Kiere trzeba kupic z tasma. Nie ma opcji zeby to przerobic bo czesc instalacji to tasmy, dopiero po wyjsciu z kiery to kable
Kiere trzeba kupic z tasma. Nie ma opcji zeby to przerobic bo czesc instalacji to tasmy, dopiero po wyjsciu z kiery to kable
Marku będę dokładał multifunkcje
Jak dobrze pamiętam u siebie to taśmę ze zwijaczem normalnie wyciągałem więc chyba da się ją samą wymienić. Naprawiałem sobie tą taśmę.
Pamiętaj że do przycisków multifunkcji trzeba wzmocnić boki.
Potwierdzam słowa Remi, bez problemu można przełożyć wszystko z jednej kierownicy do drugieja jak to jest z kostka idącą od kierownicy do radia? Po zdjęciu swojej nie widzę tam żadnego gniazda gdzie bym mógł podpiąć wyszczke od mulifunkcji, myślałem, że wiązki wszystkie są takie same :/
Nie, nie będziesz miał też tych kabli we wtyczce do ICS`a. Musisz skołować sobie jakąś wtyczkę co ma identyczne wsuwki i je przeszczepić do wtyczki ICS`a. Też trzeba podprowadzić kable (dwa jak dobrze pamiętam).
Tak więc wiązka nie jest przygotowana. Z resztą nie mogła być, bo przecież multifunkcja weszła dopiero pod koniec produkcji przedlifta.
I jeszcze kwestia tego czy stary ics zagada z multifunkcją. Ja tego nie sprawdzałem, wymieniłem icka bo i tak miałem problem z fonią.
Ostatnio edytowane przez b-ski ; 23-04-2015 o 20:57
Dwa zasilające a dwa do ICSa. To powinno pomóc:
![]()
Ostatnio edytowane przez b-ski ; 23-04-2015 o 21:22 Powód: Dodano
Hej, właśnie też chciałbym podłączyć Multifunkcyjną kierownicę lecze nie posiadam w standardzie tej wtyczki i mam pytanie E60 to jest ICS? jeżeli tak to do jakiej wtyczki musimy się wpiąć ?B-ski dobrze wskazał tą wtyczkę ?