Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: Bella z ogłoszenia: Alfa 159 pakiet TI zadbana os.prywatna

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Kolego radze Ci nie oceniać ludzi na odległość bo mozesz sie zdziwić.... Widziałeś moje auto, poznałeś mnie i powód dla którego ogloszenie już nie jest aktualne? Jeśli nie to wstrzymaj się z oceną bo troche przeginasz moim skromnym zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez admor ; 10-10-2014 o 05:46

Użytkownik Embrion Avatar CoolPhone
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2009r DISTINCTIVE

Domyślnie

Nie zwracałem się personalnie więc trochę przesadzasz. Tak jak pisałem kolega powinien sobie odpuścić szukania samochodów na takie potężne odległości bo to totalnie mija się z celem. Apeluje o czytanie ze zrozumieniem.

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Cytat Napisał CoolPhone Zobacz post
    Nie zwracałem się personalnie więc trochę przesadzasz. Tak jak pisałem kolega powinien sobie odpuścić szukania samochodów na takie potężne odległości bo to totalnie mija się z celem. Apeluje o czytanie ze zrozumieniem.
    Zostawię to bez komentarza i życzę powodzenia w szukaniu 159

Użytkownik Świeżak Avatar AlfTo
    Mieszka w
    TKI
    Auto
    147 1,6 105KM LPG ex, 156 SW 1,6 120KM LPG

Domyślnie

Jedno jest pewne - nie opłaca się szukać samochodu dalej niż 100km od domu!
    No większej głupoty to nie czytałem (przynajmniej dziś).

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9@185KM/385nM 2007

Domyślnie

Tak, lepiej czekać na auto kilka lat niż jechać 700km...

W moim woj. 159 nie od Mietka Handlarza, godne oględzin pojawiają się raz na kilka miesięcy, dlatego szukam po Polsce.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a jo gooopi nawet z austrii chcioł brać

Użytkownik Świeżak Avatar AlfTo
    Mieszka w
    TKI
    Auto
    147 1,6 105KM LPG ex, 156 SW 1,6 120KM LPG

Domyślnie

Jak na bociany Austria to i tak blisko. Latajo daleko na obce kontynenty

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Panowie powiem tak: bardziej zadbanego i pewnego egzemplarza w nie znajdziecie!
    W mojej ocenie jest wart każdej złotówki i nie bez powodu jego cena jest taka a nie inna, ale to pozostawiam kwestii zasobności portfela następnego właściciela. Znam alfaholika z nie jednego spotkana i wiem, że tak samo jak ja bardzo pedantycznie podchodzi do kwestii samochodów i dlatego musiałem wyrazić tutaj swoje zdanie, bo temat ewidentnie szedł w złym kierunku.
    Polecam się nią przejechać to sami się przekonacie, a do pewności posprawdzać na wszystkie modele, a wasze oczekiwania co do stanu technicznego się potwierdzą i to jest kluczowa kwesti w przypadku kupowania samochodu.
    Ponadto potwierdza się reguła, że na takie auto kogoś musi być stać, a potem na jego utrzymanie, bo jeżeli stan techniczny jest bdb to potem można bawić się w gadżety (sam wyznaję taką zasadę więc wiem co pisze), a z tego co pamiętam to admor zainwestował dodatkowo w wymianę foteli na skóre, koła 19" z Ti z nowymi oponami a nie jakimiś nalatanymi gumami z allegro z 2008 roku, nowe springi Sparco, ori progi z 159 Ti, program w Cinsofcie (kto ich odwiedził ten wie jaką dobrą robotę potrafi zrobić Marcin) nie mówiąc już o mega dużej ilości detali typu: ori nakładki na lusterka z pakietu akcesorii AR Giulietta, wydech podwójny, heble w czerwień, oznaczenia z tyłu i po bokach z 159 Ti, mega dobrze zrobiony czujnik parkowania z wyświetlaczem w podsufitce i wiele innych. Znam samochód bardzo dobrze i widać, że 159 jest oczkiem w głowie właściciela, a ilość włożonej w nią gotówki powala.
    A dla osób, które nie chcą daleko jeździć po samochód - obejrzyjcie sobie choćby i 20-30 szt. AR 159 w Waszej okolicy w przedziale od 20.000-50.000 zł i jak nadal nic nie znajdziecie, to sprawdźcie tą! Chętnie poznam wtedy Wasze zdanie. Dla przykładu swoją szukałem ponad pół roku aż znalazłem; kumpel chciał kupić BMW e46, ale po paru jazdach moją zmienił zdanie o 180st. Niestety od roku czasu szuka 159, może w trochę małych pieniądzach ale to inna kwestia, oglądając inne 159 przez pryzmat mojej (stan techniczny, zadbanie itp.) i po obejrzeniu chyba z 30 aut, nawet nad jednym się dłużej nie zastanawiał - większość to złom, gdzie nawet inwestycje rzędu 10.000-15.000 zł nie doprowadzą go takiego stanu jak choćby AR admora...

Użytkownik Embrion Avatar CoolPhone
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2009r DISTINCTIVE

Domyślnie

Cytat Napisał Diwad Zobacz post
    Tak, lepiej czekać na auto kilka lat niż jechać 700km...

W moim woj. 159 nie od Mietka Handlarza, godne oględzin pojawiają się raz na kilka miesięcy, dlatego szukam po Polsce.
    Ile razy już byleś na takich wycieczkach? Prostym przykladem jest Bytom, masz szczescie ze nie pojechales bo sprzedawca jest na tyle niepoważny, że tak jak ja nawet auta byś mógł nie zobaczyć. Każdy ma swój rozum i własne zdanie - robi jak chce.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał AlfTo Zobacz post
    Jak na bociany Austria to i tak blisko. Latajo daleko na obce kontynenty
    koniec końców swoją kupiłem w PL ale i tak beła z A