Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Czy wysoka osoba zmieści się do GTV?

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cytat Napisał Dudi42 Zobacz post
    No właśnie jak to jest, bo w GT siedziałem i było ekstra dużo miejsca, sufitu nawet nie dotykałem głową co w moim wypadku już jest czymś, idealnie byłem wpasowany w fotele, tyle że jest problem dotyczący ceny, mam na samo auto 10 tysięcy, myślałem o powypadkowej i ją naprawić, postała by sobie trochę aż by się ją do końca naprawiło, ale sam nie wiem, myślę właśnie żeby zamiast wytyranej GT kupić ładną GTV, tylko rodzi się problem miejsca, z ciasnych aut ciekawi mnie jeszcze BMW 3 e46, ale one są drogie, a poza tym to wątpię czy będę mógł nim wygodnie podróżować, bo siedziałem w BMW 5 tym co ma opinie dresowozu auta dla karków i bandziorów, i było w nim dosyć wygodnie, tyle że jak na sedana to niskie trochę i się ciężko wsiadało, co w sportowym aucie jest do wybaczenia, a poza tym ojciec mi mówi że wstydził by się ze mną jeździć takim autem :D nie dziwie mu się zresztą bo faktycznie wyglądał bym w nim jak kark, ale muszę przyznać że też podoba mi się to auto, bo sprawia wrażenie krążownika szos, duże auto pasuje do mojego wzrostu nie uwzględniając wsiadania tylko ciężko o niewymęczone bmw 5, a poza tym nie wiem czy są do niego małe silniki benzynowe (czytaj mniejsze od v6) bo grzechotnika do tak starego auta szukać nie będę.
    Pozdrów ojca ;) Mój mi to samo mówił jak zastanawiałem się między M3 a Gtv. Co do 10k to tak jak koledzy piszą- zależy jaki chcesz silnik, ale jeśli myślisz o jedynym słusznym motorze ;) szykuj się, że za 10k kupisz "tak-jakby-powypadkową" ;P Ja mam 183cm i mam fotel ustawiony na wzór Stiga z TopGear- oparcie praktycznie pion, palcami wciskam gaz. Bardzo komfortowo mi się jeździ (oczywiście jak na sportowe auto). Nad głowę spokojnie mieszczę całą pięść (mniej niż 10cm) więc przy 198cm... Na dodatek koledzy z forum już odkryli, że w mojej się lepiej siedzi bo nie mam jakichś dystansów pod fotelem ;P (nawet nie wiem co tam powinno być... Cieszę się że nie mam ;P). Odnośnie trzymania bocznego i wygody temat był już wałkowany- trzymania nie ma, wygodnie każdemu inaczej. Mój burżujski tyłek i równie burżujskie plecy w tym samochodzie czują się dobrze, a to rzadkość. Zwykle dają o sobie znać w trasie powyżej 150km. Może to kwestia czasu który spędzam w fotelu- zwykłe auto robi te 150km w 3h, Gtv 3.0 godzina dziesięć ;P

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Gtv jako pierwszy samochód? Nigdy w życiu. Nic nie widać w żadnym kierunku i musisz polegać na innych zmysłach niż wzrok ;D
    Racja. Ja jeżdżę na węch xP Na dodatek jako fan Gwiezdnych Wojen wykształciłem w sobie odpowiednią "Moc" xP

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

Ja jestem straszną marudą jeśli chodzi o wygodę w aucie (to samo mam z kupowaniem butów - żadne nie są dostatecznie wygodne) i prawidłową pozycję. Zawsze coś mi jest "nie do końca dobrze". Ile razy wsiadam do Gtv, to najpierw ustawiam to wszystko i jęczę, że to nie jest dla mnie samochód, że bez sensu itp. Po czym odpalam, ruszam i po 3 minutach końmi nie można mnie z niej wyciągnąć

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Panowie ... ja mam tylko 170 cm i w moim spiderku to fryzurę chce mi wyrwać, taaak jeszcze nie mam windschota, ale ktoś kto jest wyższy mimo wszystko..... najlepiej niech spotka się z kimś kto ma spiderka w danym mieście i się przekona sam jak jest.
    Oj przepraszam zasugerowałem się tekstem z innego postu dotyczącym spidera i wysokości kierowcy, ale dogadaj się z kimś i sprawdź w aucie jak to wygląda.
    Pozdrawiam wszystkich alfomaniaków.
    Ostatnio edytowane przez alfa16v ; 17-05-2015 o 23:54

