Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Temat: Ile palą wasze TS ?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lublin Chmiel
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140KM, sedan

Domyślnie

Hahaha dupcia już pewnie wspawana do Alfy od jakiegoś dziadka z Niemiec ^^ a tak poważnie to czaje, ale po prostu takie odczucie, że GTV powinna przegonić 147 nawet przy takich samych motorach wiem, że lepiej będzie latać w zakrętach i czas na torze będzie zapewne lepszy - po prostu nie spodziewałem się tej wagi

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
    Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    odniosę się tylko do sondy,uszkodzona potrafi namieszać w spalaniu wiem coś o tym bo niedawno przy wymianie kata okazało się ,że sonda miała połowę poprzerywanych przewodów ,do tej pory myślałem że pali dużo bo to 3,0 więc nie dociekałem czemu liczyłem się z tym przy kupnie takiego auta,ale po wymianie sondy na nową jestem mile zaskoczony co do spalania różnica kolosalna ,nawet przy moim potworku....no i praca silnika zupełnie inna jakoś równiej się zbiera....co mnie bardzo cieszy.. wolno nie jeżdżę,bo nie wiem wtedy na którym biegu mam jechać....i tak kręcę ciągle tą wajchą od biegów bez przerwy bo to najlepsza zabawa no i wtedy wiadomo co ,Grzdylu wcześniej już was już pocieszał......
    kurcze też myślałem, że tak będzie u mnie, niestety po długim poszukiwaniu i ściągnięciu oryg. sondy z niemiec i profilaktycznej wymianie termostatu okazało się spalanie spadło może o litr na sto a różnicy w jeździe nie odczułem żadnej, mniej za to czuć paliwem z wydechu na jałowym, więc może v6 jest bardziej wrażliwe na sonde

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

mocy to mi żadnej nie przybyło po wymianie sondy,silnik po prostu równiej pracuje (właściwie) ,czyli przed wymianą jego praca mogła trochę wpływać niekorzystnie na jazdę.Co do spalania nie wiem o ile dokładnie,ale odczułem to przy ilości zrobionych km..myślę ,że ten litr mniej u ciebie to też dobry wynik biorąc pod uwagę apetyt na paliwo większości belli.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Nie da się ukryć że Gtv i Spider są ciężkie. Każdy jak tylko słyszy że mam 2.0 150 KM w Spiderze to wyobraża sobie że to przyspiesza od 0 do 100 w 5 sekund. Bo porównują wielkość silnika do wielkości autka. Tak naprawdę auto dobrze się odpycha ale to nie jest Ferrari.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Świeżak Avatar nahnah
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Julka Veleleleoce

Domyślnie Ile palą wasze TS ?

147 2.0 TS 17" 215/45 odcinki w mieście po 15-25km dwie osoby:
    - zmiana biegów przy 3000-3500 jazda koło 2000-2200 - 11,5l (liczone z przebiegu nie z kompa odjąć kilka kilka km na benzie na rozgrzanie)
    Trasa - nie przekraczając 120 - 9,5-10 gazu
    -benzyna jakies półtora litra mniej
    - jeżdżąc jak na alfe przysto? Gazu nie wiem bo wyłączam, benzyna nie wiem bo wtedy nie liczę
    Ostatnio edytowane przez nahnah ; 27-06-2014 o 11:08

Użytkownik Świeżak Avatar Angelo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    spider 916 / Giulia Ti

Domyślnie

Mój spider 2.0 ts pali około 10 w mieście mam jedną zasadę trzymam obroty powyżej 2800 ....

Użytkownik Świeżak Avatar Slepecci
    Mieszka w
    Polanica-Zdrój
    Auto
    GTv 2.0 TS

Domyślnie

O widzicie, ostatnio sie zdziwiłem, jechałem trasą Kłodzko-Milicz, jazda średnio 100km/h, odcinek S8 około 120-130km/h. Po 150km zalałem gaz znowu do pełna i zdziwko 13litrów ogólnie to na 40litrach przejechałem 415km w jeździe mieszanej jestem zadowolony ale mam pytanie : czy przy tankowaniu gazu do pełna zawór odbija/zatrzymuje tankowanie zawsze przy tej samej ilości?

Użytkownik Świeżak Avatar SOPELTomcat
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Spider 2.0 TS,Allfa 159 1.9 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Nic nie mija się z celem. Gtv to nie jakaś Tigra na szybko przerobiona z Corsy, tylko zaprojektowany od podstaw samochód sportowy - a one są ciężkie. Ta masa jest efektem zastosowania mnóstwa usztywnień nadwozia oraz innych rozwiązań, których w autach kompaktowych, czy sedanach klasy średniej zwyczajnie nie ma.

Dla przykładu - pomiędzy oparciem tylnej kanapy i bagażnikiem jest potężny profil w poprzek nadwozia. A pod nim i przed nim kolejny. Progi i tunel są wielokomorowe, a blachy grube. Polecam obejrzeć zdjęcie, które dołączam - kradzione z internetu - co nieco można tam dostrzec

moja teoria jest troszkę inna
    ciężar alfy Gtv czy Spidera nie jest podyktowany faktem iż miało być super solidnie ,tylko faktem iż zastosowano płytę podłogową z fiata Tipo
    a jak to pogodzić?przecież tipo nie miało silników od 144km do 240km
    trzeba było ją wzmocnić by auto było stabilne
    każdy wie że dla producenta największym kosztem jest płyta podłogowa,dlatego tutaj zaoszczędzono, i włożono gówno które się nie nadawało....stąd wg. mnie ta waga
    przecież normalna waga takiego auta to od 1000-do 1200 kg dla innych marek
    Bella Machina..........moja miłość

Użytkownik Świeżak Avatar nahnah
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Julka Veleleleoce

Domyślnie

Slepecci-gazu tak naprawde nigdy nie zatankujesz tyle samo. Różnica ciśnienia na stacjach od pompy no i zachowanie gazu w zależności od temperatury. Chociaz z drugiej strony to małe różnice.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał SOPELTomcat Zobacz post
    moja teoria jest troszkę inna
    ciężar alfy Gtv czy Spidera nie jest podyktowany faktem iż miało być super solidnie ,tylko faktem iż zastosowano płytę podłogową z fiata Tipo
    a jak to pogodzić?przecież tipo nie miało silników od 144km do 240km
    trzeba było ją wzmocnić by auto było stabilne
    każdy wie że dla producenta największym kosztem jest płyta podłogowa,dlatego tutaj zaoszczędzono, i włożono gówno które się nie nadawało....stąd wg. mnie ta waga
    przecież normalna waga takiego auta to od 1000-do 1200 kg dla innych marek
    W pełni się zgadzam. Poza tym jak już przerabiali płytę do GTV/Spider to musieli brać pod uwagę brak dachu i przez to dołożyć trochę żelastwa żeby usztywnić. Raczej nie zgodzę się z supabache- auta sportowe robi się żeby były jak najlżejsze. Jeżeli chcieliby naprawdę zrobić samochód sportowy o niebotycznych osiągach to nie dociążaliby go a starali zrobić jak najlżejszy.