to wy sie dalej klucice a ja jutro okolo 16 jade do serwisu i sma sie dowiem bo i tak bede autko pod kompa podpinal Pozdrawiam![]()
![]()
to wy sie dalej klucice a ja jutro okolo 16 jade do serwisu i sma sie dowiem bo i tak bede autko pod kompa podpinal Pozdrawiam![]()
![]()
Narazie jest nas trzech którym gaśnie kontrolka wtrysku po odpaleniu silnika . U mnie tak jest i błedu żadnego w elektronice niema![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
W mojej 155 odkąd ją mam (prawie 2 lata) po przekręceniu kluczyka świecą sie tylko 3 kontrolki : bateria , olej, ABS ( gaśnie po paru sekundach ) - olej i bateria po uruchomieniu silnika gasnie.
to znaczy ze jest coś nie tak skoro nie zapala sie kontrolka wtrysków czy mój model tak powinien mieć ??
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Pewnie spalona lampka ale bym się nieprzejnował gorzej jakby się franca paliła![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
raczej powinna być dobra bo jakiś czas temu gość wymieniał mi wszystkie żaróweczki w liczniku.Napisał 75andrew155
Będę musiał zapytać mojego mechanika o to jakoś przy okazji ;//
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Dzisiaj specjalnie sprawdzałem jak to jest u mnie.
Zwyczajowo odpalam silnik w momencie kiedy kończy "wyć" pompa paliwa. Kontrolki gasną wtedy po 2-3 sekundach od odpalenia silnika.
Ale jeśli zaczekam chwilke dłużej z odpaleniem to kontrolki wtrysku gasną po około 5 sekundach.
odkręcenie tych dwóch śrubek wystarczy czy jeszcze na jakiś sie licznik trzyma ??Napisał marcins737
no i dobra bylem dzisaj w serwisie rozwieje wasze watpliwosci w ukladzie silnika jaki ja mam to to ze kontrolka wtrysku gasnie dopier w momencie odpalenia to jest norma a nie blad i tyle a jak jest w innych modelach to juz nie moja brochaPozdrawiam
kolego mdx w tym roczniku nie bylo lampki check
6 do 3 dla mojej wersji... Wystarczy? :mrgreen: :twisted:
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!