne jest mokry...
nie wiem o jakim daszku mowa ;p
Nad otworem wlotu powietrza powinien byc taki plastik ktory sie montuje aby woda splywajaca z szyby nie leciala na wentylator.
Jak mnie pamięć nie myli nad tą białą kratką jest taki plastik , rynienka ktora jest pod katem i odprowadza wode na środek o to chodzi?
Tak, jak jest to dobrzetrzeba zobaczyć czy w niej odpływ nie jest zatkany
, kiedyś przez pospiech źle ją zamontowałem u siebie i też miałem trochę wody w środku
![]()
Hm to odpada bo akurat czysciłem ten odpływ;p
Jezeli nie mam srubki przy podszybiu po lewej stronie i podszybie w tym miejscu nie przylega dobrze do szyby moze sie tam jakos woda dostawac do srodka ? w sumie chyba nie bo od czego jest odplyw...