Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: Gdzie jest 75?

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Ba ja myślę, że niektórym to auto całkiem sensownie odpowiada, a mnie np czasami zadaje głupie pytania

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfacholik92 Zobacz post
    Czasem łape się na tym że rozmawiam z samochoden
    no to czuj się jak wśród swoich , to bardzo dobry objaw

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Spytaj tutaj kogokolwiek czy niegada do samochodu
    Ja na przykład nie gadam do samochodu . Amigas- może niech chłopak 3 Quizy rozwiąże

Próg zdawalności sam ustalisz.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

alfacholik92
    Gość

Domyślnie

Ojejku kto wymyślał ten test założyciel marki Alfa Romeo
    Przyznaje się bez bicia kilka pytań wziąłem na logikę ale to mi nie pomogło bo uzyskałem wstydliwe 17%
    Co ciekawe za drugim razem rozwiązałem go sobie dla jaj nie czytając pytań i podpisałem się adekwatnie do swojej sytuacji ,,nie wiem'' wyszło mi 38%
    Od tej chwili gdy w szkole dostanę test będę zaznaczał jak leci nie czytając pytań Jak zaczynam myśleć to dzieją się złe rzeczy
    Przyznaje test mocny i sporo trzeba wiedzieć

alfacholik92
    Gość

Domyślnie

Przepraszam że tak post pod postem, ale nie chciałem nowego tematu odrazu zakładać...

Mam pytanie odnośnie tapicerki w AR 75. Nie jest to skóra i zapewne nie da się jej wyczyścić, więc gdzie zdobyć taką w idealnym stanie?
    Sam widziałem Alfę 75 za 80 tyś zł ale wyglądała jakby dziś wyjechała z fabryki nawet malutkiej plamki nie było na tapicerce.

P.S głupie pytanie:
    Czy da się ustawić na forum żeby pierwszy post był na stronie 1 a ostatni był na ostatniej? Bo w tej chwili pierwsze posty mam na ostatnich stronach...

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Przepraszam że tak post pod postem, ale nie chciałem nowego tematu odrazu zakładać...

Mam pytanie odnośnie tapicerki w AR 75. Nie jest to skóra i zapewne nie da się jej wyczyścić, więc gdzie zdobyć taką w idealnym stanie?
    ...
    Czemu według Ciebie się nie da? Wystarczy dobrze wyprac, chociaż 'wysiedzenia' raczej nie zniwelujesz domowymi sposobami...

Z doświadczenia wiem, że 75 to NIE JEST wymarzony samochód na pierwszy samochód. Szczególnie jeśli Twoja 'javka' nie chciała jeździc po Twoich naprawach... Nie licz, że dostaniesz za mniej niż 7 tysięcy siedemdziesiątkę piątkę 'do drobnych poprawek'. Nie mówię, że to niemożliwe, ale na pewno bardzo trudne.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

alfacholik92
    Gość

Domyślnie

słowa zachęty Zawsze pomagają

Tak zdążyłem zauważyć że 75 to niezbyt idealne autko jak na pierwszy wóz z kilku powodów:
    -drogie
    -stare
    -paliwożerne
    -mało praktyczne

itd...

Astra jest o wiele lepsza:
    -Tania w kupnie i ubezpieczeniu
    -Praktyczna
    -Każdy ,,pan Stasiu'' ją zrobi
    -ekonomiczna

itd...

Ale jakoś nie uśmiecha mi się jeździć Astrą, jestem trochę szalony to fakt i szczerze trochę boję się tej 75-tki bo przez nią można znienawidzić markę...
    ale kocham te stare konstrukcje i nawet wiem za co

Pewnie dlatego że mój ojciec zawsze miał stare auta i odwrotnie jak to było przy nowoczesnym (15 letnim ) Audi mojej mamy było przy nich strasznie dużo śmiechu.
    Nigdy nie wiadomo co się stanie
    W Seacie Ibiza świętej pamięci przeciekał szyberdach i na zakrętach kierowcę zalewał strumień wody. Dlatego mój ojciec czasem zakładał płaszcz przeciwdeszczowy, bo nawet zaklejenie dachu taśmą izolacyjną nie pomagało.
    W Nissanie Micra który obecnie odpoczywa po wielu tysiącach ciężkich kilometrów ze stacyjki w czasie jazdy wypadały kluczyki.
    A przeciekający bak w polonezie musieliśmy na trasie zakleić podpaskami i w ten sposób pokonać 30km do domu. W tym samym polonezie na wybojach wyskoczył z kierownicy klakson a po próbie wsadzenia go na swoje miejsce samochód na każdej nierówności trąbił.

Audi za to jest strasznie nudne: po prostu się wsiada, przekręca kluczyk i jedzie.
    Ze starszymi bardziej kapryśnymi autami nigdy nie można się nudzić i jeśli nie kupię sobie Alfy do codziennej jazdy to na pewno tylko po to żeby stała w garażu, a w niedzielne słoneczne popołudnia będę zabierał ją na przejażdżkę wzbudzając w ten sposób u jednych uśmiech na ustach u drugich zdziwienie a u jeszcze innych zazdrość.
    Takie rarytasy jak AR 75 ciężko dziś dostać, ale kto nie spróbuje nigdy nie osiągnie swojego celu.
    I choć dla wielu wydaje się to dziwne lub szalone ja wierzę w swoje przekonania i wierzę że któregoś dnia pokażę Wam na forum zdjęcia mojej wychuchanej 75-tki.

Ogólnie cała marka Alfa Romeo nie produkuje aut dla początkujących, ale która najbardziej nadaje się na pierwsze auto waszym zdaniem. (cena do 10-15tyś)
    Znając życie krzykniecie Alfa 159

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

ale która najbardziej nadaje się na pierwsze auto waszym zdaniem. (cena do 10-15tyś)
    Co? 159 za 15klocków? Chyba replika zbudowana na DFie

Audi za to jest strasznie nudne: po prostu się wsiada, przekręca kluczyk i jedzie.
    Zwłaszcza to co miałem- serwo nie działało, zimny silnik na wolnych obrotach gasł, a szpara między drzwiami a karoserią w górnej części pozwalała obserwowac niebo. Więc nie mów, że Audi są takie nudne- wiesz jak fajnie było jak padało ?

Jaki z tego w wniosek? Wszystko zależy od stanu pojedyńczego egzemplarza, a nie jakiej jest marki.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

alfacholik92
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Co? 159 za 15klocków? Chyba replika zbudowana na DFie
    sorka miałem na myśli 156 mój błąd
    6 odwróciłem do góry

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

Ogólnie cała marka Alfa Romeo nie produkuje aut dla początkujących, ale która najbardziej nadaje się na pierwsze auto waszym zdaniem. (cena do 10-15tyś)
    Ja bym w tym zakresie cenowym szukał superzadbanej 155 albo mniejszej, młodszej i w przypadku tego modelu pewnie z jtd pod maską 145-ki
    A od AR 75 zaczęło się moje zgłębianie tematu alfy i fascynacja tą marką, konkretnie od modelu tejże 75 w skali 1/24 firmy Bburago Po prostu zdziwiło mnie czemu model ma odlew skrzyni biegów z tyłu-i tak zacząłem grzebać w necie Bo wcześniej to tylko zwykłe "zakochanie się" w najnowszej wówczas 156-ce
    Ja aktualnie wciąż odkładam na 155 i wciąż wyskakują mi jakieś nieplanowane wydatki i wciąż zakup się oddala...
    Tobie życzę jak najszybszego kupna Alfy