Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Zakup alfa romeo 156 Jaką ?

jersey
    Gość

Domyślnie

Mocno opuszczasz Alfaholikom. Co z nią jest nie tak?

Ja swoją wystawiłem za te 4500, ale do zrobienia są progi i turbo do regeneracji bo zaczyna popuszczać olej (linkiem do ogłoszenia chwalić się nie będę), co zresztą lojalnie zaznaczyłem. Pewnie nikt nawet mojego numeru przez to nie obejrzy, każdy rzuci się na ideał za 4-5000 (nie piszę o Twojej, w ogóle), a potem będzie, że AR to złom bo trzeba coś wymienić

Ja bym generalnie tanie 156 i nowsze omijał. Chyba, że będziesz wiedział co z nimi nie tak i ile ew. będzie kosztować naprawa. Jak ma się mało kasy to się kupuje 146 i spółkę, albo Golfa czy inną Hondę. Inaczej będą bęcki i potem płacz, że się sypie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rychuslu89
    Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

a więc dlaczego mam sprzedać wam drożej jak większość idiotów na forum? ja wolę taniej bo wiem że ktoś będzie dbał o nią.
    Ja mam silnik zdrowy wykresik z hamowni posiadam z przed około 5kkm , niedawno klocki zostały wymienione , oraz w okresie około 6kkm wymieniałem wahacze górne , linki hamulcy są około roczne ,oraz w styczniu wymieniłem świece żarowe , progi mam zdrowe , jak i podłoga została konserwowana w lipcu w tamtym roku
    Płyn chłodnicy został wymieniony na nowy też około rok temu , klima chłodzi bardzo dobrze.
    A te wasze pierdo*enie że od alfaholiczka samochód na sprzedać możecie se w d*pke wsadzić bo dbał i trzeba bulić , gdzieś tu był jakiś temat od gości a co chciał kupić jakąś alfe od alfaholika i ceny tych aut były około 7-8k pln i pisał ze same złomy więc sorry ale śmieszy mnie wasze gadanie .
    Wiem że wam psuje rynek aut na forum ale cóż...po co ktoś ma przepłacać ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

dlatego mówię zeby przed kupnem dobrze sprawdzić. I wycenić koszty naprawy lub wymiany.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Dodano po 5 minutes:

Podstawa wjechać na kanał. Ale ważne inf zeby był uczciwy sprzedawca, ale juz nie jednego takiego widziałem co wyliczał co jest wymienione, a przez to mydli się oczy kupującemu. to jeden z chwytów sprzedającego. z jednej strony szacunek że ktoś wylicza co jest do zrobienia, z drugiej strony osoby nieuczciwe będą to wykorzystywać.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez tomaszchwesiuk ; 30-06-2014 o 18:11 Powód: Dodano

Użytkownik Rowerzysta Avatar silver001
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.5 V6 Berlina, BluCosmo, Distinctive

Domyślnie

Podepne sie.
    Bardzo milo sie czyta wasze opinie i przeglada forum, ale w ramach przypomnienia: w racjonalniej kupic 156 w benzynie taniej, dajmy na to 7-8k i przygotowac sie powiedzmy na 2k w naprawy/wymiany (rozrzad komplet 1k dla ts / 1.2-2k V) czy od razu celowac w egzemplarze za 11/12k i wymienic w zaleznosci od sytuacji to co potrzeba (pewnie i tu w przypadku ts rozrzad)?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał silver001 Zobacz post
    (pewnie i tu w przypadku ts rozrzad)
    W każdym przypadku i w każdym aucie za 11 czy 12 tzł masz rozrząd do wymiany.
    Bo konia z rzędem temu co przed sprzedażą wkłada w auto jeśli nie musi.
    Moja Bella

Użytkownik Rowerzysta Avatar silver001
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.5 V6 Berlina, BluCosmo, Distinctive

Domyślnie

Tak, znam to, to jedna z żelaznych zasad zakupu Ar. Jednak moze byc tak, nie mozna wykluczyc ze nie, ze sprzedawca jeszcze niedawno robil taka wymiane, historia auta na forum itp. I ew. Nie trzeba ad hoc robic tej konkretnej wymiany.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał rychuslu89 Zobacz post
    a więc dlaczego mam sprzedać wam drożej jak większość idiotów na forum? ?
    Opanuj się chłopie. Opanuj.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    zlasu
    Auto
    Lancia Delta

Domyślnie

Natrafiając na ten temat:
    http://www.forum.alfaholicy.org/156/...e_o_pomoc.html
    przypomniało mi się o tej dyskusji Jak widać miałem racje

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał GrimlocK Zobacz post
    Natrafiając na ten temat:
    http://www.forum.alfaholicy.org/156/...e_o_pomoc.html
    przypomniało mi się o tej dyskusji Jak widać miałem racje
    Wszystko zależy na kogo trafisz. Ja jak kupowałem 156 dla kobiety kupiłem za nie całe 3tysie wsadziłem 700 stówek i chula jak ta lala do tej pory. Mam o tyle łatwiej, że przy moich autach praktycznie robię większość sam takie są moje doświadczenia z pseudomechanikami.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Można czasem trafić coś dobrego za tanie pieniądze ale trzeba poszukać . Ja moją 156 2,4jtd SW 2000r po chipie u cinka 175KM , na sport zawiasie -40mm/-40mm z maglownicą na gwarancji , powymienianym wszystkimi najdroższymi rzeczami co mogły się zepsuć , jeszcze ze swieżymi łożyskami przednimi SNR-a , podłoga zdrowa wziąłem 6000pln ( też parę pierdołek wizualnych do poprawienia np. gałka lewarka zmiany biegów ) ale chciałem sprzedać a nie nosić się z zamiarem sprzednia . Rynek jest zawalony autami i jak chce się auta pozbyć to cenowo musi być zachęcająco . Z kolei jak szukałem 159ki to natrafiłem na forumową 159SW 1,9jtd 2007r z Tryciąrza w atrakcyjnej cenie 21tysi , którą jak zobaczyłem na oczy to zapłakałem . Auto na ramkach w stanie tragicznym . Lakier zmasakrowany , bąble miejscami z korozją , środek zafajdany jakby gnojówkę auto woziło , wtryski lały , turbo zalane ,ledwo paliło na ciepłym , kopciło , tarcze na tyle na żyletki , dwumas wymieniony a przy gaszeniu auta dziwne stuknięcia , łożyska do wymiany , oj i dużo jeszcze . Do wsadzenia na wejsciu z 10 tysi . Można się przejechać i na "bliskich" . Jednak szukać trzeba bo kto szuka ten znajdzie . Co do 145/146 to problemem są gnijące progi/podłogi jak w 156 . Aczkolwiek dużym plusem 145ki jest zawieszenie z Fiata TIPO/Bravo -prostota i taniocha jak barszcz z tytki . Więc albo poczekaj i dołóż troszkę i może 147ke w JTDku albo .... szukaj dalej uważnie . Ja bym oglądnął tą od RYCHA co tu się asi swoją 156ką .Jak to ta z fotki to łądny sedan w obniżonym zawieszeniu i na tristarach 17" i jak tak sprawna jak pisze to brać nie pytać .