Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Do czego służą te przyciski Alfa 159.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 JTDM, 150KM, 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Żeby działał ten przycisk to musiałbyś dołożyć oryginalny moduł B&M. Wydasz dobrych kilka stów, albo więcej. Nie jest to proste, bo trzeba doposażyć auto w wiele elementów, które nie są popularne na rynku wtórnym. Nie słyszałem o tym żeby ktoś to zrobił w 159. Taniej olać ten przycisk i dołożyć zewnętrzny zestaw głośnomówiący, najlepiej taki, który przez BT potrafi puścić muzykę z telefonu na głośnikach w samochodzie. Nie kosztuje to wcale tak dużo.
    W sumie masz racje, ale mowisz o radiu całym zeby wymienic? Podeślesz konkretne linki? cena do około 2000

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Nie , jahu mówił o tym żeby dołożyć moduł Blue&Me
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeśli chodzi o graty to Blue&Me to najgorzej jest zdobyć wiązkę, żeby to wszystko połączyć. Reszta jest dość łatwa do zdobycia na allegro. Niestety nikt nie sprzedaje kabli, a wręcz na wielu aukcjach modułów B&M widać, że są bezczelnie obcinane.

A może ktoś z Was zna jakiegoś kogoś, kto mógłby wg schematu z eLearn wykonać taką wiązkę?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Blue&Me się nie opłaca montować, strata kasy, jakość rozmów jest słabiutka.
    Lepiej kupić dobry zestaw głośnomówiący za parę stówek, na pewno jakość rozmów będzie o niebo lepsza lub jeśli ktoś chce korzystać z fabrycznych przycisków to radyjko 2DIN.
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ja alfaowners jest pokazane rozwiązanie przyczyny kiepskiej jakości rozmów. Trzeba ściągnąć lampkę z podsufitki i porządnie opatulić mikrofon np. pianką. Fabrycznie bezpośrednio nad lampką jest od razu blacha... osobiście sprawdzałem.

Ja już prawie kupiłem zestaw Bury... ale po pierwsze brak sterowania z kierownicy, a po drugie obrzydliwy zewnętrzny pilot...
    Zaburzyloby to moje feng shui w idealnym kokpicie Alfy

Zresztą ja lubie fabryczne rozwiązania, mimo, że nie są najlepsze coś chyba ze mną jest nie tak... no w każdym razie szukam wiązki do B&M bo praktycznie wszystko inne już mam. Wszystko w dobrej cenie- trzeba tylko trochę cierpliwości
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 17-10-2014 o 14:45
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał tomio Zobacz post
    Blue&Me się nie opłaca montować, strata kasy, jakość rozmów jest słabiutka.
    Lepiej kupić dobry zestaw głośnomówiący za parę stówek, na pewno jakość rozmów będzie o niebo lepsza lub jeśli ktoś chce korzystać z fabrycznych przycisków to radyjko 2DIN.

nie moge sie zgodzic. b&m ma fajną jakość. zero problemu ze słyszalnością itp.
    i mam porównanie do kilku modeli zestawów nokii, w drugim aucie obecnie jest nokia ck-200 i wole b&m jesli chodzi o jakosc...

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

To może u mnie było coś nie tak z Blue&Me bo strasznie kiepsko było słychać rozmówcę.
    Do tego Blue&Me robiło czasami różne psikusy.
    Teraz korzystam z zestawu wbudowanego w radio GMS-a z zew. mikrofonem i jakość jest bez porównania lepsza.
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest