Wczoraj zakładałem kompletne zawieszenie przednie do 147, całość kosztowała 1050zł.
Górne wahacze Lemforder, dolne Magneti Marelli, łączniki TRW, końcówki Delphi, gumy na stab. TED-GUM (tu niestety ciężko coś lepszego dostać w sklepach). Koszt wymiany 200-250zł już z wliczoną geometrią
Dodam że auto wcześniej zrobiło 40 000km w 2 lata na całym komplecie z Delphi po naprawdę kiepskich drogach lokalnych Podkarpacia, i w tym czasie wymiany wymagały tylko gumy w górnych wahaczach. Większość ściąganych elementów jeszcze nie miała luzów, ale chyba szkoda się bawić w wymianę pojedynczych rzeczy, wg. mnie lepiej sobie zarzucić komplet i mieć spokój na jakiś czas.
Ja przy przy zakupie proponował bym Ci zostawić sobie 2-3tys zł na 'pakiet startowy'.
Sam teraz też kupiłem 156 z 1.9 JTD, z 2000r, za 4300zł, na start wrzuciłem sprzęgło Valeo (550zł) przepływomierz Bosch (325zł) gumy na stabilizator Moog (100zł) łączniki TRW (100zł) klocki ham tył Gerling (100zł) dmuchawę ori z używki (50zł) filtry + oleje (200zł) + czeka kompletny rozrząd ok 500zł i termostat ok 200zł
Więc jak widać w ciągu miesiąca można wrzucić równowartość kosztu zakupu samego autaa kupiłem samochód z dobrych rąk w naprawdę dobrym stanie, z polskiego salonu, z przebiegiem 200 000km.
Ale kupując Alfę trzeba mieć tą świadomość że nie jest to auto tanie w utrzymaniu
Ja akurat mam ten + że mogę praktycznie wszystko zrobić sam, więc odpada mi koszt mechaników![]()