Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: Alfa za 2500

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Na zdjeciach za wiele nie widac stanu technicznego

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS

Domyślnie

Proszę, tu masz dwie fotki na szybko. Jeśli Cię nie satysfakcjonują, moge zrobić jej więcej zdjęć i Ci wysłać na pw

Bardzo dobry stan techniczny gwarantuję swoimi wcześniejszymi oględzinami, a jestem bardzo doświadczony w tej materii.

Pozdrawiam

PS: Fotka auta z przodu była robiona z przykręconą umownie maską i błotnikiem lewym, więc może być widac jakieś szpary, niedopasowanie. Maska i błotnik poszły do malowania. Jak wrócą od malarza, zamontuję i zrobię fotke całości
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0069.jpg
Wyświetleń:	331
Rozmiar:	78.5 KB
ID:	141207   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0096.jpg
Wyświetleń:	331
Rozmiar:	92.7 KB
ID:	141208  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Że tak spytam, a rejestracje polskie ten pojazd posiada?

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Posiada. W momencie robienia zdjęcia nie posiadał.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Zdjęcia, zdjęciami, lecz weź pod uwage, że ciężko z nich cokolwiek wywnioskować, poza pooglądanie sobie belli.
    Posiadam już 3 156 w ciągu kilku lat chyba raptem 6 lat, więc co nieco już wiem gdzie "kopnąć" w tym modelu.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Czyli suma summarum ile Cię ten gips wyniesie? Oczywiście bez doliczania (tfu, tfu, tfu przez lewe ramię) remontu JTS-a.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Skoro kosztowała 3900 zł to jeszcze trzeba doliczyć akcyzę, transport, recykling, rejestrację, OC, malowanie o którym mowa wcześniej i już się nam spokojnie robi ponad 6000 a to nie koniec, bo chyba nikt sobie nie pozwoli na beztroskę w postaci pozostawienia starego rozrządu, oleju itp.Temat dotyczył auta poniżej 2500 więc nijak mi ten przypadek tutaj nie pasuje...

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

@Belfer: No rzeczywiście 2500 pln to nie jest, ale chciałem głównie zwrócić uwagę na to, jak wiele osób mysli schematem "Dałes mało hajsu na samochód, więc na pewno trup". Chciałem po prostu pokazać na swoim przykładzie, że tak nie jest i przy odpowiedniej dozie cierpliwości można znaleźc bardzo dobre autko za małe pieniądze.

EDIT: Nie wiem o co chodzi, ale strasznie tu się dodaje nowe posty. Napisałem dwa i teraz ich nie ma ;/ Więc jeszcze raz:

@majster: Ja nie miałem co prawda wczesniej Alfy, ale mam za to spore doświadczenie w przemyśle automotive. Jestem konstruktorem, wczesniej pracowałem jako inżynier wyścigowy oraz projektowałem samochody wyścigowe. Oprocz tego mój ojciec jest mechanikiem z 40-letnim doświadczeniem

@omron8: Gipsu nigdzie nie trzeba Maska i błotnik były do wymiany, ale dostałem nowe w komplecie z autem. Malowanie wyszło mnie po 100pln za element. Ze wszystkim nie powinienem wyjśc poza 6k.

@Belfer: Rozrząd jest bardzo w dobrym stanie, więc nie widze sensu wymieniać go przez najbliższe 30-40 tys. km. Poza tym w Polsce też często (jak nie zawsze) można trafić auto z kończącym sie rozrządem.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Tomba ; 14-08-2014 o 12:55 Powód: Dodano

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Jako człowiek z branży, mający ojca mechanika z grubym stażem, powiedz mi jedno. Jak oceniliście stan rozrządu w tym silniku? Na oko??? Ja wszystko rozumiem, ale tego się raczej na oko co najmniej nie ocenia.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

To ja napiszę z dzisiejszego dnia.
    Alfa Romeo 2.0 JTS 16v po zakupie.
    Regeneracja wałków rozrządu + popychacze + olej + filtry + reg. wariatora + komplet rozrządu + świece + cewka x 2 szt. = razem ponad 3200 pln.
    Świeżo kupiony JTS po pakiecie startowym, tak wiec takie pierdo****e o niskiej cenie możesz sobie w buty wsadzić.
    Sprawdź wszystko najpierw dokładnie i dopiero napisz co i jak.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y