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Dudi42
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

No więc siedziałem w GTV znalazłem taką szarą w Jadownikach, Podsufitka w niej wisi, od słońca handlarz mówił w pozycji 90 stopni to siedzę ale jak mam ucho do sufitu przyczepione, więc nie jest to najlepsza pozycja, w pozycji półleżącej mam już miejsce nad głową symboliczną pięść można powiedzieć, trochę jestem rozczarowany regulacją fotela do tyłu :/ po co oni te siedzenia z tyłu montowali? może i przewiozę z tyłu kolegów, ale muszę ich przed podróżą pokroić na kawałki i równomiernie ułożyć żeby mi tylniej szyby nie zasłonili :/ ci Włosi to mieli czarne poczucie humoru z tymi fotelami z tyłu naprawdę. jak wsiadam to jest akrobatyka! najpierw wciskam stopy pod pedały, i dopiero potem wsiadam, ale jak już usiądę to jest nawet wygodnie, do kierownicy dosięgam bez problemu bo mam długie ręce, jak biegi zmieniam to gdy chcę jedynkę wrzucić to noga trochę wadzi jak nią nie ruszę, a przerzucając się na ogólne opinie o samochodzie to ładniejszy jest na żywo niż na zdjęciach, ładnie się skóra w środku komponuje, przypomina Ferrari, ale nie wiem czy sobie to auto kupić czy nie :/ bo w sumie skoro utrzymanie 166 kosztuje tyle samo to może ją bym sobie kupił? tylko że mi franca do garażu nie wjedzie bo jest za duża :/ ciekawi mnie czy jak będę dajmy na to GTV jechał w pozycji pół leżącej, to czy światła będę widział, czy trzeba będzie do kierownicy się przytulać żeby coś zobaczyć :/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Raczej sygnalizacji, świetlnej wiszącej nie widać z pozycji "klasycznej" na fotelu. Ja muszę zerkać znad kierownicy.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał Dudi42 Zobacz post
    jak wsiadam to jest akrobatyka! najpierw wciskam stopy pod pedały, i dopiero potem wsiadam, ale jak już usiądę to jest nawet wygodnie, do kierownicy dosięgam bez problemu bo mam długie ręce, jak biegi zmieniam to gdy chcę jedynkę wrzucić to noga trochę wadzi jak nią nie ruszę
    Dla pełni obrazu spróbuj wsiąść na parkingu, gdy drzwi są w zasadzie uchylone, a nie otwarte...

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Dudi... No przykro się czyta. Wyobraź sobie, że musisz spędzić w tym samochodzie 2-3h i zastanów się, czy w takim kontekście nadal jesteś nią zainteresowany.
    Co do foteli z tyłu, ja osobiście uważam je za niezwykle praktyczne. Są w sam raz żeby zamontować na nich transporter z kotem, fotelik z dzieckiem wchodzi tak, że masz pewność- nie wyleci, a moja Dama chwali je sobie za to, że jak w pośpiechu rzuci na tył niezamkniętą torebkę to jej się nic nie powywala. Co więcej całkiem często wożę tam ludzi (jestem pod wrażeniem ich zaparcia i determinacji) i to w całości! Wożę ze sobą taki niezniszczalny, nieśmiertelny kocyk, sadzam delikwenta na jednym siedzonku, na drugim, na tymże moim kocyku kładzie sobie nóżki i wszystko jest cacy. Chwalą sobie, że w takiej pozycji trzymanie boczne (w ich płaszczyźnie) jest idealne. Niezależnie jak ostro jadę i jak ostro hamuję nie latają wcale.
    I na koniec- masz 100% rację. Na żywo wygląda niebo lepiej niż na zdjęciach.

Użytkownik Świeżak Avatar DominikWrc
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    na razie Abarth

Domyślnie

Alternatywą jest Spider - dach nie będzie przeszkadzał a (zaraz mnie chlasną ) do tego Spider jest ładniejszy od GTV. Nie ma problemu z widocznością świateł, po prostu podnosisz wzrok do góry i widzisz piękny błękit nieba by jakiegoś trola za kierownicą kamaza. Tylko trzeba jeździć w czapce bo czesze włoski.
    A tak serio niestety ani jedno ani drugie nie jest komfortowe dla wzrostu >190.