Nie , jahu mówił o tym żeby dołożyć moduł Blue&Me![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Jeśli chodzi o graty to Blue&Me to najgorzej jest zdobyć wiązkę, żeby to wszystko połączyć. Reszta jest dość łatwa do zdobycia na allegro. Niestety nikt nie sprzedaje kabli, a wręcz na wielu aukcjach modułów B&M widać, że są bezczelnie obcinane.
A może ktoś z Was zna jakiegoś kogoś, kto mógłby wg schematu z eLearn wykonać taką wiązkę?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Blue&Me się nie opłaca montować, strata kasy, jakość rozmów jest słabiutka.
Lepiej kupić dobry zestaw głośnomówiący za parę stówek, na pewno jakość rozmów będzie o niebo lepsza lub jeśli ktoś chce korzystać z fabrycznych przycisków to radyjko 2DIN.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Ja alfaowners jest pokazane rozwiązanie przyczyny kiepskiej jakości rozmów. Trzeba ściągnąć lampkę z podsufitki i porządnie opatulić mikrofon np. pianką. Fabrycznie bezpośrednio nad lampką jest od razu blacha... osobiście sprawdzałem.
Ja już prawie kupiłem zestaw Bury... ale po pierwsze brak sterowania z kierownicy, a po drugie obrzydliwy zewnętrzny pilot...
Zaburzyloby to moje feng shui w idealnym kokpicie Alfy
Zresztą ja lubie fabryczne rozwiązania, mimo, że nie są najlepszecoś chyba ze mną jest nie tak... no w każdym razie szukam wiązki do B&M bo praktycznie wszystko inne już mam. Wszystko w dobrej cenie- trzeba tylko trochę cierpliwości
![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 17-10-2014 o 14:45
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
To może u mnie było coś nie tak z Blue&Me bo strasznie kiepsko było słychać rozmówcę.
Do tego Blue&Me robiło czasami różne psikusy.
Teraz korzystam z zestawu wbudowanego w radio GMS-a z zew. mikrofonem i jakość jest bez porównania lepsza.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest