Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: blacha lewy błotnik but

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał Parzi Zobacz post
    tylko ze niby to nie jest sprezone powietrze tylko sprezony CO2
    dokładnie.. co2 ma dużo niższą temperaturę .. blacha musi być praktycznie zamrożona a nie schłodzona.
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

u mnie po tym zabiegu sprezonym powietrzem byl lod na karoserii

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

Moze po prostu ten sposob nie dziala na wszystkie wgniecenia, tylko np na takie szersze, ze tak powiem. Chodzi mi o wieksza powierzchnie.
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

moje wgniecenie ma srednice duzego jabłka ale niedużą głębokość. Ja wiem, z centymetr w srodku. Widac to jednak, bo lakier jest metaliczny i swiatło się załamuje.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

To chyba najlepiej bys musial pyknac z drugiej strony. W sumie blacharzem nie jestem, ale kiedys tak z ojcem robilem.
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał Parzi Zobacz post
    To chyba najlepiej bys musial pyknac z drugiej strony. W sumie blacharzem nie jestem, ale kiedys tak z ojcem robilem.
    trzeba jeszcze wiedziec gdzie pyknac dokladnie to nie jest takie proste jak sie wydaje, u mnie zostaly dosc widoczne slady,a przy lakierze metalik bedzie jeszcze bardziej widac...
    zalecam demontaz blotnika bo od srodka jest bardzo malo miejsca nawet po zdieciu reflektora
    najlepiej pykac czyms o duzej powierzchni bo inaczej lakier popeka, mlotek gumowy bedzie idealny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

a ja mam znowu wgniecienie na blotniku nad kolem tak jakby sie ktos oparl swoja szanowna i znowu przyssawke od navigacji rozjebie musze to kiedys zrobic ;p
    a z drugiej strony udalo mi sie troche odpukac mlotkiem gumowym jak gonzo mowi ale wciaz troche pozostalo nie ma to jak parkingowe przetarcia

tommy
    Gość

Domyślnie

Ja mam taki problemik jak na zdjeciu, planuje sam to wypchać od środka tylko nie mam pojęcia jak wyciągnąć boczek (zaczepy,śrubki, gdzie podważyć itp) jak by mógł mi ktos wysłać fotke wnetrza z zaznaczonymi miejscami gdzie mam podważyć i za co pociągnąć żeby czegoś nie urwać, to byłbym bardzo wdzięczny. Sorki że pisze w tym dziale ale w innych nie widziałem tematów o wgnieceniach

VIECIO
    Gość

Domyślnie

Witam witam tak sobie czytam i doszedłem do wniosku że może zamiast tego CO2 użyć ciekłego azotu do zamrożenia blachy ale czy nie zamrozi tego do takiego stopnia że blacha pęknie? nie wiem ale tak tylko pomysł podsuwam

Pozdrawiam