Ba ja myślę, że niektórym to auto całkiem sensownie odpowiada, a mnie np czasami zadaje głupie pytania![]()
Ba ja myślę, że niektórym to auto całkiem sensownie odpowiada, a mnie np czasami zadaje głupie pytania![]()
Ja na przykład nie gadam do samochodu. Amigas- może niech chłopak 3 Quizy rozwiąże
Próg zdawalności sam ustalisz.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Ojejku kto wymyślał ten testzałożyciel marki Alfa Romeo
Przyznaje się bez biciakilka pytań wziąłem na logikę ale to mi nie pomogło bo uzyskałem wstydliwe 17%
Co ciekawe za drugim razem rozwiązałem go sobie dla jaj nie czytając pytań i podpisałem się adekwatnie do swojej sytuacji ,,nie wiem''wyszło mi 38%
Od tej chwili gdy w szkole dostanę test będę zaznaczał jak leci nie czytając pytańJak zaczynam myśleć to dzieją się złe rzeczy
Przyznaje test mocny i sporo trzeba wiedzieć![]()
Przepraszam że tak post pod postem, ale nie chciałem nowego tematu odrazu zakładać...
Mam pytanie odnośnie tapicerki w AR 75. Nie jest to skóra i zapewne nie da się jej wyczyścić, więc gdzie zdobyć taką w idealnym stanie?
Sam widziałem Alfę 75 za 80 tyś zł ale wyglądała jakby dziś wyjechała z fabryki nawet malutkiej plamki nie było na tapicerce.
P.S głupie pytanie:
Czy da się ustawić na forum żeby pierwszy post był na stronie 1 a ostatni był na ostatniej? Bo w tej chwili pierwsze posty mam na ostatnich stronach...
Czemu według Ciebie się nie da? Wystarczy dobrze wyprac, chociaż 'wysiedzenia' raczej nie zniwelujesz domowymi sposobami...
Z doświadczenia wiem, że 75 to NIE JEST wymarzony samochód na pierwszy samochód. Szczególnie jeśli Twoja 'javka' nie chciała jeździc po Twoich naprawach... Nie licz, że dostaniesz za mniej niż 7 tysięcy siedemdziesiątkę piątkę 'do drobnych poprawek'. Nie mówię, że to niemożliwe, ale na pewno bardzo trudne.
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
słowa zachęty![]()
![]()
Zawsze pomagają
Tak zdążyłem zauważyć że 75 to niezbyt idealne autko jak na pierwszy wóz z kilku powodów:
-drogie
-stare
-paliwożerne
-mało praktyczne
itd...
Astra jest o wiele lepsza:
-Tania w kupnie i ubezpieczeniu
-Praktyczna
-Każdy ,,pan Stasiu'' ją zrobi
-ekonomiczna
itd...
Ale jakoś nie uśmiecha mi się jeździć Astrą, jestem trochę szalony to fakti szczerze trochę boję się tej 75-tki bo przez nią można znienawidzić markę...
ale kocham te stare konstrukcje i nawet wiem za co
Pewnie dlatego że mój ojciec zawsze miał stare auta i odwrotnie jak to było przy nowoczesnym (15 letnim) Audi mojej mamy było przy nich strasznie dużo śmiechu.
Nigdy nie wiadomo co się stanie
W Seacie Ibiza świętej pamięci przeciekał szyberdach i na zakrętach kierowcę zalewał strumień wody. Dlatego mój ojciec czasem zakładał płaszcz przeciwdeszczowy, bo nawet zaklejenie dachu taśmą izolacyjną nie pomagało.
W Nissanie Micra który obecnie odpoczywa po wielu tysiącach ciężkich kilometrów ze stacyjki w czasie jazdy wypadały kluczyki.
A przeciekający bak w polonezie musieliśmy na trasie zakleić podpaskami i w ten sposób pokonać 30km do domu. W tym samym polonezie na wybojach wyskoczył z kierownicy klakson a po próbie wsadzenia go na swoje miejsce samochód na każdej nierówności trąbił.
Audi za to jest strasznie nudne: po prostu się wsiada, przekręca kluczyk i jedzie.
Ze starszymi bardziej kapryśnymi autami nigdy nie można się nudzić i jeśli nie kupię sobie Alfy do codziennej jazdy to na pewno tylko po to żeby stała w garażu, a w niedzielne słoneczne popołudnia będę zabierał ją na przejażdżkę wzbudzając w ten sposób u jednych uśmiech na ustach u drugich zdziwienie a u jeszcze innych zazdrość.
Takie rarytasy jak AR 75 ciężko dziś dostać, ale kto nie spróbuje nigdy nie osiągnie swojego celu.
I choć dla wielu wydaje się to dziwne lub szalone ja wierzę w swoje przekonania i wierzę że któregoś dnia pokażę Wam na forum zdjęcia mojej wychuchanej 75-tki.
Ogólnie cała marka Alfa Romeo nie produkuje aut dla początkujących, ale która najbardziej nadaje się na pierwsze auto waszym zdaniem. (cena do 10-15tyś)
Znając życie krzykniecie Alfa 159![]()
Co? 159 za 15klocków? Chyba replika zbudowana na DFie
Zwłaszcza to co miałem- serwo nie działało, zimny silnik na wolnych obrotach gasł, a szpara między drzwiami a karoserią w górnej części pozwalała obserwowac niebo. Więc nie mów, że Audi są takie nudne- wiesz jak fajnie było jak padało ?
Jaki z tego w wniosek? Wszystko zależy od stanu pojedyńczego egzemplarza, a nie jakiej jest marki.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Ja bym w tym zakresie cenowym szukał superzadbanej 155 albo mniejszej, młodszej i w przypadku tego modelu pewnie z jtd pod maską 145-ki
A od AR 75 zaczęło się moje zgłębianie tematu alfy i fascynacja tą marką, konkretnie od modelu tejże 75 w skali 1/24 firmy BburagoPo prostu zdziwiło mnie czemu model ma odlew skrzyni biegów z tyłu-i tak zacząłem grzebać w necie
Bo wcześniej to tylko zwykłe "zakochanie się" w najnowszej wówczas 156-ce
Ja aktualnie wciąż odkładam na 155 i wciąż wyskakują mi jakieś nieplanowane wydatki i wciąż zakup się oddala...
Tobie życzę jak najszybszego kupna Alfy