U mnie dzis wystapilo coś takiego. Dolalam tak z 250ml płynu Borygo,bo w zbiorniku bylo lekko poniej minimum. I zauważyłam teraz,ze auto ma problem,zeby zlapac 90stopni a jak zlapalo to wskazowka wędrował od 80 do 90. Termostat padl?
U mnie dzis wystapilo coś takiego. Dolalam tak z 250ml płynu Borygo,bo w zbiorniku bylo lekko poniej minimum. I zauważyłam teraz,ze auto ma problem,zeby zlapac 90stopni a jak zlapalo to wskazowka wędrował od 80 do 90. Termostat padl?
Odpowietrzylas?
~ taka była piękna ! :C
Nie?
No to pięknego zonka zrobilam
Gdzie znajde odpowietrzniki?
Jeśli nie było dużo pod minimum to nie ma co odpowietrzać.
Moze jednak bylo albo przy wlewaniu jakas banka poszla w obieg skoro zauwazyla ze znacznie wiecej czasu auto potrzebuje do zlapania temp ? Przy tej ilosci co dolalas wystarczy odkrecic korek odpalic auto i poczekac az zlapie 90st i zalaczy sie wentylator
Zawsze warto zaczynac od tych najprostszych i najtanszych rozwiazan
~ taka była piękna ! :C
Dzisiaj zlapalo 90 i wskazowka ani drgnela. Zobacze co sie będzie dziac w kolejnych dniach.
To ja też się podepnę z pytaniem... Bo mam ten sam problem co kilku z Was już tu opisało, czyli JTD 8v nagrzewa się wolno i max do 70 stopni. Ewentualnie w korkach do najdalej 85 przy wolnym toczeniu się, przy czym jak rusze to momentalnie spada, a jak postoję "na wolnym powietrzu" bez samochodów wkoło to spada nawet do 60... I moje pytanie: Jaki termostat kupić, bo to pewnie to, nie? Bo na alledrogo są tylko Vernety, a o nich różne rzeczy słyszałem. Pomożecie?![]()
Ostatnio edytowane przez AdamMB ; 14-12-2014 o 18:16
Behr np da radę![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?