Witaj błąd wyskoczy ale jak z powrotem podepniesz przepływkę (sprawną) to po jakimś czasie kontrolka zniknie. Acha odłączaj na wyłączonym zapłonie.
Witaj błąd wyskoczy ale jak z powrotem podepniesz przepływkę (sprawną) to po jakimś czasie kontrolka zniknie. Acha odłączaj na wyłączonym zapłonie.
OK. to jutro to sprawdzę i dam znać co się zmieniło.pozdro
Tak z ciekawości zapytam, czy koledze udało się zlokalizować i naprawić problem ?
Czy te dwa przednie katalizatory znajdują się w kolektorze wydechowym ?
Oj, popisaliście, popisaliście, ale często bez sensu.
Po 1-wsze - to auto ma mieć 3 katalizatory i nie przekonujcie kolegi, że jest inaczej.
Po 2-gie - auto ma mieć 3 sondy lambda. 2 regulacyjne przed katami wstępnymi (przy kolektorze), jedną diagnostyczną na końcu - za ostatnim katalizatorem.
Brak katalizatorów wstępnych (tych dwóch puszek z przodu) nie powoduje aż tak znacznego ubytku mocy - szczerze mówiąc nawet jest to niewyczuwalne (wiem, bo jeździłem przez miesiąc bez przednich katalizatorów w 2.0 TS).
Mimo braku wstępnych katalizatorów - skład spalin może być względnie prawidłowy - inaczej sonda diagnostyczna wywaliłaby "check engine" - bo taka jej rola.
Jeżeli upatrujesz powodów zamulenia w układzie wydechowym - jesteś pewien, że ten katalizator od Mondeo się nadaje? Może on jest zapchany, bądź ma zbyt małą przepustowość jak na potrzeby 140-konnego TSa?
Kolego a tak z ciekawości zrób test w ile do 100km/h przyspiesza taka 80-cio konna alfa![]()
Wywali Ci błąd i pokarze Ci się marchewa od wtrysku ale będzie git i nic się nie stanie. U mnie odpiąłem i autko dostalo kopa od 3 tys obrotów,a na zepsutej przeplywce moja bella miała moc ok 60 km bo jechało sie nią jak fiestą 1.3mi pomogło to w diagnozie, kupiłem pozniej nową przepływkę boscha i autko az miło
A poza tym jezdzilem alfą z samym przelotowym wydechem bez kata i tłumika i tez nie było problemu. Ja bym stawiał na przepływkę, ewentualnie też sonda i jakbys to wymienił to pod kompa i reset parametrów
![]()