Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Mam Tedgumy w dwóch 166 i nigdy się na nich nie zawiodłem. Wcześniej padnie tuleja TRW lub Lemforder w zwrotnicy, niż Tedgum na którymś ramieniu dolnego wahacza.
Akurat w tym miejscu to zainstalował bym PU i święty spokój.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
PU w tym miejscu to najgorszy pomysł z możliwych. Sposób pracy tulejek PU i oryginalnych jest całkowicie różny.
Apel do moderatora o poprawę błędu w nazwie tematu![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Belka na dol ,wymienic co trzeba, poskladac do kupy i jezdzic .Robienie zawieszenia tylniego w 166 na aucie to nie najlepszy pomysl .Chyba ze wymieniacie jedna tulejke.Majac belke na dole, widzi sie wszystko +latwy dostep do wszystkiego
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Belkę trzeba demontować tylko w przypadku wymiany górnych wahaczy ''bananów'' przy wymianie pozostałych elementów jest to bez sensu.
1084
co do sprawdzania luzów to tylko wg. mnie szarpak - naprawdę ładnie wszystko widać, koszt niewielki ale prawie 100 % wykrywalność, łyżki to tylko dla tych co się znają na rzeczy a takich mechaniorów jest mało.
Ps. fakt w temacie rzeczywiście popełniłem błąd![]()
Szarpaki są o kant dupy... Na jednej stacji koleś mówi, że luz na drugiej, że wszystko ok.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Panowie mam do wymiany tuleje plywajaca na wahaczu tylnym. Wszystko sobie zamierzam ogarnąć, tylko bije sie z myslami czy dam rade samodzielnie wybić ta tuleje z wahacza czy musze jechac do jakiegos mechanika zeby mi to nabil.
Tuleje w zwrotnicy samodzielnie z ojcem wybiłem i o dziwo 3 strzały dobrym młoteczkiem i tulejka wypadla ze zwrotnicy.
W wahaczu troche ona wieksza sie wydaje.
Ktoś samodzielnie dokonywał wybicia/nabicia tej tuleji? Bawic sie w to czy nie warto?
PS ile za nabicie takiej tulei mechanik moze zawołać?
[C