No niby tak ale....Olej spuszczony filtr wyjety odkrecone przewody od wymiennika ciepla i tak mysle sobie do ktorej stacji diagnostycznej tak dojade
Jestem za granica co tez troche utrudnia. Wiec jak narazie zrezygnuje z jady bez oleju
No niby tak ale....Olej spuszczony filtr wyjety odkrecone przewody od wymiennika ciepla i tak mysle sobie do ktorej stacji diagnostycznej tak dojade
Jestem za granica co tez troche utrudnia. Wiec jak narazie zrezygnuje z jady bez oleju
\Zrobbione. Dla potomnych z wyciekiem z okolic filtra oleju. Spuscic olej korkiem spustowym.
odkrecic przewody oznaczone na rysunku jako 2 i 3 czerwonym kolorem, z przewodow poleci reczta oleju, mozna przewody przedmuchac sprezonym powierzem wyplynie caly stary olej.Teraz kolej odkrecic filtr oleju Nastepnie odkrecamy nakretke oznaczona na rysunku czerwona 1 (jest to klucz 27 najlepiej przedluzona nasadka) i juz mamy dostep do wymiennik. Wyciagnac wymiennik oczyscic wyjac stary oring czerwona 4 na rys, zalozyc nowy najlepiej na jakiejs masie uszczelniajacej wtedy jest pewnosc ze nie wyskoczy podczas skladania wszystkiego. Calosc montujemy w odwrotnej kolejnosci zalewamy nowy olej zakladamy nowy filltr i po sprawie.
U mnie stary oring jak go wyjelem rozsypal sie w rekach![]()
Zalozylem oring zakupiony w autosklepie o przekroju okreglym nie kwadratowym jak orginal wszystko ladnie pasuje nic nie cieknie